czerwona fasola z puszki
231 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: czerwona fasola z puszki (231) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
Czerwona fasola z puszki
Fasola czerwona z puszki to praktyczny produkt, który często przydaje się podczas gotowania. Można z niej stworzyć wiele pysznych dań, a fakt, że nie wymaga obróbki, pozwala przygotować coś na szybko. Świetnie sprawdza się w sałatkach. Do tej z tuńczykiem, jajkiem, kukurydzą i ogórkiem kiszonym pasuje idealnie. To też ważny składnik w meksykańskiej kuchni, dlatego nie może jej zabraknąć, chociażby w tradycyjnym burritos. Czerwona fasola z puszki po bretońsku to ciekawa odmiana tego popularnego dania. Przygotujesz z niej również wiele innych potraw jednogarnkowych. Warto zawsze mieć ją w swojej kuchni.
Dla kogo?
Na czerwoną fasolę z puszki przepisy są różnorodne, dlatego każdy znajdzie coś dla siebie. Zupy, sałatki, dania meksykańskie – jest w czym wybierać! To świetna opcja dla zapracowanych, bo wystarczy otworzyć puszkę i dodać fasolę do dania. Szybko oraz smacznie!
Na jaką okazję?
Przepis na fasolę jest dobry na każdą okazję, a najlepiej sprawdza się wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie. Zupa z czerwoną fasolą z puszki będzie gotowa raz-dwa, więc bez problemu przyrządzisz ją po pracy. Jeśli chcesz uzyskać pastę do chleba, zmiksuj fasolę z ulubionymi dodatkami. A na weekend przygotuj pyszną sałatkę.
Czy wiesz, że?
Przywitaj Meksyk w swojej kuchni! Czerwona fasola jest istotnym składnikiem tamtejszych kulinariów. Trafia do mnóstwa potraw, a szczególnie popularna jest we wszelkiego rodzaju tortillach. Klasyczne burrito nie byłoby bez niej tak pyszne. Jeśli lubisz kuchnię meksykańską, czerwona fasola powinna często gościć w twoim domu.
Dla urozmaicenia:
Do dań z czerwonej fasoli warto dodać suszone zioła, które wzmocnią jej smak. Majeranek, cząber, tymianek – wszystkie pasują idealnie. Jeśli masz w domu świeże zioła, także możesz ich użyć. Potrawy będą wtedy jeszcze bardziej aromatyczne.