farsz do golabkow
27 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: farsz do golabkow (27) 
łatwe
średnie
łatwe
średnie
łatwe
średnie
średnie
średnie
farsz do gołąbków
Gołąbki – wielu z nas kojarzą się z obiadem u mamy lub babci. Ugruntowały już swoje miejsce w kuchni polskiej, choć każdy region ma na nie własny przepis. Farsz do gołąbków przygotowuje się najczęściej z mięsa mielonego i ryżu, a następnie zawija w liście białej kapusty lub kapusty włoskiej. Jednak czy to jedyna opcja? Zobacz nasze przepisy na farsze do gołąbków. Smakowite zawijasy podane razem z sosem pomidorowym to pyszne rozwiązanie na obiad!
Dla kogo?
Ta potrawa to uczta nie tylko dla tradycjonalistów. Farsz do gołąbków można przygotować na wiele sposobów, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Kasza gryczana, soczewica, pieczarki, różne rodzaje mięs – wybór jest naprawdę duży. Warto eksperymentować w kuchni!
Na jaką okazję?
Gołąbki można podać na każdą okazję, bo to obiad, który zawsze się sprawdzi. Ich przygotowanie jest nieco pracochłonne, więc raczej nie zrobisz tego dania w pół godziny. Jednak niezaprzeczalnym plusem gołąbków jest to, że z łatwością zabierzesz je następnego dnia na obiad do pracy. To co, zawijamy?
Czy wiesz, że?
Na Kresach podaje się pieczone gołąbki zawijane w liście kiszonej białej kapusty. Jest to także bardzo popularna potrawa wigilijna. W świątecznej wersji nie dodaje się do gołąbków mięsa, tylko samą kaszę gryczaną.
Dla urozmaicenia:
Jak zrobić farsz do gołąbków? Możesz skorzystać z tradycyjnych przepisów, ale zawsze warto wzbogacić je o ulubione składniki. Dodaj drobno posiekane pieczarki lub warzywa, a będzie równie smacznie.