Kociołek mięsa i warzyw | Przepisy.pl

kociolek miesa i warzyw

10 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: kociolek miesa i warzyw (10)

Kociołek obfitości
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kociołek z wołowiną
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotu...
Kociołek węgierski
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kociołek węgierski to pyszne i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Smakiem i formą podania przypom...
Kociołek domowy
ratingratingratingratingrating

155

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kociołkami nazywa się potocznie dania jednogarnkowe, które przygotowuje się z różnego rodzaju skł...
Chłopski kociołek
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chłopski kociołek łączy w sobie smak gotowanych warzyw i mięsa. Doprawiony sporą ilością czosnku...
Meksykański kociołek
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Meksyk w kuchni? To wcale nie musi oznaczać chaosu. Daj się ponieść gorącym inspiracjom zza ocean...
Kociołek gulaszowy z kaszą
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kociołek gulaszowy z kaszą to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Do przygotowania t...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczarki są popularne ze względu na swój charakterystyczny smak i aromat. Wykorzystaj ten atut i...
Gorący kociołek
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Placek węgierski
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.

przepisy.pl - Kociołek mięsa i warzywKociołek mięsa i warzyw

Przepis na kociołek z mięsem nieodłącznie kojarzy się z myśliwskim gulaszem, serwowanym w podgrzewanych czarkach. Danie to ma jednak wiele kulinarnych twarzy. Jeśli chcecie przygotować kociołek z mięsem i warzywami pełen aromatycznych dodatków i aksamitnego, wyrazistego sosu – skorzystajcie z naszych podpowiedzi. Wśród nich znajdziecie propozycje na tradycyjny kociołek chłopski, a także wersję nieco pikantniejszą, czyli kociołek meksykański. Nie zapomnieliśmy również o miłośnikach grzybów, proponując przepis na kociołek mięsny z warzywami i pieczarkami. Zapewniamy – w każdej wersji danie smakuje wyjątkowo i przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym koneserom kuchni światowej. Jak zrobić mięsny kociołek? Postępujcie według naszych receptur, które krok po kroku opisują przyrządzanie potrawy. Jesteśmy pewni, że z przepisami na kociołek z mięsem i warzywami poradzą sobie nawet początkujący kucharze, którzy po raz pierwszy próbują swoich sił w daniach mięsno – warzywnych.

Dla kogo?

Kociołek z warzywami i mięsem posmakuje każdemu zwolennikowi aksamitnych sosów i kruchego mięsa. Swoje ulubione smaki odnajdą w nim miłośnicy wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. Niektóre z wersji mięsnego kociołka z warzywami spodobają się tym z was, którzy nie mają zbyt wiele czasu na codzienne gotowanie. Wystarczy bowiem 30 minut, aby przygotować aromatyczny obiad z mięsem i warzywami.

Na jaką okazję?

Kociołek z mięsem i warzywami sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Nie zapominajcie o tych przepisach, gdy przygotowujecie menu domowej imprezy. Gulasz z mięsem i warzywami powinien się także znaleźć na świątecznym stole.

Czy wiesz, że?

Niektóre dania, określane jako kociołek mięsny czy kociołek myśliwski, można przyrządzić na zewnątrz. Wystarczy specjalny garnek, najczęściej wykonany z żeliwa, który ustawia się na cegłach lub zawiesza nad paleniskiem na specjalnym stelażu.

Dla urozmaicenia:

Aby zachować optymalną temperaturę mięsa i warzyw, kociołek najlepiej zaserwować w garnku, w którym był gotowany. Alternatywą są niewielkie czarki, zawieszone nad podgrzewaczem, w których gulasz z kociołka mięsnego zawsze będzie gorący.