mieso wieprzowe

1179 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: mieso wieprzowe (1179)

Duszone polędwiczki wieprzowe ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szukasz sposobu na szybkie i jednocześnie eleganckie danie? Polędwiczki wieprzowe to świetny wybó...
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

137

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Delikatne polędwiczki otulone aksamitnym sosem pieczarkowym na pewno podbiją Wasze serca. Jeśli c...
Polędwiczki wieprzowe z paprykowymi oliwkami
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Danie charakterystyczne dla południowych regionów Włoch. Czarne oliwki połączone ze smażoną słodk...
Mięso wieprzowe duszone z warzywami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Wieprzowe mięso duszone z warzywami to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Głęboki sma...
Faszerowane polędwiczki wieprzowe
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki wieprzowe to mięso o delikatnym smaku, które dobrze sprawdza się zarówno przygotowane...
Polędwiczki wieprzowe z gnocchi
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
„Gnocchi” to liczba mnoga od włoskiego słowa „gnocco”, co oznacza „grudę”. Jest to typowa potrawa...
Polędwiczki wieprzowe z serem brie
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowi...
Medaliony wieprzowe z oscypkiem i żurawiną
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Oscypek jest dobrze znany wszystkim amatorom kultury Podhala.Jest wędzonym serem o wędzonym smaku...
Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sezon grillowy to dobry czas na tworzenie ciekawych połączeń smakowych, m.in. w szaszłykach. Deli...
Grillowane polędwiczki wieprzowe
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Wystarczy czasem kilka prostych składników, by otrzymać apetyczne i pełne smaku danie. Dobrym prz...
Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wyśmienite polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką i orzeźwiająca sałatką warto zaserwować podcz...
Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Soczyste mięso w gęstym grzybowym sosie z dodatkiem ziemniaczanego purée, delikatnego ryżu lub ka...
Polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Marynowane w pikantnej zalewie polędwiczki wieprzowe z serową panierą i sosem mają wyrazisty smak...
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szybkie i smaczne danie, którego warto spróbować. Pełne aromatu polędwiczki wieprzowe w sosie grz...
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarka...
Mięso mielone zapiekane z makaronem
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Najlepszy sposób na prosty obiad? Mięso mielone z makaronem! Podsmażone oraz zapieczone posmakuje...
Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryka i boczkiem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciepłe dni zachęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu i grillowania ze znajomymi lub rodzi...
Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wieprzowina świetnie komponuje się z rozmaitymi sosami. Jeśli podasz ją w takiej postaci z dodatk...
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem to pyszny sposób na przyrządzenie obi...
Polędwiczki wieprzowe pieczone w boczku z ryżem i ananasem
ratingratingratingratingrating

89

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki wieprzowe w ananasie to propozycja na smaczne, efektowne danie. Przygotuj je jako głó...
Pieczone polędwiczki wieprzowe glazurowane miodem
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Niezwykle delikatny i soczysty rodzaj mięsa, jakim jest polędwica, wymaga odpowiedniej oprawy. Pr...
Polędwiczki wieprzowe w boczku faszerowane orzechami pieczone w papilotach
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Orzechy stanowią dodatek, który sprawia, że potrawy nabierają szlachetniejszego, głębszego smaku...
Pieczone faszerowane polędwiczki wieprzowe suszonymi pomidorami i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Suszone pomidory to prawdziwie włoski dodatek do potraw. Mają wyrazisty słono-słodki smak – są py...
Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie cytrynowo-kaparowym
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki, które często pojawiają się na stołach podczas przyjęć i eleganckich kolacji, nabiorą...
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie musztardowym z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Polędwiczki to najszlachetniejsza część mięsa wieprzowego. Delikatne, kruche, smaczne, a przy tym...
Stroganoff wieprzowy
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stroganoff jest klasycznym daniem kuchni rosyjskiej, które w swojej oryginalnej wersji przygotowy...
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej pieczone w papilotach
ratingratingratingratingrating

83

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Z mięsa wieprzowego przygotujesz wiele smacznych, wykwintnych dań, np. polędwiczki w szynce parme...

przepisy.pl - Mięso wieprzoweMięso wieprzowe

Wieprzowina to mięso, po które Polacy sięgają bardzo często. Ilość przepisów na jego przyrządzenie jest więc bardzo duża. Pieczenie i kotlety schabowe, szynki, bitki, a także mnóstwo sposobów na wykorzystanie wieprzowego mięsa mielonego. Jeśli zastanawiasz się, na co się zdecydować, sprawdź nasze propozycje. Na uroczysty obiad nadawać się będzie klasyczna pieczeń schabowa, np. nadziewana suszonymi owocami, albo upieczona z dodatkiem jabłek, w glazurze z dżemu morelowego. Zawijane zrazy z kluskami śląskimi to także pyszny sposób na wieprzowinę. Dobrym rozwiązaniem na uroczysty obiad będą również odpowiednio przyrządzone najdelikatniejsze części wieprzowiny, czyli polędwiczki. Podaj je w formie rolady z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i szpinakiem, albo polej sosem. Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, przyrządź pikantny sos malinowy, a jeśli stawiasz na klasykę – dobry będzie pieczarkowy i śmietanowy. Z wieprzowiny przygotujesz także wiele potraw na grilla. Oprócz steków z karkówki, upiecz kolorowe szaszłyki. Kawałki mięsa nadziewaj na patyki z boczkiem, szalotką oraz papryką. Wspaniale skomponują się też z cukinią. Wiele kulinarnych możliwości daje mielone mięso wieprzowe. Jednym z najprostszych sposobów na jego wykorzystanie będzie przyrządzenie pulpetów i klopsików. Razem z sosem (np. koperkowym, pomidorowym) oraz dodatkami będą stanowić prosty i pyszny obiad. Jako dodatek do pulpetów sprawdzi się kasza gryczana, pęczak lub ziemniaki. Mielona wołowina to jednocześnie bardzo dobry sposób na farsz do wielu dań. Gołąbki, pyzy i pierogi – to tylko niektóre propozycje. Spróbuj przyrządzić mniej popularne dania, np. czebureki (drożdżowe pierożki popularne na Ukrainie i Białorusi), cepeliny (litewskie kartacze) albo gruzińskie chinkali. Mięso mielone to też podstawa sosu bolognese, chili con carne i niektórych wersji lasagne. Znakomicie urozmaicisz nim nadziewane warzywa: paprykę czy bakłażana. Wołowina, choć bardzo popularna, daje możliwość przyrządzenia wielu dań, również tych nowoczesnych i oryginalnych. Jakie potrawy z tego mięsa lubisz najbardziej?