duszona wolowina w sosie

182 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: duszona wolowina w sosie (182)

Wołowina z Piemontu duszona z winem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jeżeli chcesz odbyć kulinarną podróż do Włoch, która będzie prosta, przyjemna i bogata w aromaty...
Duszona wołowina w sosie chrzanowym
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Duszona wołowina w sosie chrzanowym to dobre rozwiązanie, gdy przygotowujesz uroczysty obiad lub...
Risotto grzybowe z wołowiną
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna p...
Wołowina po chińsku
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zainspiruj się i przyrządź danie obiadowe z wyraźnie wyczuwalną nutą korzennych przypraw –wołowin...
Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Planujesz podróż do któregoś z państw Dalekiego Wschodu? Jeśli tak, to przepis na wołowinę w warz...
Zapiekana wołowina
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wołowina po tajsku
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ze szlachetnej wołowej polędwicy przyrządź na obiad szybkie i proste danie, inspirowane kuchnią t...
Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Lubisz kuchnię azjatycką, ale tamtejsze potrawy wydają ci się zbyt skomplikowane, żeby przyrządzi...
Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Duszone mięso to częsty pomysł na obiad. Zwykle sięgamy po wieprzowinę, ale czasem każdemu potrze...
Cukinia duszona
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ostre dania mają swoich oddanych fanów. Takie potrawy skutecznie rozgrzewają w zimne dni, poprawi...
Duszona cielęcina
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wypróbuj przepis na idealnie soczystą, duszoną cielęcinę. Potrawa doskonale nada się na wykwintny...
Grillowany stek z wołowiny z chrupiąca ciabattą
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przepis na grillowany stek z wołowiny z chrupiącą ciabattą spełni oczekiwania każdego fana mięsny...
Bitki z majerankiem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bitki po polsku z chrzanem
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Myśląc o smacznym i prostym obiedzie, zainspiruj się przepisem na bitki po polsku z chrzanem. To...
Gulasz węgierski
ratingratingratingratingrating

113

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kociołek rozmaitości pod węgierską flagą musi zawierać wyśmienite, długo duszone mięso, aksamitny...
Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy wołowe, kojarzone z kuchnią śląską, gdzie podaje się je z kluskami i modrą kapustą, przygot...
Duszony szponder wołowy
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jeśli masz ochotę na gulasz z wołowiny, dobrą propozycją na tego rodzaju obiad będzie duszony szp...
Zrazy wołowe w sosie własnym
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy wołowe w sosie własnym (nazywane także bitkami lub roladą) to świetny pomysł na sycący obia...
Bitki wołowe w sosie musztardowym
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Z czym kojarzy Wam się musztarda? Pewnie z letnimi wieczorami spędzonymi ze znajomymi na grillu...
Grzyby duszone w śmietanie
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zdobywanie składników do tego dania może być naprawdę interesującą przygodą, w którą zaangażujesz...
Bogracz
ratingratingratingratingrating

122

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Nieco tajemniczo brzmiąca nazwa bogracz, to jednak nic innego, jak rodzaj kociołka, w którym zgod...
Sos włoski do spaghetti
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sos włoski do spaghetti to ciekawy i smaczny wariant dobrze znanego sosu bolognese. Do jego przyr...
Greckie burgery wołowe
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Chrupiąca bułka z dodatkiem wołowiny, mięsa o intensywnym smaku, a także z pomidorami, czerwoną c...

przepisy.pl - Duszona wołowina w sosieDuszona wołowina w sosie

Wołowina jest wyjątkowo cenionym mięsem, chętnie wykorzystywanym w kuchniach wielu krajów świata. Mimo iż w Polsce spożywamy najwięcej drobiu i wieprzowiny, mięso wołowe coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Zrazy, bitki czy tradycyjna pieczeń to potrawy, jakie królują. Dziś jednak idziemy krok dalej i pokazujemy inne oblicze tego mięsa, co przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom kuchni zróżnicowanej, nowoczesnej i esencjonalnej. Duszona wołowina w sosie to przede wszystkim delikatność i głęboki smak. Mięso nie wymaga specjalnego przygotowania, wystarczą dodatki, bulion i odpowiednio długie duszenie. Aksamitny sos połączy się z kruchym mięsem, tworząc idealną propozycję na obiad lub wykwintną kolację. Wołowina duszona w sosie własnym daje wam duże pole do popisu w zakresie dodatków. Jeśli lubicie kaszę, będzie świetnie komponować się z mięsem. Podobnie jest z ziemniakami, a nawet ryżem. Nie pozostaje nic innego jak zabrać się za gotowanie!

Dla kogo?

Wołowina w sosie własnym jest idealną propozycją dla wszystkich miłośników mięsa o delikatnej strukturze i głębokim aromacie. To danie wymagające cierpliwości, dlatego dedykowane jest osobom, które mogą poświęcić na gotowanie nieco więcej czasu.

Na jaką okazję?

Wołowina duszona w sosie sprawdzi się jako danie na elegancki, wystawny obiad, a także kolację w gronie znajomych. Może być również składnikiem świątecznego menu, urozmaicając tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe czy wielkanocne.

Czy wiesz, że?

W przygotowaniu wołowiny bardzo duże znaczenie ma sposób jej krojenia. Wpływa on przede wszystkim na kruchość mięsa oraz długość jego duszenia. Przygotujcie ostry nóż, który prowadźcie w poprzek włókien. Krojenie wzdłuż sprawi, że mięso wołowe może być twarde i trudne do pogryzienia.

Dla urozmaicenia:

Jeśli już wiecie, jak zrobić wołowinę w sosie własnym, pomyślcie o ciekawych dodatkach. Z mięsem idealnie będą komponować się ziemniaki z ziołami. Przygotujcie je w piekarniku, dzięki czemu staną się chrupiące.