filet z sandacza

32 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: filet z sandacza (32)

Filet z sandacza w chrupiącej panierze z grzybów na musie porowo–ziołowym
ratingratingratingratingrating

32

difficulty

łatwe

20 min.
Jeśli chcesz podać rybę na Wigilię lub Boże Narodzenie, koniecznie wypróbuj sandacza, którego prz...
Sandacz w prawdziwkach
ratingratingratingratingrating

39

difficulty

łatwe

30 min.
Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego luksusu i przyrządź szlachetnego sandacza w prawdziwkach. Po...
Sandacz po polsku
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

30 min.
Filet z sandacza stanowi bardzo dobrą alternatywę dla wigilijnego karpia. Łatwo go przyrządzić, m...
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

19

difficulty

średnie

60 min.
Ryba i kasza gryczana? To naprawdę smaczne połączenie, które dobrze sprawdzi się jako danie na wi...
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

22

difficulty

łatwe

60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Sandacz w sosie
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

45 min.
Smażony sandacz w sosie to połączenie delikatnej ryby z wyrazistym smakiem przypraw i dodatków. D...
Sandacz smażony w borowikach
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

30 min.
Szukasz dania, które łączy w sobie delikatny smak ryby z intensywnym aromatem grzybów? W takim ra...
Sandacz po tajsku
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

15 min.
Sandacz po rosyjsku
ratingratingratingratingrating

19

difficulty

łatwe

60 min.
Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

26

difficulty

łatwe

45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

średnie

60 min.
Eleganckie danie – na wyciągniecie ręki. Ile razy odrzuciłaś myśl o ugotowaniu jakiejś potrawy, n...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Zapiekanka rybna z sandaczem i brokułami
ratingratingratingratingrating

88

difficulty

łatwe

60 min.
Filet z sandacza lub innej białej ryby przypraw i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Wsyp zblan...
Aromatyczny sandacz w ziołach
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, któr...
Sandacz z duszonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

53

difficulty

łatwe

45 min.
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż goto...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

22

difficulty

średnie

60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Rybne kokosanki
ratingratingratingratingrating

13

difficulty

łatwe

30 min.
Ryba po grecku w cieście philo
ratingratingratingratingrating

152

difficulty

łatwe

15 min.
Ryba po grecku to dla wielu danie kojarzące się z Wigilią lub innymi ważnymi uroczystościami. Dzi...
Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

średnie

90 min.
Fantastyczna przystawka lub niezrównane danie główne. Podobno ryby głosu nie mają, ale smaku z pe...
Wielkanocny pasztet z łososia z galaretką
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

średnie

120 min.
Czy to prawda, że w wielkanocnym jadłospisie nie ma miejsca na innowacje? Wręcz przeciwnie! Święt...
Sałatka z łososiem
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

15 min.
Kruche liście cykorii, delikatnie kwaśne jabłka i roszponka - w takim otoczeniu pieczony filet z...
Ryba z grilla w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

4

difficulty

łatwe

20 min.
Jeśli planujesz grilla, warto uwzględnić w menu rybę. Będzie lżejsza niż mięso, a smak ryby z rus...
Sandacz w Rieslingu
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

60 min.
Sandacz z rakami
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

trudne

90 min.
Sandacz a'la Radziwiłł
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

średnie

45 min.
Ryba po japońsku
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

90 min.
Jeśli jesteś miłośnikiem egzotycznych smaków, na pewno polubisz rybę po japońsku. To smaczne, aro...

przepisy.pl - Filet z sandaczaFilet z sandacza

Delikatny w smaku sandacz to doskonała alternatywa dla mintaja, dorsza czy wigilijnego karpia. Jego chude mięso świetnie sprawdzi się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Zwłaszcza jeśli podasz je razem z ulubionymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée, surówkami oraz ryżem. Filet z sandacza wspaniale smakuje w niemal każdej postaci: grillowany, smażony, pieczony lub gotowany. Ponadto idealnie komponuje się z warzywami, grzybami oraz intensywnie ziołowymi sosami. Dla podkreślenia smaku, mięso koniecznie dopraw odpowiednimi przyprawami, np. tymiankiem, koperkiem, natką pietruszki, pikantną papryką, świeżą bazylią, a także miętą czy kolendrą. Jeśli lubisz kuchnię orientalną, koniecznie wypróbuj przepis na sandacza po tajsku. Kawałki ryby zanurz w marynacie, która nada potrawie wyrazistego smaku. By ją przygotować, wystarczy połączyć sok z limonki z czosnkiem, posiekaną drobno papryczką chili, kolendrą oraz trawą cytrynową. Jeśli natomiast szukasz dania, które łączy w sobie więcej niż jeden rodzaj ryby, rybi warkocz z pomidorową salsą z pewnością będzie odpowiednią propozycją. Oprócz sandacza, do jego przygotowania wykorzystaj łososia. Ułożone naprzemiennie kawałki ryb podawaj razem z sałatką wykonaną na bazie pomidorów, kolendry, czerwonej cebuli, oliwy oraz sosu chili. Dobrym sposobem będzie także przyrządzenie filetów z sandacza w chrupiącej panierce z grzybów. Suszone borowiki wymieszaj razem z obranym ze skórki chlebem tostowym, czosnkiem, migdałami oraz startą skórką ze sparzonej cytryny. To świetna alternatywa do popularnej panierki z bułki tartej. Doskonałym dodatkiem do smażonego sandacza będzie delikatne purée przyrządzone z gotowanego pora. Nie zapomnij również o sandaczu smażonym w borowikach, zapiekanej rybie z makaronem i brokułami, oraz sandaczu duszonym w koprze włoskim. Warto szukać nowych smaków, a te znane od lat urozmaicać oryginalnymi dodatkami – nasza baza przepisów na sandacza daje naprawdę bogaty wybór. Z pewnością znajdziesz coś dla siebie i swoich bliskich.