ciasta z kawa rozpuszczalna

26 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ciasta z kawa rozpuszczalna (26)

Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Babka kawowa
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie Wielkanocy bez świątecznej, puszystej babki. Babka kawowa to propo...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Sernik biszkoptowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Tort kawowy
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lovely Tiramisu
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tiramisu z uczuciem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tort kawowy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Serniczek z ajerkoniakiem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Tęcza
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Torcik urodzinowy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort bezowy z owocami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Ciasto czekoladowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Polskie tiramisu
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Kokosowe tiramisu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Znikacz
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Cytrusowe tiramisu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.

przepisy.pl - Ciasta z kawą rozpuszczalnąCiasta z kawą rozpuszczalną

Gdyby przeprowadzić badania ankietowe, jakie ciasto z kawą przygotowuje się najczęściej, zapewne jedną z popularniejszych odpowiedzi byłoby tiramisu. Istotnie, nieodłącznym składnikiem tego włoskiego deseru jest kawa, jednak łakoci przygotowywanych z jej wykorzystaniem jest naprawdę wiele. Sprawdźcie nasze propozycje na ciasto z kawą rozpuszczalną, które bez trudu przygotujecie w domowej kuchni. Oprócz wspomnianego już tiramisu koniecznie wypróbujcie kawowy piernik z jagodami goji, który nie tylko wybornie smakuje, ale także cechuje się szybkością i prostotą przyrządzenia. Miłośnicy kawowych aromatów z pewnością pokochają mus kawowy, który jest idealną propozycją na porcję domowych słodkości, serwowanych na co dzień oraz podczas wyjątkowych okazji. Jeśli lubicie nowoczesne podejście do kuchni, skorzystajcie z pomysłu na babkę kawową, która jest świetną alternatywą dla tradycyjnych ciast, pieczonych na Święta Wielkanocne. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zaparzyć aromatyczną kawę, wybrać przepis na deser i oddać się kuchennym aktywnościom. Smacznego!

Dla kogo?

Propozycje na ciasta z kawą rozpuszczalną przypadną do gustu miłośnikom wyrazistych, kawowych aromatów. Wiele z przepisów nie wymaga długotrwałego przygotowywania, dlatego też spodobają się osobom zabieganym, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na kuchenne aktywności.

Na jaką okazję?

Ciasto do kawy z masą to propozycja na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Jest idealnym uzupełnieniem menu imprezowego. Jeśli chcecie zaskoczyć waszych gości nietuzinkowym podejściem do kwestii deserów – przygotujcie ciasto kawowe na święta czy na plenerowe przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Kawa rozpuszczalna jest suszonym ekstraktem kawy, który nie wymaga zaparzania, a jedynie rozpuszczenia w wodzie. Wbrew obiegowym opiniom produkowana jest z pełnowartościowych ziaren kawy, które – po obraniu z łupin i uprażeniu – są mielone, a następnie poddawane ekstrakcji ciśnieniowej i suszeniu.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcecie nieco urozmaicić ciasto do kawy – wykorzystajcie bitą śmietanę. To dodatek, który świetnie komponuje się z każdym deserem o kawowym smaku.