kurczak z warzywami po tajsku

17 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: kurczak z warzywami po tajsku (17)

Kurczak z warzywami w czerwonym curry po tajsku
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kuchnia tajska to jedna z najbardziej różnorodnych kuchni świata, którą łatwo zmodyfikować do wła...
Kurczak po tajsku
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Niech pierwszy podniesie rękę ten, kto nigdy nie jadł kurczaka! Z pewnością wszyscy znamy jego st...
Kurczak po tajsku na słodko
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kuchnia orientalna często łączy słodko-kwaśne składniki, tworząc w ten sposób bogate w smaki potr...
Makaron po tajsku
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli chcesz przyrządzić smaczne i niebanalne danie z makaronem, po inspirację sięgnij do kuchni...
Tortellini po tajsku
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tortellini to pochodzące z Włoch pierożki, które najczęściej nadziewane są farszem serowym, grzyb...
Makaron po tajsku
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Inspirując się egzotyczną kuchnią tajską, przyrządzisz na obiad oryginalne danie z makaronem i ku...
Omlet tajski
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tajskie sataye z sosem orzechowym i piklami
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sataye to tajski sposób na szaszłyki w sosie… satay, czyli indonezyjskim sosie orzechowym, który...
Proste czerwone tajskie curry
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W pochmurny i zimny dzień najlepiej wybierać takie potrawy, które dodadzą energii i rozgrzeją. Ku...
Sataje – tajskie szaszłyki z sosem orzechowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sataje to propozycja dla miłośników prostych dań kuchni tajskiej. Szaszłyki z sosem orzechowym sp...
Tajskie zielone curry
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Makaronowa uczta
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szybkie Curry tajskie
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

przepisy.pl - Kurczak z warzywami po tajskuKurczak z warzywami po tajsku

Curry i napój kokosowy to główne składniki niezwykle prostego i smacznego dania, jakim jest kurczak z warzywami po tajsku. Warto czasem urozmaicić sprawdzoną recepturę ciekawym dodatkiem. Pamiętajmy, że każda kuchnia skrywa w sobie niesamowite bogactwo aromatów, kolorów i smaków. Co Ty na to? Jesteś gotów na trochę kulinarnych eksperymentów? Zaczynamy!

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi samodzielnie odkrywać tajniki kulinariów z całego świata. Dla wielbicieli orientalnych, słodkich smaków połączonych z wytrawnymi dodatkami i zapachów, które wprost rozpalają zmysły!

Na jaką okazję?

Tajski kurczak z warzywami sprawdzi się świetnie niezależnie od pory dnia czy roku. Na śniadanie możesz go przygotować w formie omletu, na obiad doskonale sprawdzi się połączenie tajskiej zupy curry z kurczakiem oraz makaronu po tajsku, a wieczorem postaw na sataje, czyli tajskie szaszłyki z sosem orzechowym. Menu na cały dzień gotowe!

Czy wiesz, że?

Charakterystyczną cechą kuchni tajskiej jest ogromna różnorodność składników i smaków! Tamtejsze dania cechują ciekawe połączenia składników, w których przeplatają się ze sobą smaki pikantne, słodkie oraz słone. Bardzo popularne jest także stosowanie dużej ilości przypraw i świeżych ziół (np. trawy cytrynowej).

Dla urozmaicenia

Istnieje bardzo wiele odmian curry, z którym możesz przyrządzić kurczaka z warzywami po tajsku. To charakterystyczna dla tajskiej i indyjskiej kuchni mieszanka przypraw, zwana masalą. Wyróżniamy curry zielone, żółte oraz czerwone, a w jego skład wchodzą przyprawy takie jak: kurkuma, imbir, pieprz, chili, kolendra i wiele innych.