biala fasola z puszki
55 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: biala fasola z puszki (55) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
Rośliny strączkowe zyskują na popularności, stanowiąc główny składnik wielu tradycyjnych potraw. Lubisz fasolkę po bretońsku lub zupę fasolową? Jeśli tak, zapewne wiesz, jak długo trzeba gotować ziarna fasoli, aby stały się miękkie. Dziś można ten proces znacznie przyspieszyć, w czym pomoże biała fasola z puszki. Jest wstępnie przygotowana do dalszej obróbki, a zalewa nie zawiera przypraw, które zmieniają smak tego warzywa. Może być zatem idealną bazą do skomponowania smacznych dań. Wykorzystaj nasz przepis na białą fasolkę z puszki, a zobaczysz, jak szybko klasyczna receptura może przeobrazić się w nowoczesną i aromatyczną potrawę. Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z białej fasoli, pomyśl o paście z tego warzywa, która na chrupiących bagietkach będzie rewelacyjnym elementem menu imprezowego. Nie pozostaje nic innego jak zrobić niezbędne zakupy i zacząć swoją przygodę z białą fasolą z puszki.
Dla kogo?
Dania z białą fasolą przypadną do gustu przede wszystkim zwolennikom kuchni roślinnej. Jeśli szukasz ciekawej alternatywy dla mięsa, wykorzystaj to warzywo, a zyskasz wręcz nieograniczone możliwości w przygotowaniu past, zup oraz sałatek.
Na jaką okazję?
Biała fasola z puszki, w zależności od dania, jakie przygotujesz, nadaje się na każdą okazję. Może być tradycyjną potrawą obiadową, a zmiksowana stworzy wyjątkową pastę, która świetnie sprawdzi się również podczas śniadania. Sałatka z fasoli z kolei z pewnością zachwyci gości podczas grillowego przyjęcia w ogrodzie.
Czy wiesz, że?
Obecnie uprawia się blisko 20 gatunków fasoli, a część z nich – z uwagi na piękne kwiaty – wykorzystywana jest jako rośliny ozdobne. Warzywo to doczekało się nawet swojego święta, które celebrowane jest od 2000 roku w Zakliczynie.
Dla urozmaicenia:
Aby dodać nieco wyrazistości daniom z fasolą, wykorzystaj świeże zioła, którymi wystarczy posypać gotową potrawę. Zyskają estetyczny wygląd i intensywny aromat.