kuchnia polska mielony | Przepisy.pl

kuchnia polska mielony

774 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: kuchnia polska mielony (774)

Leczo z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
To popularne danie kuchni węgierskiej przyrządza się najczęściej z dodatkiem boczku i kiełbasy. T...
Tradycyjne kotlety mielone
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej – w tym przepisie znajdziesz w...
Kotlety mielone - VIDEO
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone to niezwykle popularna w polskiej kuchni propozycja na mięsne danie obiadowe. Świ...
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kotleciki mielone podane z młodymi ziemniakami to niezastąpiony kulinarny duet, doskonały na obia...
Kotlety mielone
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotl...
Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lubisz drób i masz ochotę na wyjątkowe danie z tym mięsem w roli głównej? Mamy dla Ciebie doskona...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

193

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Znudziły ci się zwyczajne mielone, a twoi bliscy mają już dość widoku i smaku mięsa mielonego? Ma...
Kotlety mielone z kalafiorem
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nie...
Pyzy z mięsem mielonym pachnące tymiankiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli szukasz sprawdzonego sposobu na przygotowanie mącznej potrawy, pyzy z mięsem będą dla Ciebi...
Pyzy z mięsem mielonym i pieczarkami
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pyzy z mięsem i pieczarkami posmakują każdemu koneserowi dobrej kuchni. Już kilkadziesiąt lat tem...
Kotlety mielone z mięsa i buraczków
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
Zastosowanie buraków nie kończy się na czerwonym barszczu, a kotlety nie muszą być smażone na pat...
Kebab z mięsa mielonego
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Kebab to popularna potrawa bliskowschodnia, znana w Polsce głównie jako kawałki opiekanego mięsa...
Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Znudziły Ci się już przygotowywane bez przerwy potrawy? Nie masz pomysłu, w jaki sposób przyrządz...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

351

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone to sprawdzone i bardzo popularne danie obiadowe, które stało się już klasykiem ku...
Krupnik po polsku
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Krupnik po polsku to zupa o delikatnym smaku i intensywnym aromacie. Proste, a zarazem pełne wdzi...
Szaszłyki z mięsa mielonego
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Z mielonej wieprzowiny przygotujesz nie tylko kotlety – koniecznie wykorzystaj ją również do przy...
Gulasz po polsku
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sekretem dobrego gulaszu jest odpowiedni dobór mięsa. Wypróbuj na przykład łopatkę wieprzową. Pok...
Polskie łazanki z kapustą
ratingratingratingratingrating

108

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Łazanki w wersji zapiekanej to wyśmienite danie, które ze względu na dodatek kiszonej kapusty i l...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczarki są popularne ze względu na swój charakterystyczny smak i aromat. Wykorzystaj ten atut i...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

122

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dziś proponujemy znakomitą zapiekankę z pieczarkami i mielonym mięsem. Pycha.
Cannelloni z mięsem i kaparami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja...
Karminadle, czyli kotleciki w sosie borowikowym
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli lubisz kotlety mielone, ale chcesz przełamać rutynę i sięgnąć po wariant nieco bardziej uro...
Barszcz czerwony z mięsnymi kulkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jak urozmaicić klasyczny barszcz czerwony? Jeśli lubisz mięsne smaki, koniecznie wypróbuj jego we...
Żurek z pulpetami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek to smaczna zupa o bardzo charakterystycznym smaku. Jest kwaśna, wyrazista, pachnie majerank...
Kapuśniak
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Kapuśniak to zupa kojarzona w Polsce głównie z górskimi terenami, gdzie nazywana jest kwaśnicą. W...
Żur śląski na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Niepowtarzalność żurku śląskiego tkwi w różnych wariantach i sposobach jego przygotowywania. Pods...
Żurek staropolski
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek staropolski to ulubiona zupa Polaków, kiedyś często jadana na śniadanie, zwłaszcza w chłodn...