marchew na parze | Przepisy.pl pixel

marchew na parze

298 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: marchew na parze (298)

Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Gotowane na parze pikantne marchewki z pomarańczą i orzechami pekan
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Marchewka ma niejedną kulinarną twarz. Jest warzywem wyjątkowo popularnym w kuchni polskiej. Pewn...
Surówka z pora i marchewki
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Prawdziwe, tradycyjne dania obiadowe nie mogą obyć się bez surówek. To kropka nad i oraz warzywny...
Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne kulki pojawiają się na polskich stołach niemal od zawsze. Przygotowywane w sosach zachwyca...
Śledź z octem po bałtycku
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Śledzie to przekąska, która króluje na stołach zwłaszcza w okolicy świąt Bożego Narodzenia. Zazwy...
Makaron smażony z kurczakiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Uwielbiasz orientalne smaki? A może po prostu masz ochotę na coś pysznego? Wypróbuj nasz przepis...
Zupa z boczniaków
ratingratingratingratingrating

96

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zupa z boczniaków to prawdziwe kulinarne arcydzieło. Pachnący bulion, doprawiony szczyptą curry i...
Karp faszerowany
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Karp faszerowany to bardziej wykwintny sposób podania pojawiającej się na wigilijnym stole ryby...
Karp po żydowsku
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Karp po żydowsku to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzenia tej wigilijnej ryby. Jego...
Potrawka z królika
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso królicze ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne – przyrządzać można z niego zarówno p...
Barszcz postny czerwony
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Barszcz czerwony postny powstaje na bezmięsnym wywarze, dzięki czemu szczególnie często przyrządz...
Rosół jarski
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rosół kojarzy się przede wszystkim z wywarem z mięsa. Jednak swój rosół mają również jarosze. Od...
Barszcz biały
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Go...
Golonka w kapuście
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Golonka to danie, które przyrządzić można na wiele sposobów – po bawarsku, w piwnej kąpieli, a mo...
Sos demi-glace - VIDEO
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Sos demi glace powstaje na bazie wywaru z podsmażonych, a następnie upieczonych mięsa i warzyw. J...
Żurek góralski
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wędzone żeberka, włoszczyzna, suszone borowiki i ziemniaki – poznaj przepis na żurek góralski. Py...
Śledzie w zalewie octowej
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Rolmopsy to jeden z popularniejszych sposobów podawania śledzi w Polsce. Zwinięte w rulony, mocno...
Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Barszcz biały na bogato. Ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i kawałki białej kiełbasy sprawia...
Baranina z czerwonym winem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Baranina jest mięsem wciąż mało rozpowszechnionym w naszym kraju. Najczęściej spotykana jest w re...
Żur śląski na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Niepowtarzalność żurku śląskiego tkwi w różnych wariantach i sposobach jego przygotowywania. Pods...
Żurek z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Żurek to jedna z ulubionych zup wszystkich Polaków, często podawana jest na Wielkanoc. Warto jedn...
Węgierska gulaszowa
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gulasz to tradycyjne węgierskie danie jednogarnkowe. Jego oryginalna nazwa to pörkölt, co w dawny...
Biała kiełbasa do żurku świątecznego
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Biała kiełbasa – klasyczny dodatek do żurku, zwłaszcza tego serwowanego w okresie wielkanocnym. J...
Żurek staropolski
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek staropolski to ulubiona zupa Polaków, kiedyś często jadana na śniadanie, zwłaszcza w chłodn...
Zupa grzybowa po kasztelańsku
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zupa grzybowa po kasztelańsku to dobry sposób na smaczne pierwsze danie. Sprawdzi się zarówno na...
Barszcz świąteczny
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Nie byłoby świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z własnoręcznie ulepionymi uszkami z f...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Żurek z pulpetami
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek to smaczna zupa o bardzo charakterystycznym smaku. Jest kwaśna, wyrazista, pachnie majerank...