marynata do pieczenia schabu

36 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: marynata do pieczenia schabu (36)

Sakiewki ze schabu faszerowane grzybami
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Poszukujesz ciekawej alternatywy dla zwykłych kotletów schabowych? Dobrze trafiłeś! Schabowe saki...
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłk...
Schab pieczony w majeranku
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz inspiracji na klasyczny polski obiad, który nie będzie zbyt pracochłonny? Soczysty schab...
Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cudowne zapachy unoszące się z kuchni od zawsze kojarzą się z domem rodzinnym i tradycyjnym gotow...
Wielkanocny schab pachnący majerankiem
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wielkanocny schab pachnący majerankiem – wyrazisty za sprawą przypraw, czosnku i musztardy, inten...
Schab ze śliwką i morelą
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ukryte w porcji schabu suszone owoce, mięso i przyprawy sprawią, że będzie on soczysty i jeszcze...
Delikatny schab
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pod tajemniczo brzmiącą nazwą „juki ułańskie” kryją się niezwykle apetyczne kieszonki ze schabu w...
Pieczona karkówka w sosie rozmarynowym
ratingratingratingratingrating

83

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rozmaryn to przyprawa o mocnym, nieco sosnowym smaku z nutką imbiru. Sprawdzi się do przygotowani...
Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W gotowaniu jedną z najważniejszych umiejętności jest łączenie smaków. By pieczone mięso było jed...
Półmisek mięs
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Steki ze schabu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Schab z rusztu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Steki z karkówki II
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Aromatyczna karkówka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szaszłyki ze schabu
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Schab pieczony ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczony schab to dobra alternatywa dla popularnego schabowego w panierce. Jego smak uatrakcyjnis...
Pieczony schab z majonezem
ratingratingratingratingrating

969

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Schab z sosem sojowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

przepisy.pl - Marynata do pieczenia schabuMarynata do pieczenia schabu

Sekret udanego pieczonego schabu tkwi między innymi w marynacie – to właśnie ona sprawia, że mięso po upieczeniu jest wyjątkowe aromatyczne i wyraziste. Do jej przygotowania wykorzystaj na przykład: czosnek, imbir, pikantną paprykę, majeranek, liść laurowy oraz tymianek. Na początek umyte i osuszone za pomocą ręczników kuchennych mięso natrzyj dokładnie przyprawami i zanurz w zalewie (proces marynowania schabu powinien trwać kilka godzin, aby mięso dokładnie przeniknął aromat przypraw). Następnie zamarynowany schab podsmażaj przez chwilę na patelni, by pozostał soczysty – i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Gotowy schab pieczony idealnie sprawdzi się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do kanapek czy sałatek (wystarczy, że przestudzone mięso pokroisz w plasterki lub kostkę). Lubisz intensywny aromat ziół? W takim razie przygotuj marynatę na bazie majeranku oraz tymianku. W misce wymieszaj zioła razem z olejem i odrobiną musztardy, a potem umieść w nich schab – zamarynowane w ten sposób mięso doskonale będzie się komponowało z sosem, który otrzymasz, łącząc: sok z pieczenia, esencję do sosu oraz dowolne przyprawy. Przyrządzając uroczysty obiad lub danie główne na przyjęcie, skorzystaj z przepisu na pyszny schab z fioletowym kalafiorem. By przygotować do niego odpowiednią marynatę wystarczy, że wymieszasz: majeranek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz olej. Doskonałą alternatywą dla tego schabu z warzywami będą rumiane kotlety schabowe (doprawione m.in. musztardą, pieprzem oraz oliwą). A może mięso na słodko? Marynatę do schabu przyrządzisz z popularnego gazowanego napoju i odpowiednich dodatków. Sprawi ona, że mięso nabierze oryginalnego smaku i świetnie skomponuje się z owocami. Z czym najlepiej serwować soczysty schab pieczony? Doskonałe będą m.in. ziemniaki pieczone w folii, kasza gryczana lub kluski śląskie, a także surówki na bazie marchewki czy kapusty. Przyrządź aromatyczną marynatę do pieczonego schabu, dzięki której Twoje mięso będzie wyraziste w smaku, soczyste i miękkie. Do dzieła!