Łodyga selera naciowego | Przepisy.pl

lodyga selera naciowego

154 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: lodyga selera naciowego (154)

Sałatka z selera naciowego
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Chcesz zaskoczyć wszystkich gości na przyjęciu koktajlowym? Zaserwuj im sałatkę z selera nacioweg...
Sałatka z selera naciowego z czosnkiem
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Zastanawiasz się, jak wykorzystać w kuchni selera naciowego? Przyrządź z niego pyszną sałatkę. Se...
Sałatka makaronowa z selerem naciowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sprężysty makaron połączony z chrupiącymi warzywami i owocami to godna polecenia propozycja na wi...
Sałatka ziemniaczana z selerem
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Prosta potrawa, która rozbudzi twoje kulinarne zmysły. Sałatka ziemniaczana z selerem to idealne...
Selerowa z jabłkiem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z kurczakiem i ryżem
ratingratingratingratingrating

149

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli szukasz ciekawego przepisu na sałatkę, której smak przypadnie do gustu nawet najbardziej wy...
Kurczak z cytrusami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tagliatelle z mielonym mięsem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Co ciekawe, makaron tagliatelle stworzył renesansowy szef kuchni, zainspirowany ślubną fryzurą je...
Schab w pięciu smakach
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu sma...
Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i czosnkiem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Sałatka ziemniaczana łączy w sobie delikatny smak warzyw z intensywnym czosnkiem. Danie doskonale...
Zupa pomidorowa z nutą pomarańczy
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zupa pomidorowo-warzywna z nutą pomarańczy to propozycja dla osób lubiących delikatne dania. Przy...
Farfalle z warzywami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Latem, kiedy na straganach znajdziesz wiele świeżych produktów, przyrządź pyszne danie z makarone...
Sałatka warzywna z dipem szafranowym
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka warzywna z dipem szafranowym to doskonały sposób na smaczną przekąskę między głównymi pos...
Sałatka z kurczaka, ananasa i szynki
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Nadaje się na obiad, ale równie dobrze pasuje na kolację. Sałatka z kurczaka to proste i dobrze p...
Risotto
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ten włoski przysmak podbił serca smakoszy na całym świecie. Pełne smaku, kremowe risotto można pr...
Skrzydełka kurze Buffalo
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Skrzydełka kurze Buffalo mogą stać się podstawą przygotowanego przez Ciebie dania obiadowego, ale...
Spaghetti bolognese z warzywami
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ten przepis to kulinarna podróż do przepełnionych smakiem oliwy i pomidorów Włoch. Przygotuj we w...
Makaron po bolońsku
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Masz ochotę na prawdziwie włoskie danie? W takim razie przepis, który masz przed sobą, sprawdzi s...
Hiszpański chłodnik
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Dorsz po włosku
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Dorsz to ryba, która dobrze sprawdza się w wielu daniach. Jej mięso jest mocno zwarte, nie rozpad...
Kokosowe krewetki
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
To danie inspirowane kuchnią indyjską –aromatyczne i lekko pikantne curry z owocami morza w kremo...
Orientalne kiełki
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zupa serowa z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Zupa serowa to typowe danie kuchni francuskiej. Jada się ją również w innych krajach. Charakteryz...
Zielona zupa warzywna
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zupa ryżowa
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Zupa ryżowa z rybą to danie inspirowane kuchnią azjatycką, z dodatkiem wyrazistego chili i łagodn...

przepisy.pl -  Łodyga selera naciowego Łodyga selera naciowego

Chrupiąca łodyga selera naciowego ma lekko pikantny smak. Można ją spożywać na surowo, np. jako składnik sałatek lub w postaci soków bądź kremowych zup, świetnie smakuje także w wersji pieczonej. Przy zakupie selera naciowego należy zwrócić uwagę na to, by łodyga nie była zbyt miękka. Jak go przechowywać? Wystarczy, że owiniesz warzywo folią spożywczą i włożysz do lodówki. Seler naciowy wspaniale komponuje się z różnymi składnikami – możesz go łączyć z soczystymi owocami, mięsem oraz innymi warzywami (np. marchewką, papryką, kukurydzą lub pomidorami). Zastanawiasz się, jak wykorzystać to wyraziste w smaku warzywo? Dodaj je do sałatki ziemniaczanej lub użyj do przyrządzenia jesiennej zupy z kaszą. Mięso i warzywa podsmaż na patelni – najlepiej z dodatkiem czosnku, który wzmocni smak przyrządzonego dania. Następnie zalej całość litrem zimnej wody i zagotuj. Pod koniec gotowania, dodaj do wywaru grzyby oraz kaszę, np. jaglaną lub gryczaną. Ciekawym pomysłem będzie także przygotowanie schabu w pięciu smakach. Schab, który z natury jest dość suchym mięsem, zatopiony w słodko-kwaśnym sosie pełnym suszonych łodyg selera staje się niezwykle delikatny i soczysty. By jeszcze bardziej podkreślić smak dania, całość posyp obficie porcją świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki. Gotowy schab podaj na obiad, razem z błyskawicznym w przygotowaniu makaronem ryżowym. Szukasz idealnej przekąski, w sam raz na kameralne przyjęcie? W takim razie zainspiruj się prostym przepisem na sałatkę selerową z jabłkiem lub warzywne sticksy. Ich przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę – wystarczy, że wszystkie warzywa (np. marchew, ogórek, paprykę i łodygę selera) pokroisz w cienkie paski. Warzywne sticksy wyśmienicie będą się komponowały z ziołowym dipem, który wykonasz na bazie gęstego jogurtu, sosu czosnkowego, cytryny oraz aromatycznych ziół. Koniecznie wypróbuj znajdujące się w tej kategorii przepisy na pyszne dania i przekąski z chrupiącą łodygą selera. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu. Życzymy smacznego.