mieso mielone z indyka
117 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: mieso mielone z indyka (117) 
trudne
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Mięso mielone z indyka
Mięso mielone z indyka jest delikatne w smaku i daje wiele kulinarnych możliwości. Coraz częściej zastępuje mięso wieprzowe czy wieprzowo-wołowe, a wybierane jest głównie ze względu na łatwość przygotowania. Możemy zastąpić nim inne mięso w wielu popularnych potrawach, takich jak pulpety, pasztet czy burgery. Zainspiruj się naszymi przepisami na mięso mielone z indyka w roli głównej. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Z racji swej delikatności mielone mięso z indyka będzie idealne dla dzieci i osób starszych. Jest też dobrą opcją dla wszystkich tych, którzy chcą przygotować danie szybko i z pewnością powodzenia.
Na jaką okazję?
Burgery z mięsa mielonego z indyka i kaszy jaglanej możesz zaserwować znajomym, których zaprosiłeś na domówkę. Na pewno ich zaskoczysz! Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym polecają się na treściwy obiad, a delikatne mięsne kulki z indyka w koperkowym mogą zagościć na talerzach podczas rodzinnej kolacji.
Czy wiesz, że?
Mięso z indyka zostało pokochane przez Polaków. Wśród najczęściej wybieranych mięs plasuje się na trzecim miejscu – zaraz po kurczaku i wieprzowinie. W naszym kraju indyki pojawiły się już ok. 1560 roku i na początku hodowane były tylko w folwarkach szlacheckich.
Dla urozmaicenia
Smakowa subtelność indyczego mięsa sprawia, że świetnie komponuje się ono z najprzeróżniejszymi sosami i dodatkami – od słodkich, łagodnych, poprzez te ziołowe, do tych lekko i turbo pikantnych! Przyrządź je tak, jak Ty i Twoi domownicy lubicie najbardziej.