filet z sandacza

28 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: filet z sandacza (28)

Sandacz po polsku
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Filet z sandacza stanowi bardzo dobrą alternatywę dla wigilijnego karpia. Łatwo go przyrządzić, m...
Sandacz w prawdziwkach
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego luksusu i przyrządź szlachetnego sandacza w prawdziwkach. Po...
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ryba i kasza gryczana? To naprawdę smaczne połączenie, które dobrze sprawdzi się jako danie na wi...
Sandacz po tajsku
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Sandacz smażony w borowikach
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz dania, które łączy w sobie delikatny smak ryby z intensywnym aromatem grzybów? W takim ra...
Sandacz w sosie
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Smażony sandacz w sosie to połączenie delikatnej ryby z wyrazistym smakiem przypraw i dodatków. D...
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Sandacz po rosyjsku
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe...
Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Eleganckie danie – na wyciągniecie ręki. Ile razy odrzuciłaś myśl o ugotowaniu jakiejś potrawy, n...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Zapiekanka rybna z sandaczem i brokułami
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Filet z sandacza lub innej białej ryby przypraw i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Wsyp zblan...
Aromatyczny sandacz w ziołach
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
To niebywałe, że w jednej papierowej torebce może zmieścić się tak bogata kompozycja warzyw, któr...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Rybne kokosanki
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Fantastyczna przystawka lub niezrównane danie główne. Podobno ryby głosu nie mają, ale smaku z pe...
Wielkanocny pasztet z łososia z galaretką
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Czy to prawda, że w wielkanocnym jadłospisie nie ma miejsca na innowacje? Wręcz przeciwnie! Święt...
Sałatka z łososiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Kruche liście cykorii, delikatnie kwaśne jabłka i roszponka - w takim otoczeniu pieczony filet z...
Ryba z grilla w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli planujesz grilla, warto uwzględnić w menu rybę. Będzie lżejsza niż mięso, a smak ryby z rus...
Sandacz w Rieslingu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Sandacz z rakami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Sandacz a'la Radziwiłł
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po japońsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jeśli jesteś miłośnikiem egzotycznych smaków, na pewno polubisz rybę po japońsku. To smaczne, aro...

przepisy.pl - Filet z sandaczaFilet z sandacza

Delikatny w smaku sandacz to doskonała alternatywa dla mintaja, dorsza czy wigilijnego karpia. Jego chude mięso świetnie sprawdzi się nie tylko od święta, ale również na co dzień. Zwłaszcza jeśli podasz je razem z ulubionymi dodatkami, np. ziemniaczanym purée, surówkami oraz ryżem. Filet z sandacza wspaniale smakuje w niemal każdej postaci: grillowany, smażony, pieczony lub gotowany. Ponadto idealnie komponuje się z warzywami, grzybami oraz intensywnie ziołowymi sosami. Dla podkreślenia smaku, mięso koniecznie dopraw odpowiednimi przyprawami, np. tymiankiem, koperkiem, natką pietruszki, pikantną papryką, świeżą bazylią, a także miętą czy kolendrą. Jeśli lubisz kuchnię orientalną, koniecznie wypróbuj przepis na sandacza po tajsku. Kawałki ryby zanurz w marynacie, która nada potrawie wyrazistego smaku. By ją przygotować, wystarczy połączyć sok z limonki z czosnkiem, posiekaną drobno papryczką chili, kolendrą oraz trawą cytrynową. Jeśli natomiast szukasz dania, które łączy w sobie więcej niż jeden rodzaj ryby, rybi warkocz z pomidorową salsą z pewnością będzie odpowiednią propozycją. Oprócz sandacza, do jego przygotowania wykorzystaj łososia. Ułożone naprzemiennie kawałki ryb podawaj razem z sałatką wykonaną na bazie pomidorów, kolendry, czerwonej cebuli, oliwy oraz sosu chili. Dobrym sposobem będzie także przyrządzenie filetów z sandacza w chrupiącej panierce z grzybów. Suszone borowiki wymieszaj razem z obranym ze skórki chlebem tostowym, czosnkiem, migdałami oraz startą skórką ze sparzonej cytryny. To świetna alternatywa do popularnej panierki z bułki tartej. Doskonałym dodatkiem do smażonego sandacza będzie delikatne purée przyrządzone z gotowanego pora. Nie zapomnij również o sandaczu smażonym w borowikach, zapiekanej rybie z makaronem i brokułami, oraz sandaczu duszonym w koprze włoskim. Warto szukać nowych smaków, a te znane od lat urozmaicać oryginalnymi dodatkami – nasza baza przepisów na sandacza daje naprawdę bogaty wybór. Z pewnością znajdziesz coś dla siebie i swoich bliskich.