mieso mielone z indyka
117 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: mieso mielone z indyka (117) 
trudne
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Mięso mielone z indyka
Mięso mielone z indyka jest delikatne w smaku i daje wiele kulinarnych możliwości. Coraz częściej zastępuje mięso wieprzowe czy wieprzowo-wołowe, a wybierane jest głównie ze względu na łatwość przygotowania. Możemy zastąpić nim inne mięso w wielu popularnych potrawach, takich jak pulpety, pasztet czy burgery. Zainspiruj się naszymi przepisami na mięso mielone z indyka w roli głównej. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Z racji swej delikatności mielone mięso z indyka będzie idealne dla dzieci i osób starszych. Jest też dobrą opcją dla wszystkich tych, którzy chcą przygotować danie szybko i z pewnością powodzenia.
Na jaką okazję?
Burgery z mięsa mielonego z indyka i kaszy jaglanej możesz zaserwować znajomym, których zaprosiłeś na domówkę. Na pewno ich zaskoczysz! Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym polecają się na treściwy obiad, a delikatne mięsne kulki z indyka w koperkowym mogą zagościć na talerzach podczas rodzinnej kolacji.
Czy wiesz, że?
Mięso z indyka zostało pokochane przez Polaków. Wśród najczęściej wybieranych mięs plasuje się na trzecim miejscu – zaraz po kurczaku i wieprzowinie. W naszym kraju indyki pojawiły się już ok. 1560 roku i na początku hodowane były tylko w folwarkach szlacheckich.
Dla urozmaicenia
Smakowa subtelność indyczego mięsa sprawia, że świetnie komponuje się ono z najprzeróżniejszymi sosami i dodatkami – od słodkich, łagodnych, poprzez te ziołowe, do tych lekko i turbo pikantnych! Przyrządź je tak, jak Ty i Twoi domownicy lubicie najbardziej.