marynata do kurczaka z piekarnika
104 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: marynata do kurczaka z piekarnika (104) 
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Marynata do kurczaka z piekarnika
Dziś mamy dla was pomysł na pyszny obiad, niekoniecznie niedzielny czy świąteczny. Jest nim kurczak z piekarnika. Marynata, o której nieco więcej chcemy powiedzieć, odgrywa w procesie pieczenia mięsa ogromną rolę. To od niej zależy finalny smak kurczaka, a także jego delikatność. Jak zrobić marynatę do kurczaka z piekarnika? Sprawdźcie nasze propozycje, wśród których znajdziecie między innymi klasyczne smaki, jak i wyraziste, orientalne marynaty, nawiązujące do kuchni meksykańskiej czy chińskiej.
Dla kogo?
Marynata do kurczaka z piekarnika przyda się każdemu! Dzięki niej stworzycie pyszne dania, dostosowane do waszego gustu kulinarnego.
Na jaką okazję?
Zawsze, gdy chcecie zaserwować pieczonego kurczaka w różnych wersjach smakowych. Marynata do piersi z kurczaka w piekarniku doskonale sprawdzi się przy przyrządzaniu dań obiadowych, a także podczas świątecznych spotkań z rodziną.
Czy wiesz, że?
Marynata do mięsa ma ogromny wpływ na czas jego pieczenia czy smażenia. Mięso – w zależności od gatunku – powinno być marynowane co najmniej przez kilka godzin.
Dla urozmaicenia:
Marynata do fileta z kurczaka z piekarnika to tylko jeden z obowiązkowych składników dania. Nie zapomnijcie o dodatkach. W tym przypadku idealnie sprawdzą się świeże warzywa, frytki, ziemniaki oraz ryż.