kuchnia polska zrazy | Przepisy.pl pixel

kuchnia polska zrazy

29 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: kuchnia polska zrazy (29)

Zrazy wołowe w sosie cebulowym
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.
Zrazy zawijane
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy zawijane to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyrządzenie wołowiny. Dzięki temu prz...
Zrazy wieprzowe
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Roladki z mięsa to typowa dla kuchni polskiej metoda serwowania zarówno wieprzowiny, jak i wołowi...
Zrazy z karkówki
ratingratingratingratingrating

175

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Karkówka to mięso nadające się nie tylko do położenia na ruszcie podczas wakacyjnych przyjęć przy...
Zrazy zawijane
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zrazy zawijane to smaczna mięsna potrawa, która łączy dobrze doprawioną, nieco pikantną wołowinę...
Zrazy kasztelańskie
ratingratingratingratingrating

332

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Do przygotowania zrazów kasztelańskich potrzebne jest mięso wołowe bez kości, najlepiej rostbef...
Zrazy warmińskie
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mięso umyj, pokrój w mniejsze kawałki i rozbij na cienkie, duże plastry. Całość posyp przyprawą...
Zrazy z chrzanem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zrazy z chrzanem to bardzo smaczna wersja klasycznych zrazów z ogórkami i boczkiem. Do ich przygo...
Zrazy ze schabu
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Schab pokrój na plastry i cienko rozbij.
Zrazy wołowe z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dziś pod lupę weźmiemy danie wywodzące się z kuchni staropolskiej, a dokładniej szlacheckiej. Prz...
Zrazy podhalańskie po makowsku
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mięso pokrój w centymetrowe grubości kotlety, ułóż pomiędzy dwoma warstwami folii i dokładnie roz...
Zrazy wołowe z warzywami
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lubisz połączenie soczystego mięsa i delikatnych warzyw? W takim razie koniecznie wypróbuj przepi...
Zawijane zrazy wołowe
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zawijane zrazy wołowe to popularne danie kuchni polskiej, które swoim smakiem zaspokoi najbardzie...
Zrazy schabowe duszone w cebulce
ratingratingratingratingrating

125

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zrazy to potrawa z podsmażonego mięsa, duszonego wraz z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Je...
Zrazy wołowe faszerowane wątróbką
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy wołowe faszerowane wątróbką to doskonała propozycja obiadowa dla wszystkich tych, którzy lu...
Zrazy wołowe w sosie własnym
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rolady wołowe w sosie własnym to potrawa zaczerpnięta z kuchni staropolskiej, w szczególności szl...
Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Karkówkę umyj, pokrój na 8 jednakowej grubości plastrów. Następnie rozbij cienko i każdy płat pos...
Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W rondelku przesmaż pół cebuli pokrojonej w kostkę, dodaj kaszę, dopraw do smaku i wystudź. Po ty...
Zrazy z indyka z kaszą jaglaną, grzybami i tymiankiem
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zrazy z delikatnego indyczego mięsa nadziewane kaszą oraz leśnymi grzybami sprawdzą się jako dani...
Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż...
Bitki z majerankiem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Roladki z fasolką szparagową
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Roladki z kurczaka to doskonała alternatywa dla popularnego kotleta de volaille. Zwłaszcza jeśli...
Wielkanocne zrazy
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Dewolaje
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Dewolaj przygotowany ze schabu z pieczarkami, śliwką i boczkiem to propozycja dla wszystkich, któ...
Zrazy po Śląsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.