kuchnia slaska
33 przepisy
Filtrowanie:Sortowanie:
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: kuchnia slaska (33) 
łatwe
30 min.
Zadajesz sobie pytanie: co to jest moczka? Śpieszymy z wyjaśnieniem! Moczka śląska to fantastyczn...
łatwe
60 min.
Obierz i posiekaj cebulę, czosnek rozgnieć. Pokrój pomidory w plastry, papryki w paski. Podsmaż c...
łatwe
60 min.
Ziemniaki, boczek i cebula to połączenie bardzo typowe dla kuchni śląskiej. Jednym z kulinarnych...
łatwe
60 min.
Żurek śląski to smaczna zupa, którą dość łatwo przygotować. Aby wyszedł doskonały, wykorzystaj do...
łatwe
90 min.
Niepowtarzalność żurku śląskiego tkwi w różnych wariantach i sposobach jego przygotowywania. Pods...
łatwe
40 min.
Szaszłyki to danie, do którego można wykorzystać niemal każdy gatunek mięsa oraz liczne dodatki...
łatwe
30 min.
Kluski śląskie to prawdopodobnie najbardziej znane danie kuchni śląskiej, które jest uwielbiane w...
łatwe
30 min.
Leczo z dużą ilością warzyw i pikantną wędzoną kiełbasą przypadnie do gustu zarówno osobom lubiąc...
łatwe
45 min.
Przepis na kluski śląskie z sosem docenia się wszędzie: od morza aż do Tatr! Doskonale smakują ja...
średnie
30 min.
Jeśli szukasz sposobu na urozmaicenie karpia podawanego na Wigilię, koniecznie sprawdź ten przepi...
łatwe
60 min.
Karp prawdziwy na trójniaku łączy w sobie delikatny smak ryby ze słodkim miodem. Doskonałym uzupe...
średnie
56 min.
Karp z tego przepisu to doskonała propozycja nie tylko na wigilijny wieczór. Zanim zaczniesz przy...
średnie
45 min.
Suszone owoce to nieodłączny składnik wigilijnego kompotu i świątecznych ciast. Teraz możesz ugot...
średnie
30 min.
Karp nie musi być wyłącznie daniem wigilijnym. Jest tak pyszny, że powinien znacznie częściej goś...
średnie
30 min.
Wyrazista kapusta kiszona z grzybami, duszona na maśle, to doskonały dodatek do wielu dań. Przygo...
średnie
30 min.
Duszona kapusta kiszona podawana na ciepło jest popularnym dodatkiem do dań obiadowych. Planujesz...
średnie
90 min.
Kluski śląskie to danie kuchni polskiej, które często gości na naszych stołach. Przepis na nie je...