dania miekkie
862 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: dania miekkie (862)
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
trudne
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Dania miękkie
Lubicie miękkie potrawy, które już po pierwszym kęsie rozpływają się w ustach? Jeśli tak – skorzystajcie z naszych podpowiedzi na miękkie jedzenie, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Wyróżnikiem tych potraw jest delikatna konsystencja oraz głęboki smak. Wśród propozycji na miękki obiad znajdziecie między innymi dania orientalne – przygotowywane w woku, a także „lekkie” pierożki z pary. Katalog chińskich przysmaków zamykają kurczak po seczuańsku oraz wyjątkowy kurczak z makaronem ryżowym, obfitujący w dodatki warzywne. Miękkie dania to również desery, o których nie mogliśmy przecież zapomnieć. Jeśli macie więc ochotę na coś słodkiego i miękkiego do jedzenia, przygotujcie sernik z jogurtów greckich, tartę cytrynową czy pachnący latem placek z rabarbarem. Głodni? Na pewno! Zapraszamy na proste, szybkie i pyszne miękkie posiłki!
Dla kogo?
Miękkie dania obiadowe przypadną do gustu każdemu, kto ceni w potrawach delikatność oraz głęboki smak. Wśród propozycji miękkiego menu znajdziecie także potrawy, które polubią wegetarianie, jako urozmaicenie ich codziennej diety.
Na jaką okazję?
Przepisy na miękkie potrawy wykorzystacie zawsze – niezależnie od okazji. Niektóre z propozycji na miękkie posiłki sprawdzą się w porze obiadowej, inne z kolei będą wyśmienitym pomysłem na kolację czy domowe przyjęcie. Miłośnicy deserów mogą przygotować miękkie desery zarówno jako porcję codziennych słodkości, jak i element menu wyjątkowych uroczystości.
Czy wiesz, że?
Jednymi z przedstawicieli miękkiego menu są muffiny. Tych popularnych w USA, Kanadzie, Irlandii oraz Wielkiej Brytanii słodkości, spróbujemy najczęściej z rodzynkami, czekoladą czy orzechami. Możecie spotkać również wytrawne muffiny, z mięsnymi lub warzywnymi dodatkami.
Dla urozmaicenia:
Przepisy na dania miękkie możesz dowolnie wzbogacać dodatkami. W przypadku propozycji wytrawnych idealnie sprawdzą się świeże zioła, które stanowią również ozdobę talerza. Desery, które świetnie sprawdzą się jako coś miękkiego do jedzenia, natomiast doskonale komponują się z kolorowymi owocami, lodami oraz sorbetami.