marchew na parze

300 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: marchew na parze (300)

Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

26

difficulty

łatwe

30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

łatwe

140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Zupa z marchewki i ciecierzycy
ratingratingratingratingrating

60

difficulty

łatwe

30 min.
Jeśli szukasz pomysłu na zupę idealną – spróbuj koniecznie zupy z marchewki i ciecierzycy. Jeśli...
Surówka z pora i marchewki
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

20 min.
Prawdziwe, tradycyjne dania obiadowe nie mogą obyć się bez surówek. To kropka nad i oraz warzywny...
Ryż z groszkiem i marchewką
ratingratingratingratingrating

42

difficulty

łatwe

25 min.
Smażony ryż jest świetną propozycją na szybki obiad lub kolację – jego przygotowanie jest wyjątko...
Zupa z boczniaków
ratingratingratingratingrating

65

difficulty

łatwe

45 min.
Zupa z boczniaków to prawdziwe kulinarne arcydzieło. Pachnący bulion, doprawiony szczyptą curry i...
Śledź z octem po bałtycku
ratingratingratingratingrating

56

difficulty

łatwe

30 min.
Śledzie to przekąska, która króluje na stołach zwłaszcza w okolicy świąt Bożego Narodzenia. Zazwy...
Makaron smażony z kurczakiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

80

difficulty

średnie

60 min.
Uwielbiasz orientalne smaki? A może po prostu masz ochotę na coś pysznego? Wypróbuj nasz przepis...
Sos demi-glace - VIDEO
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

łatwe

90 min.
Sos demi glace powstaje na bazie wywaru z podsmażonych, a następnie upieczonych mięsa i warzyw. J...
Golonka w kapuście
ratingratingratingratingrating

63

difficulty

łatwe

90 min.
Golonka to danie, które przyrządzić można na wiele sposobów – po bawarsku, w piwnej kąpieli, a mo...
Barszcz biały
ratingratingratingratingrating

35

difficulty

łatwe

90 min.
Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Go...
Węgierska gulaszowa
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

60 min.
Gulasz to tradycyjne węgierskie danie jednogarnkowe. Jego oryginalna nazwa to pörkölt, co w dawny...
Rosół jarski
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

łatwe

30 min.
Rosół kojarzy się przede wszystkim z wywarem z mięsa. Jednak swój rosół mają również jarosze. Od...
Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

60

difficulty

łatwe

90 min.
Barszcz biały na bogato. Ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i kawałki białej kiełbasy sprawia...
Karp po żydowsku
ratingratingratingratingrating

59

difficulty

średnie

90 min.
Karp po żydowsku to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzenia tej wigilijnej ryby. Jego...
Barszcz świąteczny
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

średnie

90 min.
Nie byłoby świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z własnoręcznie ulepionymi uszkami z f...
Barszcz postny czerwony
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

średnie

30 min.
Barszcz czerwony postny powstaje na bezmięsnym wywarze, dzięki czemu szczególnie często przyrządz...
Żurek góralski
ratingratingratingratingrating

31

difficulty

łatwe

90 min.
Wędzone żeberka, włoszczyzna, suszone borowiki i ziemniaki – poznaj przepis na żurek góralski. Py...
Śledzie w zalewie octowej
ratingratingratingratingrating

23

difficulty

średnie

45 min.
Rolmopsy to jeden z popularniejszych sposobów podawania śledzi w Polsce. Zwinięte w rulony, mocno...
Zupa grzybowa po kasztelańsku
ratingratingratingratingrating

29

difficulty

średnie

60 min.
Zupa grzybowa po kasztelańsku to dobry sposób na smaczne pierwsze danie. Sprawdzi się zarówno na...
Żurek staropolski
ratingratingratingratingrating

83

difficulty

łatwe

90 min.
Żurek staropolski to ulubiona zupa Polaków, kiedyś często jadana na śniadanie, zwłaszcza w chłodn...
Żurek z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

16

difficulty

łatwe

60 min.
Żurek to jedna z ulubionych zup wszystkich Polaków, często podawana jest na Wielkanoc. Warto jedn...
Żurek z pulpetami
ratingratingratingratingrating

13

difficulty

łatwe

90 min.
Żurek to smaczna zupa o bardzo charakterystycznym smaku. Jest kwaśna, wyrazista, pachnie majerank...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

średnie

60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Baranina z czerwonym winem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

19

difficulty

łatwe

90 min.
Baranina jest mięsem wciąż mało rozpowszechnionym w naszym kraju. Najczęściej spotykana jest w re...
Żur śląski na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami
ratingratingratingratingrating

32

difficulty

łatwe

90 min.
Niepowtarzalność żurku śląskiego tkwi w różnych wariantach i sposobach jego przygotowywania. Pods...
Biała kiełbasa do żurku świątecznego
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

łatwe

60 min.
Biała kiełbasa – klasyczny dodatek do żurku, zwłaszcza tego serwowanego w okresie wielkanocnym. J...
Potrawka z królika
ratingratingratingratingrating

22

difficulty

łatwe

90 min.
Mięso królicze ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne – przyrządzać można z niego zarówno p...