farsze do pierogow

224 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsze do pierogow (224)

Pierś z kurczaka z orzechowym farszem
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

45 min.
Masz ochotę na nietypowe połączenia smakowe? Niebanalnym daniem o niezwykle wyrafinowanym smaku b...
Koreańskie pierożki mandu z mięsnym farszem
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

10 min.
Jednym z filarów kuchni azjatyckiej są najróżniejsze odmiany pierożków. Chociaż w Europie traktow...
Pierogi z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

57

difficulty

średnie

90 min.
Pierogi z kapustą i grzybami smakują równie dobrze w świąteczne dni, jak i na co dzień. To danie...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Pierogi z grzybami
ratingratingratingratingrating

54

difficulty

łatwe

90 min.
Tradycyjne wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, zastąpić możesz ich wersją pozbawioną kapusty...
Pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

76

difficulty

łatwe

60 min.
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze niż myślisz...
Pierogi z soczewicą
ratingratingratingratingrating

73

difficulty

średnie

60 min.
Pierogi z soczewicą to oryginalna propozycja dla tych, którzy lubią unowocześniać dobrze wszystki...
Pierogi z mięsem
ratingratingratingratingrating

37

difficulty

łatwe

90 min.
Pierogi z mięsem to propozycja na obiad w polskim stylu. Dawniej pierogi były potrawą przygotowyw...
Pierogi z dorszem
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

średnie

45 min.
Pierogi z mięsem i grzybami
ratingratingratingratingrating

47

difficulty

średnie

60 min.
Niby zwyczajne pierogi z gotowanym mięsem, a jednak znacznie smaczniejsze i dużo bardzie szlachet...
Ciasto na pierogi bez jajka
ratingratingratingratingrating

58

difficulty

średnie

15 min.
Sprawdzony przepis na ciasto na pierogi, który nie może się nie udać. To receptura, którą powinna...
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
ratingratingratingratingrating

29

difficulty

średnie

45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
ratingratingratingratingrating

182

difficulty

łatwe

60 min.
Pierogi szczególnie chętnie spożywane są w Europie Wschodniej, wiele krajów ma również swoje włas...
Pierogi z mięsem i kaszą kuskus
ratingratingratingratingrating

22

difficulty

łatwe

45 min.
Pierogi to jedno z tych klasycznych dań, które wciąż odkrywane są na nowo. Popularność zyskały te...
Pierogi ze szpinakiem i ziemniakami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

38

difficulty

średnie

60 min.
Pierogi z ziemniakami przywołują na myśl jedno skojarzenie – ruskie. My jednak mamy nieco inną pr...
Pierogi z mięsem i kapustą
ratingratingratingratingrating

65

difficulty

średnie

90 min.
Cienkie, delikatne ciasto i smakowite nadzienie to podstawy polskiej kulinarnej dumy narodowej. P...
Pierogi z mięsem, soczewicą i kolendrą
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

90 min.
Pierogi przyrządzać można na wiele sposobów, a ich smak zależy przede wszystkim od farszu, którym...
Pierogi z grzybami i kapustą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

90 min.
Delikatne, miękkie ciasto połączone z pikantnym farszem to jedno z najpopularniejszych wigilijnyc...
Pieczone pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

51

difficulty

średnie

90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Pierogi z mięsem i żurawiną
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

łatwe

90 min.
Istnieje wiele wariantów pierogów. Ciekawą propozycją są te, do których farsz przyrządzisz z mięs...
Pierogi z kapustą i serem
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

średnie

45 min.
Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z ca...
Pierogi z białym serem
ratingratingratingratingrating

32

difficulty

średnie

60 min.
Pierogi z dynią w sosie szałwiowym
ratingratingratingratingrating

23

difficulty

łatwe

60 min.
Pierogi to klasyczne danie nie tylko kuchni polskiej – podobne potrawy zjeść można także w innych...
Wigilijne pierogi w delikatnym cieście
ratingratingratingratingrating

253

difficulty

średnie

45 min.
Pierogi są sztandarowym polskim daniem, nie może ich więc zabraknąć również na świątecznym stole...
Pierogi z kaszą gryczaną
ratingratingratingratingrating

41

difficulty

łatwe

45 min.
Kasza gryczana to nie tylko smaczny dodatek do dań mięsnych, gulaszy i sosów. Świetnie sprawdzi s...
Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

24

difficulty

łatwe

90 min.
Szukasz inspiracji na wyjątkowo smaczny farsz do pierogów? Koniecznie sprawdź ten, który przyrząd...

przepisy.pl - Farsze do pierogówFarsze do pierogów

Sekret udanych pierogów tkwi nie tylko w perfekcyjnym cieście, ale i w pysznym farszu – to on nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Pierogi możesz przyrządzić zarówno na słodko, jak i na słono. Z owocowym, mięsnym, warzywnym lub serowym nadzieniem. Do przygotowania farszu wykorzystaj ulubione produkty, np. śliwkowe powidła, mięso mielone, pieczarki, ziemniaki czy soczewicę. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak wytrawnego nadzienia, dodaj do niego podsmażony czosnek oraz cebulę, a także aromatyczne zioła i przyprawy. Doskonale sprawdzą się m.in.: czarny pieprz, posiekana natka pietruszki oraz mielona papryka. Gotowe danie idealnie sprawdzi się nie tylko na codzienny obiad, ale również podwieczorek lub jedna z potraw serwowanych na przyjęciu. Szukasz nietypowego sposobu na przygotowanie farszu? W takim razie wypróbuj przepis na pierogi drożdżowe z kiszoną kapustą i dorszem. Aby otrzymać nadzienie wystarczy, że ugotowaną kapustę połączysz z wypłukanymi grzybami oraz podsmażoną cebulką. Na każdym kawałku ciasta nałóż porcję kapuścianego farszu oraz kawałek ryby, koniecznie skropiony sokiem z cytryny. Dobrym pomysłem będzie także przyrządzenie pierogów z soczewicą. Ugotowaną do miękkości soczewicę zmiksuj i odcedź. Następnie dodaj zeszkloną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz ulubione zioła. Całość dokładnie wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Pamiętaj, że doskonałą alternatywą dla farszu z soczewicy będzie nadzienie ze szpinakiem i serem feta lub ziemniakami. Jeśli natomiast masz ochotę na coś słodkiego, koniecznie przygotuj pierogi z białym serem. Wystarczy, że ser utrzesz razem ze śmietaną oraz skórką z cytryny. Gotowe pierogi podawaj na ciepło – polane sosem lub obsypane ziołami. Nie zapomnij również o pierogach z mięsem mielonym w stylu gruzińskim, pierogu calzone z sosem bolognese oraz pierogach z cukinią i serem feta. W tej kategorii znajdziesz wiele przydatnych informacji na temat przygotowania farszu do pierogów – zarówno na słodko, jak i słono. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady naszego szefa kuchni. Zapraszamy!