Farsze i nadzienia do naleśników wytrawnych i na słodko | Przepisy.pl pixel

farsze do nalesnikow

15 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsze do nalesnikow (15)

Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Takie danie, zrobione błyskawicznie i podane na kolację, jest jak nagroda po ciężkim dniu w pracy...
Farsz do pierogów ruskich
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Farsz do pierogów ruskich jest jednym z najpopularniejszych nadzień, które ma zastosowanie nie ty...

przepisy.pl -

Naleśniki to jedno z najpopularniejszych dań na słodko. Z białym serem, jabłkami, dżemem, polane bitą śmietaną, przysmażone na maśle – każdy ma swój ulubiony przepis. Jedno jest pewne, w naleśnikach rozsmakowują się zarówno dorośli, jak i dzieci. Mimo że farsze do naleśników na słodko cieszą się największą sławą, również słone nadzienia mogą posłużyć do stworzenia pysznego obiadu. Naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami, kurczakiem – możliwości jest wiele. Spróbuj czegoś nowego!

Dla kogo?

Dla wszystkich! Zarówno fani słodkich, jak i słonych smaków odnajdą tu coś dla siebie. Dzieciom przypadnie do gustu słodkie nadzienie do naleśników, a dorośli znajdą odpowiedni przepis na wytrawne farsze do naleśników. Bo naleśniki to potrawa, która łączy pokolenia!

Na jaką okazję?

Naleśniki nie potrzebują specjalnej okazji! Przygotuj je zawsze wtedy, gdy masz na nie ochotę. Nie ma z nimi dużo pracy, więc wybierz farsz do naleśników z takich produktów, które masz akurat w swojej kuchni. Do dzieła!

Czy wiesz, że?

Historia naleśników zaczęła się dawno temu. Po raz pierwszy przyrządzono je prawdopodobnie już w starożytności. Ich pochodzenie nie jest do końca jasne – wskazuje się na Chiny lub Europę. Włosi uważają, że to ich kraj jest ojczyzną naleśników, a wynaleziono je we Florencji. A jaka jest prawda? To nieistotne! Najważniejsze, że ich wynalezienie było strzałem w dziesiątkę i uwielbiamy je do dziś!

Dla urozmaicenia

Poza farszem istotną rolę gra sposób podania naleśników. Te na słodko będą świetnie smakować polane bitą śmietaną lub syropem klonowym. Jeśli planujesz farsz do naleśników na słono, możesz je polać sosem pomidorowym lub grzybowym.