marchew na parze | Przepisy.pl

marchew na parze

296 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: marchew na parze (296)

Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Gotowane na parze pikantne marchewki z pomarańczą i orzechami pekan
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Marchewka ma niejedną kulinarną twarz. Jest warzywem wyjątkowo popularnym w kuchni polskiej. Pewn...
Surówka z pora i marchewki
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Prawdziwe, tradycyjne dania obiadowe nie mogą obyć się bez surówek. To kropka nad i oraz warzywny...
Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne kulki pojawiają się na polskich stołach niemal od zawsze. Przygotowywane w sosach zachwyca...
Śledź z octem po bałtycku
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Śledzie to przekąska, która króluje na stołach zwłaszcza w okolicy świąt Bożego Narodzenia. Zazwy...
Karp faszerowany
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Karp faszerowany to bardziej wykwintny sposób podania pojawiającej się na wigilijnym stole ryby...
Makaron smażony z kurczakiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Uwielbiasz orientalne smaki? A może po prostu masz ochotę na coś pysznego? Wypróbuj nasz przepis...
Zupa z boczniaków
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zupa z boczniaków to prawdziwe kulinarne arcydzieło. Pachnący bulion, doprawiony szczyptą curry i...
Sos demi-glace - VIDEO
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Sos demi glace powstaje na bazie wywaru z podsmażonych, a następnie upieczonych mięsa i warzyw. J...
Barszcz postny czerwony
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Barszcz czerwony postny powstaje na bezmięsnym wywarze, dzięki czemu szczególnie często przyrządz...
Śledzie w zalewie octowej
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Rolmopsy to jeden z popularniejszych sposobów podawania śledzi w Polsce. Zwinięte w rulony, mocno...
Baranina z czerwonym winem i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Baranina jest mięsem wciąż mało rozpowszechnionym w naszym kraju. Najczęściej spotykana jest w re...
Żurek staropolski
ratingratingratingratingrating

91

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek staropolski to ulubiona zupa Polaków, kiedyś często jadana na śniadanie, zwłaszcza w chłodn...
Rosół jarski
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rosół kojarzy się przede wszystkim z wywarem z mięsa. Jednak swój rosół mają również jarosze. Od...
Żur śląski na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Niepowtarzalność żurku śląskiego tkwi w różnych wariantach i sposobach jego przygotowywania. Pods...
Żurek z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Żurek to jedna z ulubionych zup wszystkich Polaków, często podawana jest na Wielkanoc. Warto jedn...
Karp po żydowsku
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Karp po żydowsku to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzenia tej wigilijnej ryby. Jego...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...
Biała kiełbasa do żurku świątecznego
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Biała kiełbasa – klasyczny dodatek do żurku, zwłaszcza tego serwowanego w okresie wielkanocnym. J...
Zupa grzybowa po kasztelańsku
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zupa grzybowa po kasztelańsku to dobry sposób na smaczne pierwsze danie. Sprawdzi się zarówno na...
Barszcz biały
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Go...
Żurek z pulpetami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żurek to smaczna zupa o bardzo charakterystycznym smaku. Jest kwaśna, wyrazista, pachnie majerank...
Żurek góralski
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wędzone żeberka, włoszczyzna, suszone borowiki i ziemniaki – poznaj przepis na żurek góralski. Py...
Golonka w kapuście
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Golonka to danie, które przyrządzić można na wiele sposobów – po bawarsku, w piwnej kąpieli, a mo...
Barszcz świąteczny
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Nie byłoby świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z własnoręcznie ulepionymi uszkami z f...
Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Barszcz biały na bogato. Ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i kawałki białej kiełbasy sprawia...
Potrawka z królika
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso królicze ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne – przyrządzać można z niego zarówno p...
Węgierska gulaszowa
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gulasz to tradycyjne węgierskie danie jednogarnkowe. Jego oryginalna nazwa to pörkölt, co w dawny...