farsz do kurczaka

210 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsz do kurczaka (210)

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Masz ochotę na nietypowe połączenia smakowe? Niebanalnym daniem o niezwykle wyrafinowanym smaku b...
Pierś z kurczaka faszerowana grzybami
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczyste drobiowe mięso z wyrazistym grzybowym farszem to propozycja na niedzielny obiad lub eleg...
Faszerowane udka z kurczaka z sałatką
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Szukasz sposobu na przyrządzenie udek z kurczaka? Jeśli zazwyczaj smażysz je lub zapiekasz, sięgn...
Soczysta pierś z kurczaka z dynią
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jesień to wprost wymarzona pora roku dla wielbicieli ciekawej i urozmaiconej kuchni. Ogromny wybó...
Filet z kurczaka ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Filet z kurczaka ze szpinakiem i ricottą, podany z dowolnymi dodatkami, będzie uniwersalnym sposo...
Faszerowana pierś z kurczaka z bakaliami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pierś z kurczaka faszerowana bakaliami, z rumianą skórką i nadzieniem pełnym smaku to danie, któr...
Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami
ratingratingratingratingrating

154

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami to kompozycja prosta i bardzo smaczna. Połączenie del...
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości...
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukając przepisu na doskonały obiad wypróbuj piersi z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidora...
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem to danie, które kusi nie tylko swoim intensywnym smakiem, l...
Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz inspiracji na przygotowanie smacznego mięsa drobiowego? Pałki z kurczaka faszerowane sere...
Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Danie sugerowane w tym przepisie jest bardzo uniwersalne – sprawdzi się na spotkaniu przy grillu...
Kurczak à la polonaise
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli szukasz dania typowo polskiego, które mogłabyś przygotować na obiad w gronie rodziny lub go...
Kurczak po polsku
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowane mięso to świetny sposób na wystawne danie. Zainspiruj się i przygotuj kurczaka po pol...
Kurczak ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

217

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Delikatny i soczysty filet z kurczaka wyśmienicie smakuje ze szpinakiem i startym na grubej tarce...
Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lubisz drób i masz ochotę na wyjątkowe danie z tym mięsem w roli głównej? Mamy dla Ciebie doskona...
Kurczak z chorizo
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skr...
Kurczak Cordon Bleu
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wypełniony serowo-ziołowym farszem kurczak Cordon Bleu to wykwintna wersja tradycyjnego kotleta...
Kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dziś przed Państwem danie w prawdziwie włoskim stylu – kurczak z mozarellą i suszonymi pomidorami...
Faszerowany kurczak z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jeśli zastanawiasz się, co podać na niedzielny lub świąteczny obiad, koniecznie wypróbuj przepis...
Soczysty kurczak z patelni z pomidorową salsą
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kurczak, pomidory i ser, to idealne połączenie. Smak mięsa kurczaka z patelni doskonale uzupełni...
Kurczak w cieście
ratingratingratingratingrating

175

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Kurczaka jadamy bardzo często – do obiadu, sałatki czy w kanapkach. A może spróbować przyrządzić...

przepisy.pl - Farsz do kurczakaFarsz do kurczaka

Faszerowany kurczak, pieczony w całości lub w formie efektownych roladek czy kieszonek, to świetny sposób na urozmaicenie tego mięsa. Dzięki swojemu delikatnemu smakowi kurczak dobrze smakuje z wieloma dodatkami. Do przygotowania nadzienia sprawdzą się na przykład różnego rodzaju sery, takie jak oscypek, pleśniowy czy sery żółte, m.in. gouda. Dodaj do nich orzechy, suszone owoce albo szynkę i prosty farsz do kurczaka gotowy. Popularne jest także połączenie wyrazistych w smaku suszonych pomidorów z łagodną mozzarellą. Dla wszystkich osób, które szczególnie lubią potrawy mięsne, dobrym sposobem na nadzienie do kurczaka będzie wykorzystanie wędliny. Aromatyczny wędzony boczek z pieczarkami albo pikantna hiszpańska kiełbasa chorizo będą pasować doskonale. Chorizo możesz ewentualnie zastąpić paprykowym salami. Na talerzach znakomicie będą wyglądać porcje mięsa z kolorowym warzywnym nadzieniem. Złociste roladki z dynią albo grillowana pierś z dynią, serem feta i świeżą kolendrą będą pysznym urozmaiceniem jesiennego menu. Popularnym składnikiem farszu jest także szpinak – nadawać się będzie zarówno świeży, jak i mrożony. Najlepiej będzie smakował podkreślony wyrazistą fetą lub serem pleśniowym, ale jeśli wolisz łagodne dania, wymieszaj go z kremową ricottą. Z kolei grzybowy farsz przygotujesz z dodatkiem pęczaku, lubczyku albo pikantnej papryki, a słodki – z bakalii oraz owoców. Orzechy laskowe albo włoskie będą przyjemnie kontrastowały swoją chrupkością z miękkim, soczystym mięsem, a suszone morele i śliwki znakomicie urozmaicą jego smak. Jeśli chcesz podać mięso bez dodatków w postaci ziemniaków czy ryżu, przygotuj farsz z makaronu albo kaszy jaglanej. Pyszny będzie także ten, który jest zrobiony z chleba – wystarczy, że wymieszasz pieczywo z jajkiem, a powstałą masę doprawisz wedle uznania. Jajka, papryka, oliwki – te składniki także wykorzystasz do wybornego farszu. Poznaj wszystkie nasze propozycje i przekonaj się, z czym jeszcze warto podać pysznego kurczaka. Do dzieła!