Farsz do gołąbków - nasze sprawdzone receptury | Przepisy.pl pixel

farsz do golabkow

27 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsz do golabkow (27)

Małopolskie gołąbki
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Młoda kapusta to nie tylko pyszny dodatek do potraw, sprawdzi się także do przygotowania smacznyc...
Zielone gołąbki
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.
Gołąbki z botwinki
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Liście botwinki oczyść i umyj, następnie sparz chwilę we wrzącej wodzie.
Gołąbki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

274

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Potrawa, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Na samą myśl o niej przychodzą nam do głowy...
Wigilijne gołąbki z ziemniakami i grzybami
ratingratingratingratingrating

319

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Świątecznego charakteru potrawom bożonarodzeniowym nadadzą suszone grzyby. Użyj ich nie tylko do...
Włoskie gołąbki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki z pęczakiem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Gołąbki niemieckie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
Gołąbki z rybą
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Orzechowe gołąbki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Gołąbki jarskie
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gołąbki to danie uniwersalne. W liście kapusty zawinąć można dowolne nadzienie. Najpopularniejszą...
Gołąbki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wyraziste nadzienie zawinięte w delikatne liście białej kapusty to przepis na smaczne danie obiad...
Gołąbki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Wystarczy zaledwie kilka składników i dobry przepis, by przygotować doskonałe gołąbki. Nadzienie...
Gołąbki
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Gołąbki to jedno z najpopularniejszych polskich dań. Zazwyczaj przygotowuje się je z białej gotow...
Gołąbki mięsne
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Chińskie pierogi
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.

przepisy.pl - farsz do gołąbkówfarsz do gołąbków

Gołąbki – wielu z nas kojarzą się z obiadem u mamy lub babci. Ugruntowały już swoje miejsce w kuchni polskiej, choć każdy region ma na nie własny przepis. Farsz do gołąbków przygotowuje się najczęściej z mięsa mielonego i ryżu, a następnie zawija w liście białej kapusty lub kapusty włoskiej. Jednak czy to jedyna opcja? Zobacz nasze przepisy na farsze do gołąbków. Smakowite zawijasy podane razem z sosem pomidorowym to pyszne rozwiązanie na obiad!

Dla kogo?

Ta potrawa to uczta nie tylko dla tradycjonalistów. Farsz do gołąbków można przygotować na wiele sposobów, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Kasza gryczana, soczewica, pieczarki, różne rodzaje mięs – wybór jest naprawdę duży. Warto eksperymentować w kuchni!

Na jaką okazję?

Gołąbki można podać na każdą okazję, bo to obiad, który zawsze się sprawdzi. Ich przygotowanie jest nieco pracochłonne, więc raczej nie zrobisz tego dania w pół godziny. Jednak niezaprzeczalnym plusem gołąbków jest to, że z łatwością zabierzesz je następnego dnia na obiad do pracy. To co, zawijamy?

Czy wiesz, że?

Na Kresach podaje się pieczone gołąbki zawijane w liście kiszonej białej kapusty. Jest to także bardzo popularna potrawa wigilijna. W świątecznej wersji nie dodaje się do gołąbków mięsa, tylko samą kaszę gryczaną.

Dla urozmaicenia:

Jak zrobić farsz do gołąbków? Możesz skorzystać z tradycyjnych przepisów, ale zawsze warto wzbogacić je o ulubione składniki. Dodaj drobno posiekane pieczarki lub warzywa, a będzie równie smacznie.