Pomysły na mięso pieczone w piekarniku | Przepisy.pl pixel

mieso pieczone w piekarniku

159 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: mieso pieczone w piekarniku (159)

Soczysta karkówka z piekarnika
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przepis na karkówkę z piekarnika nie zawiera wielu składników, dlatego bardzo ważny jest wybór od...
Karczek z piekarnika w śródziemnomorskim stylu
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso umyj, osusz i natrzyj z wierzchu Przyprawą do wieprzowiny Knorr, która nada wieprzowinie wy...
Pieczone krokiety z mięsem i grzybami
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pieczone krokiety z mięsem i grzybami to bardzo popularne w Polsce danie. Są dobrym dodatkiem do...
Pieczona gęś
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Szlachetne i bardzo smaczne mięso gęsi warto wprowadzić do domowego jadłospisu na stałe. W naszym...
Pieczony rostbef z sosem cebulowym
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przyprawę do mięs i tłuczony pieprz wymieszaj z olejem, powstałą marynatą natrzyj mięso, pozostaw...
Pieczona karkówka w sosie rozmarynowym
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rozmaryn to przyprawa o mocnym, nieco sosnowym smaku z nutką imbiru. Sprawdzi się do przygotowani...
Pieczona łopatka wieprzowa
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Soczysta, krucha, pachnąca ziołami i czosnkiem... Pieczona łopatka wieprzowa to prawdziwe kulinar...
Pieczona szynka w sosie cebulowym
ratingratingratingratingrating

117

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczona szynka może stanowić danie główne podczas uroczystego obiadu, ale podana na zimno, w cie...
Pieczony boczek
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pospolity boczek może stać się podstawą wystawnego dania obiadowego. Wystarczy, że kawałek chudeg...
Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cudowne zapachy unoszące się z kuchni od zawsze kojarzą się z domem rodzinnym i tradycyjnym gotow...
Pieczona łopatka wieprzowa
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Faszerowana mielonym mięsem łopatka wieprzowa pachnie tymiankiem i rozmarynem. Składniki wykorzys...
Pieczony schab w grzybowym sosie
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Szlachetny wieprzowy schab wykorzystasz nie tylko do przyrządzenia popularnych schabowych. Upiecz...
Pieczona karkówka w grzybowym sosie
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Potrzebujesz inspiracji na smaczny mięsny obiad? Pieczona karkówka w grzybowym sosie, która zaska...
Pieczony pstrąg
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwow...
Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wyjątkowo pyszne i wykwintne a łatwe do przygotowania – takie właśnie są pieczone żeberka z boczk...
Pieczona golonka w ciemnym piwie
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Przyprawy: cukier sól, czosnek i kostkę Knorr zalej 500 mililitrami wody i zagotuj. Wywar ostudź...
Pieczony udziec jagnięcy
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wsta...
Pieczone ziemniaki z awokado i boczkiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wyśmienita przekąska, dodatek do dań z grilla lub ciepła kolacja. Ziemniaki z awokado i boczkiem...
Udka z kurczaka pieczone
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Któż nie lubi złocistych pieczonych udek kurczaka z przyrumienioną i pełną aromatów skórką? W nie...
Pieczona szynka z sosem z szalotek
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Pieczoną szynkę z sosem z szalotek możesz podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako w...
Żeberka pieczone w cieście ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Żeberka z grilla lub duszone smakują wyśmienicie. Od czasu do czasu warto przygotować je jednak w...
Pieczony schab z ziołami
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Schab z ziołami to świetny sposób na przygotowanie jednego z najpopularniejszych w Polsce mięs. Z...
Szynka pieczona z glazurą
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Sekretem najwspanialszej szynki pieczonej z glazurą jest długi czas jej gotowania w dobrym warzyw...
Pierś z kurczaka pieczona
ratingratingratingratingrating

107

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jak usmażyć idealną, soczystą pierś z kurczaka? To pytanie zadaje sobie niejedna pani domu, bo fi...
Tradycyjna golonka pieczona
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tradycyjna golonka pieczona stanowi propozycję idealną dla miłośników klasyki w mięsnym wydaniu...
Peklowana szynka pieczona w cieście
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Przyrządzona według tego przepisu soczysta szynka w cieście jest efektownie prezentującą się potr...
Pieczony schab ze śliwką w rękawie
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczysty i aromatyczny – taki jest schab pieczony ze śliwkami w rękawie. Jak się za niego zabrać...
Pieczona gęś z kasztanami (lub jabłkami)
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Pieczona gęś z kasztanami lub jabłkami to bardzo elegancka potrawa, które z pewnością sprawdzi si...
Befsztyk Oscar
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wyśmienite połączenie pikantnej polędwicy z mięsem kraba to propozycja na wykwintne i wyraziste d...
Golonka pieczona w piwie
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Golonka to jedna z potraw najczęściej zamawianych w restauracjach przez obcokrajowców odwiedzając...

przepisy.pl -

Mięsa pieczone w piekarniku to jeden z najpopularniejszych sposobów ich przygotowania. Tą metodą możemy uzyskać idealne danie na obiad bądź kolację. Do pieczenia nadają się wszystkie rodzaje mięs, ale kurczak i schab zdecydowanie należą do tych najchętniej wybieranych. Soczysta pieczeń to nie tylko danie obiadowe, ale również doskonały pomysł na domową wędlinę. Po wystygnięciu możesz pokroić ją w plasterki i podać z chlebem. Znakomity patent na obiad i śniadanie w jednym!

Dla kogo?

Do zrobienia pieczeni nie trzeba nikogo namawiać. Mięsa pieczone w piekarniku to już tradycja w polskiej kuchni. Jednak warto czasem odłożyć na bok ulubione przepisy i spróbować czegoś nowego. W zależności od sposobu przygotowania oraz użytych dodatków za każdym razem masz szansę uzyskać całkiem inny smak. Zapraszamy do kulinarnych eksperymentów!

Na jaką okazję?

Mięso pieczone w piekarniku to pomysł na każdą okazję. Święta, rodzinne uroczystości, zwykły dzień – zawsze jest czas na coś dobrego. Szukasz prostego sposobu? Wystarczy natrzeć wybrany kawałek mięsa ulubionymi przyprawami. Wstaw mięso do piekarnika, pamiętając, że kilogram mięsa potrzebuje około godziny na upieczenie. Przed wyjęciem warto ukroić kawałek i sprawdzić, czy mięso jest już odpowiednio miękkie.

Czy wiesz, że?

Mięso możesz upiec na blasze, w naczyniu żaroodpornym lub zawinąć je w rękaw do pieczenia. Pieczenie w rękawie lub przykrytym naczyniu sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste.

Dla urozmaicenia:

Mięso pieczone warto podać z dobrym sosem. Najłatwiej przygotować go na bazie płynu, który wytworzył się podczas jego pieczenia. Otrzymamy wtedy smaczny sos pieczeniowy.