marynata do pieczenia schabu

36 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: marynata do pieczenia schabu (36)

Sakiewki ze schabu faszerowane grzybami
ratingratingratingratingrating

21

difficulty

łatwe

50 min.
Poszukujesz ciekawej alternatywy dla zwykłych kotletów schabowych? Dobrze trafiłeś! Schabowe saki...
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
ratingratingratingratingrating

13

difficulty

łatwe

90 min.
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłk...
Schab pieczony w majeranku
ratingratingratingratingrating

49

difficulty

łatwe

45 min.
Szukasz inspiracji na klasyczny polski obiad, który nie będzie zbyt pracochłonny? Soczysty schab...
Wielkanocny schab pachnący majerankiem
ratingratingratingratingrating

27

difficulty

łatwe

90 min.
Wielkanocny schab pachnący majerankiem – wyrazisty za sprawą przypraw, czosnku i musztardy, inten...
Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym
ratingratingratingratingrating

55

difficulty

łatwe

60 min.
Cudowne zapachy unoszące się z kuchni od zawsze kojarzą się z domem rodzinnym i tradycyjnym gotow...
Delikatny schab
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

60 min.
Schab ze śliwką i morelą
ratingratingratingratingrating

62

difficulty

średnie

60 min.
Ukryte w porcji schabu suszone owoce, mięso i przyprawy sprawią, że będzie on soczysty i jeszcze...
Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

30 min.
Pod tajemniczo brzmiącą nazwą „juki ułańskie” kryją się niezwykle apetyczne kieszonki ze schabu w...
Pieczona karkówka w sosie rozmarynowym
ratingratingratingratingrating

79

difficulty

łatwe

60 min.
Rozmaryn to przyprawa o mocnym, nieco sosnowym smaku z nutką imbiru. Sprawdzi się do przygotowani...
Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

60 min.
W gotowaniu jedną z najważniejszych umiejętności jest łączenie smaków. By pieczone mięso było jed...
Półmisek mięs
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

90 min.
Steki ze schabu
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

30 min.
Schab z rusztu
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

30 min.
Steki z karkówki II
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

30 min.
Aromatyczna karkówka
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

30 min.
Szaszłyki ze schabu
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

45 min.
Schab pieczony ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

60 min.
Pieczony schab to dobra alternatywa dla popularnego schabowego w panierce. Jego smak uatrakcyjnis...
Pieczony schab z majonezem
ratingratingratingratingrating

969

difficulty

średnie

90 min.
Schab z sosem sojowym
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

średnie

90 min.

przepisy.pl - Marynata do pieczenia schabuMarynata do pieczenia schabu

Sekret udanego pieczonego schabu tkwi między innymi w marynacie – to właśnie ona sprawia, że mięso po upieczeniu jest wyjątkowe aromatyczne i wyraziste. Do jej przygotowania wykorzystaj na przykład: czosnek, imbir, pikantną paprykę, majeranek, liść laurowy oraz tymianek. Na początek umyte i osuszone za pomocą ręczników kuchennych mięso natrzyj dokładnie przyprawami i zanurz w zalewie (proces marynowania schabu powinien trwać kilka godzin, aby mięso dokładnie przeniknął aromat przypraw). Następnie zamarynowany schab podsmażaj przez chwilę na patelni, by pozostał soczysty – i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Gotowy schab pieczony idealnie sprawdzi się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do kanapek czy sałatek (wystarczy, że przestudzone mięso pokroisz w plasterki lub kostkę). Lubisz intensywny aromat ziół? W takim razie przygotuj marynatę na bazie majeranku oraz tymianku. W misce wymieszaj zioła razem z olejem i odrobiną musztardy, a potem umieść w nich schab – zamarynowane w ten sposób mięso doskonale będzie się komponowało z sosem, który otrzymasz, łącząc: sok z pieczenia, esencję do sosu oraz dowolne przyprawy. Przyrządzając uroczysty obiad lub danie główne na przyjęcie, skorzystaj z przepisu na pyszny schab z fioletowym kalafiorem. By przygotować do niego odpowiednią marynatę wystarczy, że wymieszasz: majeranek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz olej. Doskonałą alternatywą dla tego schabu z warzywami będą rumiane kotlety schabowe (doprawione m.in. musztardą, pieprzem oraz oliwą). A może mięso na słodko? Marynatę do schabu przyrządzisz z popularnego gazowanego napoju i odpowiednich dodatków. Sprawi ona, że mięso nabierze oryginalnego smaku i świetnie skomponuje się z owocami. Z czym najlepiej serwować soczysty schab pieczony? Doskonałe będą m.in. ziemniaki pieczone w folii, kasza gryczana lub kluski śląskie, a także surówki na bazie marchewki czy kapusty. Przyrządź aromatyczną marynatę do pieczonego schabu, dzięki której Twoje mięso będzie wyraziste w smaku, soczyste i miękkie. Do dzieła!