farsz do kurczaka
134 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: farsz do kurczaka (134) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
Farsz do kurczaka
Faszerowany kurczak, pieczony w całości lub w formie efektownych roladek czy kieszonek, to świetny sposób na urozmaicenie tego mięsa. Dzięki swojemu delikatnemu smakowi kurczak dobrze smakuje z wieloma dodatkami. Do przygotowania nadzienia sprawdzą się na przykład różnego rodzaju sery, takie jak oscypek, pleśniowy czy sery żółte, m.in. gouda. Dodaj do nich orzechy, suszone owoce albo szynkę i prosty farsz do kurczaka gotowy. Popularne jest także połączenie wyrazistych w smaku suszonych pomidorów z łagodną mozzarellą. Dla wszystkich osób, które szczególnie lubią potrawy mięsne, dobrym sposobem na nadzienie do kurczaka będzie wykorzystanie wędliny. Aromatyczny wędzony boczek z pieczarkami albo pikantna hiszpańska kiełbasa chorizo będą pasować doskonale. Chorizo możesz ewentualnie zastąpić paprykowym salami. Na talerzach znakomicie będą wyglądać porcje mięsa z kolorowym warzywnym nadzieniem. Złociste roladki z dynią albo grillowana pierś z dynią, serem feta i świeżą kolendrą będą pysznym urozmaiceniem jesiennego menu. Popularnym składnikiem farszu jest także szpinak – nadawać się będzie zarówno świeży, jak i mrożony. Najlepiej będzie smakował podkreślony wyrazistą fetą lub serem pleśniowym, ale jeśli wolisz łagodne dania, wymieszaj go z kremową ricottą. Z kolei grzybowy farsz przygotujesz z dodatkiem pęczaku, lubczyku albo pikantnej papryki, a słodki – z bakalii oraz owoców. Orzechy laskowe albo włoskie będą przyjemnie kontrastowały swoją chrupkością z miękkim, soczystym mięsem, a suszone morele i śliwki znakomicie urozmaicą jego smak. Jeśli chcesz podać mięso bez dodatków w postaci ziemniaków czy ryżu, przygotuj farsz z makaronu albo kaszy jaglanej. Pyszny będzie także ten, który jest zrobiony z chleba – wystarczy, że wymieszasz pieczywo z jajkiem, a powstałą masę doprawisz wedle uznania. Jajka, papryka, oliwki – te składniki także wykorzystasz do wybornego farszu. Poznaj wszystkie nasze propozycje i przekonaj się, z czym jeszcze warto podać pysznego kurczaka. Do dzieła!