farsze do pierogow

224 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsze do pierogow (224)

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem

5

łatwe

45 min.
Masz ochotę na nietypowe połączenia smakowe? Niebanalnym daniem o niezwykle wyrafinowanym smaku b...
Koreańskie pierożki mandu z mięsnym farszem

5

łatwe

10 min.
Jednym z filarów kuchni azjatyckiej są najróżniejsze odmiany pierożków. Chociaż w Europie traktow...
Pierogi z kapustą i grzybami

45

średnie

90 min.
Pierogi z kapustą i grzybami smakują równie dobrze w świąteczne dni, jak i na co dzień. To danie...
Chińskie pierożki

9

łatwe

30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Pierogi ruskie

62

łatwe

60 min.
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze niż myślisz...
Pierogi z soczewicą

66

średnie

60 min.
Pierogi z soczewicą to oryginalna propozycja dla tych, którzy lubią unowocześniać dobrze wszystki...
Pierogi z grzybami

46

łatwe

90 min.
Tradycyjne wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, zastąpić możesz ich wersją pozbawioną kapusty...
Pierogi z mięsem

31

łatwe

90 min.
Pierogi z mięsem to propozycja na obiad w polskim stylu. Dawniej pierogi były potrawą przygotowyw...
Pierogi z dynią w sosie szałwiowym

20

łatwe

60 min.
Pierogi to klasyczne danie nie tylko kuchni polskiej – podobne potrawy zjeść można także w innych...
Wigilijne pierogi w delikatnym cieście

230

średnie

45 min.
Pierogi są sztandarowym polskim daniem, nie może ich więc zabraknąć również na świątecznym stole...
Ciasto na pierogi bez jajka

44

średnie

15 min.
Sprawdzony przepis na ciasto na pierogi, który nie może się nie udać. To receptura, którą powinna...
Pierogi ze szpinakiem i serem feta

164

łatwe

60 min.
Pierogi szczególnie chętnie spożywane są w Europie Wschodniej, wiele krajów ma również swoje włas...
Pierogi z mięsem i grzybami

46

średnie

60 min.
Niby zwyczajne pierogi z gotowanym mięsem, a jednak znacznie smaczniejsze i dużo bardzie szlachet...
Pierogi z białym serem

30

średnie

60 min.
Pierogi z mięsem, soczewicą i kolendrą

5

łatwe

90 min.
Pierogi przyrządzać można na wiele sposobów, a ich smak zależy przede wszystkim od farszu, którym...
Pierogi z kapustą i serem

6

średnie

45 min.
Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z ca...
Pierogi z mięsem i kaszą kuskus

21

łatwe

45 min.
Pierogi to jedno z tych klasycznych dań, które wciąż odkrywane są na nowo. Popularność zyskały te...
Pieczone pierogi ruskie

50

średnie

90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

26

średnie

45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Pierogi ze szpinakiem i ziemniakami - VIDEO

37

średnie

60 min.
Pierogi z ziemniakami przywołują na myśl jedno skojarzenie – ruskie. My jednak mamy nieco inną pr...
Pierogi z mięsem i kapustą

61

średnie

90 min.
Pierogi z mięsem i kapustą to chyba najrzadziej jadana wersja tego popularnego, typowo polskiego...
Pierogi z kaszą gryczaną

35

łatwe

45 min.
Kasza gryczana to nie tylko smaczny dodatek do dań mięsnych, gulaszy i sosów. Świetnie sprawdzi s...
Pierogi z mięsem i żurawiną

10

łatwe

90 min.
Istnieje wiele wariantów pierogów. Ciekawą propozycją są te, do których farsz przyrządzisz z mięs...
Pierogi z grzybami i kapustą - VIDEO

12

łatwe

90 min.
Delikatne, miękkie ciasto połączone z pikantnym farszem to jedno z najpopularniejszych wigilijnyc...
Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami

23

łatwe

90 min.
Szukasz inspiracji na wyjątkowo smaczny farsz do pierogów? Koniecznie sprawdź ten, który przyrząd...
Pierogi ruskie z sosem cebulowym i ziołami

46

łatwe

90 min.
Pierogi ruskie, podane z aksamitnym sosem cebulowym, dość pikantnym, ale też słodkawym, smakują n...

przepisy.pl - Farsze do pierogówFarsze do pierogów

Sekret udanych pierogów tkwi nie tylko w perfekcyjnym cieście, ale i w pysznym farszu – to on nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Pierogi możesz przyrządzić zarówno na słodko, jak i na słono. Z owocowym, mięsnym, warzywnym lub serowym nadzieniem. Do przygotowania farszu wykorzystaj ulubione produkty, np. śliwkowe powidła, mięso mielone, pieczarki, ziemniaki czy soczewicę. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak wytrawnego nadzienia, dodaj do niego podsmażony czosnek oraz cebulę, a także aromatyczne zioła i przyprawy. Doskonale sprawdzą się m.in.: czarny pieprz, posiekana natka pietruszki oraz mielona papryka. Gotowe danie idealnie sprawdzi się nie tylko na codzienny obiad, ale również podwieczorek lub jedna z potraw serwowanych na przyjęciu. Szukasz nietypowego sposobu na przygotowanie farszu? W takim razie wypróbuj przepis na pierogi drożdżowe z kiszoną kapustą i dorszem. Aby otrzymać nadzienie wystarczy, że ugotowaną kapustę połączysz z wypłukanymi grzybami oraz podsmażoną cebulką. Na każdym kawałku ciasta nałóż porcję kapuścianego farszu oraz kawałek ryby, koniecznie skropiony sokiem z cytryny. Dobrym pomysłem będzie także przyrządzenie pierogów z soczewicą. Ugotowaną do miękkości soczewicę zmiksuj i odcedź. Następnie dodaj zeszkloną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz ulubione zioła. Całość dokładnie wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Pamiętaj, że doskonałą alternatywą dla farszu z soczewicy będzie nadzienie ze szpinakiem i serem feta lub ziemniakami. Jeśli natomiast masz ochotę na coś słodkiego, koniecznie przygotuj pierogi z białym serem. Wystarczy, że ser utrzesz razem ze śmietaną oraz skórką z cytryny. Gotowe pierogi podawaj na ciepło – polane sosem lub obsypane ziołami. Nie zapomnij również o pierogach z mięsem mielonym w stylu gruzińskim, pierogu calzone z sosem bolognese oraz pierogach z cukinią i serem feta. W tej kategorii znajdziesz wiele przydatnych informacji na temat przygotowania farszu do pierogów – zarówno na słodko, jak i słono. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady naszego szefa kuchni. Zapraszamy!