farsze do pierogow

111 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: farsze do pierogow (111)

Koreańskie pierożki mandu z mięsnym farszem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Jednym z filarów kuchni azjatyckiej są najróżniejsze odmiany pierożków. Chociaż w Europie traktow...
Pierogi z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Pierogi z kapustą i grzybami smakują równie dobrze w świąteczne dni, jak i na co dzień. To danie...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Pierogi z soczewicą
ratingratingratingratingrating

73

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z soczewicą to oryginalna propozycja dla tych, którzy lubią unowocześniać dobrze wszystki...
Pierogi z mięsem
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierogi z mięsem to propozycja na obiad w polskim stylu. Dawniej pierogi były potrawą przygotowyw...
Pierogi z dorszem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze niż myślisz...
Pierogi z grzybami
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tradycyjne wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, zastąpić możesz ich wersją pozbawioną kapusty...
Pierogi ze szpinakiem i ziemniakami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi z ziemniakami przywołują na myśl jedno skojarzenie – ruskie. My jednak mamy nieco inną pr...
Pieczone pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Pierogi z mięsem, soczewicą i kolendrą
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierogi przyrządzać można na wiele sposobów, a ich smak zależy przede wszystkim od farszu, którym...
Pierogi z mięsem i żurawiną
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Istnieje wiele wariantów pierogów. Ciekawą propozycją są te, do których farsz przyrządzisz z mięs...
Ciasto na pierogi bez jajka
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Sprawdzony przepis na ciasto na pierogi, który nie może się nie udać. To receptura, którą powinna...
Pierogi z mięsem i grzybami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Niby zwyczajne pierogi z gotowanym mięsem, a jednak znacznie smaczniejsze i dużo bardzie szlachet...
Pierogi z grzybami i kapustą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Delikatne, miękkie ciasto połączone z pikantnym farszem to jedno z najpopularniejszych wigilijnyc...
Pierogi z dynią w sosie szałwiowym
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi to klasyczne danie nie tylko kuchni polskiej – podobne potrawy zjeść można także w innych...
Pierogi z mięsem i kaszą kuskus
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pierogi to jedno z tych klasycznych dań, które wciąż odkrywane są na nowo. Popularność zyskały te...
Pierogi z kaszą gryczaną
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kasza gryczana to nie tylko smaczny dodatek do dań mięsnych, gulaszy i sosów. Świetnie sprawdzi s...
Pierogi z kapustą i serem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Święta Bożego Narodzenia to również czas przygotowywania wspaniałych potraw. Daniem, którego z ca...
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Pierogi z białym serem
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
ratingratingratingratingrating

191

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi szczególnie chętnie spożywane są w Europie Wschodniej, wiele krajów ma również swoje włas...
Wigilijne pierogi w delikatnym cieście
ratingratingratingratingrating

253

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Pierogi są sztandarowym polskim daniem, nie może ich więc zabraknąć również na świątecznym stole...
Pierogi z mięsem i kapustą
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Cienkie, delikatne ciasto i smakowite nadzienie to podstawy polskiej kulinarnej dumy narodowej. P...
Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Szukasz inspiracji na wyjątkowo smaczny farsz do pierogów? Koniecznie sprawdź ten, który przyrząd...

przepisy.pl - Farsze do pierogówFarsze do pierogów

Sekret udanych pierogów tkwi nie tylko w perfekcyjnym cieście, ale i w pysznym farszu – to on nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Pierogi możesz przyrządzić zarówno na słodko, jak i na słono. Z owocowym, mięsnym, warzywnym lub serowym nadzieniem. Do przygotowania farszu wykorzystaj ulubione produkty, np. śliwkowe powidła, mięso mielone, pieczarki, ziemniaki czy soczewicę. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak wytrawnego nadzienia, dodaj do niego podsmażony czosnek oraz cebulę, a także aromatyczne zioła i przyprawy. Doskonale sprawdzą się m.in.: czarny pieprz, posiekana natka pietruszki oraz mielona papryka. Gotowe danie idealnie sprawdzi się nie tylko na codzienny obiad, ale również podwieczorek lub jedna z potraw serwowanych na przyjęciu. Szukasz nietypowego sposobu na przygotowanie farszu? W takim razie wypróbuj przepis na pierogi drożdżowe z kiszoną kapustą i dorszem. Aby otrzymać nadzienie wystarczy, że ugotowaną kapustę połączysz z wypłukanymi grzybami oraz podsmażoną cebulką. Na każdym kawałku ciasta nałóż porcję kapuścianego farszu oraz kawałek ryby, koniecznie skropiony sokiem z cytryny. Dobrym pomysłem będzie także przyrządzenie pierogów z soczewicą. Ugotowaną do miękkości soczewicę zmiksuj i odcedź. Następnie dodaj zeszkloną na oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz ulubione zioła. Całość dokładnie wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Pamiętaj, że doskonałą alternatywą dla farszu z soczewicy będzie nadzienie ze szpinakiem i serem feta lub ziemniakami. Jeśli natomiast masz ochotę na coś słodkiego, koniecznie przygotuj pierogi z białym serem. Wystarczy, że ser utrzesz razem ze śmietaną oraz skórką z cytryny. Gotowe pierogi podawaj na ciepło – polane sosem lub obsypane ziołami. Nie zapomnij również o pierogach z mięsem mielonym w stylu gruzińskim, pierogu calzone z sosem bolognese oraz pierogach z cukinią i serem feta. W tej kategorii znajdziesz wiele przydatnych informacji na temat przygotowania farszu do pierogów – zarówno na słodko, jak i słono. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady naszego szefa kuchni. Zapraszamy!