makaron farfalle
44 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: makaron farfalle (44) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
Makaron farfalle
Makaron farfalle, inaczej kokardki, to jeden z najpopularniejszych rodzajów pasty. W codziennym gotowaniu jest bardzo praktyczny, bo pasuje do mnóstwa dań. Użyjesz go do przygotowania obiadów – takich jak farfalle z kurczakiem – dodasz do sałatek, a nawet zapiekanek. Sprawdzi się w wielu potrawach, więc warto mieć go zawsze w pod ręką w swojej kuchni.
Dla kogo?
Makaron farfalle to obowiązkowy produkt w domu miłośnika makaronów. Jednak nawet gdy nie należysz do wiernych fanów makaronu, trudno obejść się całkowicie bez dań z jego dodatkiem. Makaron farfalle jest na tyle uniwersalny, że powinien zająć zaszczytne miejsce w zestawie makaronów, które są w każdej kuchni.
Na jaką okazję?
Makaron farfalle przyda się do przygotowania obiadu, ale nie tylko. Możesz go użyć do sałatek, więc i na każdej imprezie będzie mile widzianym gościem. Dzięki niemu przygotujesz proste oraz mniej popularne dania. A jaki obiad z farfalle przyrządzisz najszybciej? Makaron z serem! To bardzo popularna polska potrawa, którą przygotujesz błyskawicznie. Bo najprostsze obiady są najlepsze!
Czy wiesz, że?
Makaron farfalle ma znakomicie ugruntowaną pozycję w kraju makaronów, czyli we Włoszech. Jednak nie tylko tam. To jeden z najpopularniejszych makaronów na świecie! Poza odmianami zwykłymi i pełnoziarnistymi często stosuje się dodatki, takie jak buraki czy szpinak. Dzięki temu uzyskuje się pożądany smak i kolor makaronowych kokardek.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz ugotować makaron do sałatki, pamiętaj, aby zrobić go al dente. Rozgotowany sklejałby się w sałatce i nie prezentował zbyt dobrze.