Ciasta na zimno z biszkoptami | Przepisy.pl pixel

ciasta na zimno z biszkoptami

4 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ciasta na zimno z biszkoptami (4)

Torcik mango
ratingratingratingratingrating

201

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Poznajcie nasz efektowny przepis na torcik mango bez pieczenia. Piekarnik nie zawsze musi być nie...
Malinowy sernik w pucharku
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Malinowy sernik w pucharku to jedna z wielu wariacji na temat tego popularnego ciasta. Najlepiej...
Deser jogurtowy z musem truskawkowym
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Zgadzasz się, że najlepszy podwieczorek to ten na słodko? Pokażemy Ci, jak w łatwy sposób przyrzą...
Kolorowa Zima
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

przepisy.pl - Ciasta na zimno z biszkoptamiCiasta na zimno z biszkoptami

Biszkopty mogą pochwalić się około 900-letnią historią. Jeśli do tej pory nie zdążyłeś dobrze ich poznać, wreszcie masz okazję. Znajdziesz je w deserach lodowych, owocowych musach i najróżniejszych ciastach. Istnieje przekonanie, że samodzielne upieczenie ciasta na biszkoptach to karkołomne zadanie, którego podejmują się tylko odważni i zaprawieni w bojach kucharze. Nie daj się zwieść pozorom. Lekka jak puch baza do domowych wypieków jest łaskawa nawet dla początkujących.

Dla kogo?

Ciasto na zimno z biszkoptami to bardzo uniwersalny i prosty w przygotowaniu deser. Znajomość kilku podstawowych wskazówek wystarczy, by z początkującego cukiernika zamienić się w specjalistę od słodkości. To będzie wyjątkowo smaczna lekcja.

Na jaką okazję?

Ciasta na zimno z biszkoptami są doskonałym dodatkiem do popołudniowej kawy. Do tego sezonowe owoce i… możemy odpoczywać.

Czy wiesz, że?

Jeśli decydujesz się na samodzielne zrobienie ciasta na biszkoptach od podstaw, miej na uwadze, że wymaga on cierpliwości. Odpowiednio wcześnie włącz piekarnik, ponieważ biszkopt powinien znaleźć się w nim od razu po wymieszaniu wszystkich składników. To podstawowy warunek, by pięknie wyrósł. Po upieczeniu zostaw biszkopt na kilka dodatkowych minut w piecu, ale przy uchylonych drzwiczkach.

Dla urozmaicenia:

Miłośnikom prostych rozwiązań ciasto bez pieczenia na biszkoptach z pewnością bardzo przypadnie do gustu. To dobra okazja, by skupić się na prezencji deseru. Apetycznie wyglądają świeże truskawki, maliny, wiśniowy albo jagodowy sos, kolorowa galaretka i listki mięty.