filet z kurczaka
362 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: filet z kurczaka (362) 
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Filet z kurczaka
Tego delikwenta chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W wielu kuchniach filet z kurczaka od lat jest numerem jeden. Nic dziwnego! Jego szerokie możliwości kulinarne są nie do przecenienia. Delikatny smak sprawia, że pasuje właściwie do wszystkiego. Tworzy udane kompozycje ze świeżymi ziołami, przyprawami z różnych stron świata, warzywami, owocami, nawet czekoladą! Wybór będzie trudny, ale jesteśmy pewni, że dania z fileta z kurczaka zostaną na stałe w twoim jadłospisie.
Dla kogo?
Terminarz pęka w szwach i wśród codziennych obowiązków brakuje miejsca na gotowanie? Ten rodzaj mięsa uwielbiają wszyscy fani domowych posiłków, którym zależy na czasie. Szybko, łatwo i przyjemnie – w ten sposób mógłby rozpoczynać się prawie każdy przepis na filet z kurczaka. Prędko ci się nie znudzi! Można go smażyć, piec, dusić, grillować albo tworzyć roladki z apetycznym farszem. Pracownicza stołówka i bar z fast foodem po drodze do domu już nie będą wyglądać tak kusząco!
Na jaką okazję?
Oto idealne rozwiązanie, by zgromadzić całą rodzinę przy wspólnym obiedzie. Nawet w czasie najbardziej intensywnego dnia! Przepisy na fileta z kurczaka są dziecinnie proste, więc czemu nie zaprosić najmłodszych do wspólnego gotowania? Będziecie bawić się równie dobrze w trakcie większego przyjęcia – proste w obróbce mięso potrafi pokazać się na salonach w trakcie ważnej uroczystości.
Czy wiesz, że?
Idealnie soczysty filet? To możliwe! Mięso wyjmij z lodówki około pół godziny przed przygotowaniem i delikatnie rozbij – wystarczy użyć dłoni lub płaskiej strony noża. Otoczone odrobiną mąki, soli i pieprzu ułóż na rozgrzanej patelni i smaż na średnim ogniu. Posiłek będzie gotowy w kilka minut, więc nie odchodź daleko!
Dla urozmaicenia:
Przepisy na filet z kurczaka obejmują coraz więcej składników i metod przyrządzania. Co kucharz, to obyczaj! Warto wypróbować gotowanie na parze. Pachnące przyprawy świetnie łączą się z mięsem, które zachowuje swoją jędrność i soczystość. Z pewnością go nie rozgotujesz!