farsz do kaczki

8 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsz do kaczki (8)

Galantyna z kaczki
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz eleganckiej potrawy na specjalne okazje, koniecznie wypróbuj przepis na pyszną gala...
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym jest wyrafinowanym daniem, którego nie powstydziłaby się eleg...
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną, boczkiem i żurawiną to danie, które sprawdzi się na świątec...
Kaczka po staropolsku
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Faszerowane bakłażany
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.

przepisy.pl - Farsz do kaczkiFarsz do kaczki

Soczyste mięso kaczki to doskonała propozycja na podanie dania mięsnego podczas wyjątkowych okazji, świąt i rodzinnych uroczystości. Zwłaszcza, jeśli nadziejesz je aromatycznym farszem, na przykład mięsnym lub grzybowym. Jako nadzienie świetnie sprawdzą się: mięso mielone, borowiki, kasza jaglana, jabłka, a także orzechy, morele lub rodzynki. Koniecznie dopraw farsz świeżymi ziołami i przyprawami, np. natką pietruszki, mielonym pieprzem, słodką papryką, majerankiem lub czosnkiem granulowanym. Gotowe nadzienie umieść we wnętrzu kaczki, zaszyj szczelnie i piecz przez kilkadziesiąt minut. Doskonałymi dodatkami do faszerowanej kaczki będą pieczone w ziołach ziemniaki, karmelizowana cebula oraz aromatyczne sosy, np. z dodatkiem żurawiny czy miodu. Organizujesz przyjęcie i chcesz podać elegancką mięsną potrawę? W takim razie wypróbuj przepis na kaczkę nadziewaną wątróbkami drobiowymi i boczkiem. Podawaj ją ułożoną na dużym talerzu, razem z ulubionymi warzywami i listkami natki pietruszki. Takie danie z pewnością będzie ozdobą stołu. Kolejnymi propozycjami na podanie efektownej mięsnej potrawy są: pieczona kaczka z sosem rodzynkowym oraz kacze uda faszerowane kaszą jaglaną. Ten ostatni farsz wykonasz na bazie zaledwie kilku składników, m.in. boczku, cebuli oraz kaszy. Jeśli natomiast wolisz słodki smak owoców, pieczona kaczka z owocowym farszem będzie dla Ciebie doskonałym wyborem. Oprócz pomarańczy, do przyrządzenia farszu potrzebujesz czosnku oraz cebuli. Do nadzienia możesz także dodać jabłka (najlepiej jeśli wybierzesz odmianę gloster lub spartan). Nie zapomnij również o kaczce po staropolsku, gołąbkach z pieczoną kaczką oraz kaczce faszerowanej cielęciną. W tej kategorii znajdziesz wiele przydatnych informacji na temat przygotowania farszu do kaczki. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady naszego szefa kuchni, dzięki którym dowiesz się, co zrobić, by Twoje danie było jeszcze lepsze. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje faszerowana kaczka. Na jaką okazję ją podasz?