ciasta na zimno z biszkoptami

40 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ciasta na zimno z biszkoptami (40)

Sernik na biszkoptach
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Delikatny, ciasteczkowy spód sernika na biszkoptach świetnie łączy się z masą serową, która zosta...
Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Malinowy sernik w pucharku
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Malinowy sernik w pucharku to jedna z wielu wariacji na temat tego popularnego ciasta. Najlepiej...
Kokosowa pianka z truskawkami
ratingratingratingratingrating

724

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kokosowa pianka z truskawkami to połączenie delikatnego kremu śmietankowo-kokosowego oraz dojrzał...
Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1093

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Deser jogurtowy z musem truskawkowym
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Zgadzasz się, że najlepszy podwieczorek to ten na słodko? Pokażemy Ci, jak w łatwy sposób przyrzą...
Sernik na zimno
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sernik na zimno
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sernik na zimno
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Serniczek na zimno
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wiosenny sernik na zimno
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Szarlotka na zimno
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto Shrek
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tort włoski
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wiosenny sernik
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zimny tort owocowy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z leśnymi owocami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z truskawkami i pianką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tort ananasowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W-Z
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort Grylażowy
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
tort z owocami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

przepisy.pl - Ciasta na zimno z biszkoptamiCiasta na zimno z biszkoptami

Biszkopty mogą pochwalić się około 900-letnią historią. Jeśli do tej pory nie zdążyłeś dobrze ich poznać, wreszcie masz okazję. Znajdziesz je w deserach lodowych, owocowych musach i najróżniejszych ciastach. Istnieje przekonanie, że samodzielne upieczenie ciasta na biszkoptach to karkołomne zadanie, którego podejmują się tylko odważni i zaprawieni w bojach kucharze. Nie daj się zwieść pozorom. Lekka jak puch baza do domowych wypieków jest łaskawa nawet dla początkujących.

Dla kogo?

Ciasto na zimno z biszkoptami to bardzo uniwersalny i prosty w przygotowaniu deser. Znajomość kilku podstawowych wskazówek wystarczy, by z początkującego cukiernika zamienić się w specjalistę od słodkości. To będzie wyjątkowo smaczna lekcja.

Na jaką okazję?

Ciasta na zimno z biszkoptami są doskonałym dodatkiem do popołudniowej kawy. Do tego sezonowe owoce i… możemy odpoczywać.

Czy wiesz, że?

Jeśli decydujesz się na samodzielne zrobienie ciasta na biszkoptach od podstaw, miej na uwadze, że wymaga on cierpliwości. Odpowiednio wcześnie włącz piekarnik, ponieważ biszkopt powinien znaleźć się w nim od razu po wymieszaniu wszystkich składników. To podstawowy warunek, by pięknie wyrósł. Po upieczeniu zostaw biszkopt na kilka dodatkowych minut w piecu, ale przy uchylonych drzwiczkach.

Dla urozmaicenia:

Miłośnikom prostych rozwiązań ciasto bez pieczenia na biszkoptach z pewnością bardzo przypadnie do gustu. To dobra okazja, by skupić się na prezencji deseru. Apetycznie wyglądają świeże truskawki, maliny, wiśniowy albo jagodowy sos, kolorowa galaretka i listki mięty.