Grillowana pierś z kurczaka - przepisy na grilla | Przepisy.pl

grillowana piers z kurczaka

119 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: grillowana piers z kurczaka (119)

Grillowana pierś z kurczaka glazurowana sosem BBQ
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grill to dobra okazja, by spędzić czas z rodziną lub zaprosić znajomych – przygotuj dla nich apet...
Grillowana pierś z mozzarellą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowana pierś z mozzarellą to godny polecenia sposób na rodzinny obiad przy grillu, jednak rów...
Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Danie sugerowane w tym przepisie jest bardzo uniwersalne – sprawdzi się na spotkaniu przy grillu...
Grillowane piersi z kurczaka z rozmarynem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Rozmaryn to niezwykle aromatyczna przyprawa, której delikatnie gorzki smak dobrze komponuje się z...
Piersi kurczaka z serem pleśniowym
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kurczak w naszej kuchni od lat cieszy się niegasnącą popularnością. Dlaczego tak jest? Możliwości...
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchn...
Grillowany kurczak ze śródziemnomorskim nadzieniem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowany kurczak ze śródziemnomorskim nadzieniem to doskonała propozycja na codzienny obiad lub...
Sałatka z grillowanych warzyw i kurczaka
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Grillowane mięso z piersi kurczaka to uniwersalny dodatek, którym wzbogacisz różnego rodzaju sała...
Saltimbocca z kurczaka
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chcesz przygotować mięsne danie inspirowane kuchnią włoską, zapisz poniższy przepis. Klasyc...
Grillowany kurczak w curry
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kurczak jest jednym z najchętniej spożywanych rodzajów mięsa. Jak sprawić, aby jego smak był wyją...
Grillowane roladki z kurczaka à la Saltimbocca
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grillowane roladki z kurczaka a’la saltimbocca, to nasz pomysł na tradycyjną włoska potrawę, ale...
Sałata z grillowanym filetem z kurczaka nadziewanym camembertem i śliwką
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowana według tego przepisu sałatka to nowoczesne, eleganckie danie, w którym połączone zos...
Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak w oryginalny sposób przyrządzić na grillu mięso z piersi...
Piersi z kurczaka faszerowane pastą z suszonych pomidorów
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Najbliższy uroczysty posiłek przygotuj na grillu. Potrawy przyrządzone w ten sposób zyskują wyjąt...
Grillowany kurczak w pięciu smakach
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to...
Grillowane tosty z kurczakiem curry
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chrupiące tosty to sprawdzony sposób na proste w przyrządzeniu śniadanie lub kolację. Podasz je z...
Grillowane tosty z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pyszna, chrupiąca kanapka z ciemnego pieczywa wypełniona nadzieniem z mięsa oraz warzyw – ten prz...
Grillowany kurczak w sezamie
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stwórz orientalny klimat w swojej kuchni i przygotuj aromatycznego, grillowanego kurczaka w chrup...
Grillowany kurczak z awokado
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
Masz ochotę na delikatną, miękką i soczystą pierś z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu! Zainspiruj...
Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Delikatne sałatki z drobiem to świetna propozycja na lunch. Porcja takiego dania wystarczy za cał...
Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną to wyśmienita propozycja na obiad lub kolację...
Letnia sałatka z grillowaną kałamarnicą
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Owoce morza to wyśmienite składniki wielu sałatek. Dodają potrawom wykwintności, pasują do wielu...
Quesadilla z grillowanym kurczakiem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ta popularna przekąska jest pikantna, chrupiąca i dzięki warzywom oraz kurczakowi bardzo wyrazist...
Zakopiańskie kieszonki z kurczaka
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Oscypek z żurawiną to przekąska znana głównie z Podhala, choć bardzo popularna jest również w inn...
Szaszłyki z kurczaka na grilla
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Idealne szaszłyki drobiowe na grilla skomponujesz z kawałków filetów z kurczaka, cebuli, pieczare...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z ananasem to proste połączenie mięsa z owocami, które sprawdzi się nie tylk...
Grillowane steki z indyka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stek to nazwa dania przygotowanego z lekko grillowanego lub smażonego z odrobiną oleju mięsa, pok...
Kurczak w czerwonym curry
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dziś na obiad coś z kuchni azjatyckiej. Czy słyszałaś kiedyś o czerwonym curry? Zwykle łączymy tę...

przepisy.pl - Grillowana pierś z kurczakaGrillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka to jeden z filarów menu każdej imprezy plenerowej. Dziś, wykorzystując grill elektryczny lub popularną patelnię grillową, możecie przygotować to danie w domu o każdej porze roku, nie czekając na rozpoczęcie sezonu barbecue. Przepis na grillowaną pierś z kurczaka jest wyjątkowo prosty, a jego sekret tkwi w optymalnym czasie smażenia mięsa. Jeśli zbyt długo zostawicie pierś na ruszcie, będzie sucha i niesmaczna. Wbrew obiegowym opiniom grillowanie kurczaka zajmuje naprawdę niewiele czasu. Jeśli wcześniej zamarynujecie mięso w ulubionych przyprawach, wystarczy parę minut z każdej strony, aby pierś była soczysta i aromatyczna. Pomysłem na wyjątkowe danie, jest wzbogacenie mięsa warzywami. Dzięki temu szybko przygotujecie obiad lub kolację. Zainspirujcie się naszymi sposobami na grillowane piersi z kurczaka.

Dla kogo?

Grillowany kurczak z warzywami to idealna propozycja dla miłośników mięsnych posiłków. Przygotowując danie, pamiętajcie przede wszystkim o przyprawach, które dodadzą aromatu. Nieco ostrej papryczki chili przypadnie do gustu osobom lubiącym wyraziste i pikantne smaki.

Na jaką okazję?

Grillowaną pierś z kurczaka polecamy przede wszystkim na lunch. Jest także świetną propozycją na menu imprezowe, bez względu na porę roku. Latem świetnie pasuje do plenerowego barbecue, a jesienią i zimą kurczaka przygotujecie także w domu.

Czy wiesz, że?

Jeśli nie wiesz, jak grillować pierś z kurczaka, aby była soczysta, podczas smażenia nakłuj mięso widelcem. Jeśli wyciekający płyn jest przezroczysty, możesz bez wahania serwować danie. Jeśli natomiast ma odcień różowy, poczekaj jeszcze kilka minut. Pomocny może być także termometr, który po wbiciu w mięso powinien wskazywać temperaturę co najmniej 74 stopni Celsjusza.

Dla urozmaicenia:

Grillowany kurczak z warzywami idealnie smakuje z dodatkiem dipów. Przygotuj wcześniej kilka ich wersji i zaserwuj obok dania. Dzięki temu każdy dopasuje sos do swoich oczekiwań smakowych.