czerwona fasola z puszki
267 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: czerwona fasola z puszki (267) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
Czerwona fasola z puszki
Fasola czerwona z puszki to praktyczny produkt, który często przydaje się podczas gotowania. Można z niej stworzyć wiele pysznych dań, a fakt, że nie wymaga obróbki, pozwala przygotować coś na szybko. Świetnie sprawdza się w sałatkach. Do tej z tuńczykiem, jajkiem, kukurydzą i ogórkiem kiszonym pasuje idealnie. To też ważny składnik w meksykańskiej kuchni, dlatego nie może jej zabraknąć, chociażby w tradycyjnym burritos. Czerwona fasola z puszki po bretońsku to ciekawa odmiana tego popularnego dania. Przygotujesz z niej również wiele innych potraw jednogarnkowych. Warto zawsze mieć ją w swojej kuchni.
Dla kogo?
Na czerwoną fasolę z puszki przepisy są różnorodne, dlatego każdy znajdzie coś dla siebie. Zupy, sałatki, dania meksykańskie – jest w czym wybierać! To świetna opcja dla zapracowanych, bo wystarczy otworzyć puszkę i dodać fasolę do dania. Szybko oraz smacznie!
Na jaką okazję?
Przepis na fasolę jest dobry na każdą okazję, a najlepiej sprawdza się wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie. Zupa z czerwoną fasolą z puszki będzie gotowa raz-dwa, więc bez problemu przyrządzisz ją po pracy. Jeśli chcesz uzyskać pastę do chleba, zmiksuj fasolę z ulubionymi dodatkami. A na weekend przygotuj pyszną sałatkę.
Czy wiesz, że?
Przywitaj Meksyk w swojej kuchni! Czerwona fasola jest istotnym składnikiem tamtejszych kulinariów. Trafia do mnóstwa potraw, a szczególnie popularna jest we wszelkiego rodzaju tortillach. Klasyczne burrito nie byłoby bez niej tak pyszne. Jeśli lubisz kuchnię meksykańską, czerwona fasola powinna często gościć w twoim domu.
Dla urozmaicenia:
Do dań z czerwonej fasoli warto dodać suszone zioła, które wzmocnią jej smak. Majeranek, cząber, tymianek – wszystkie pasują idealnie. Jeśli masz w domu świeże zioła, także możesz ich użyć. Potrawy będą wtedy jeszcze bardziej aromatyczne.