mieszanka warzyw na patelnie
45 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: mieszanka warzyw na patelnie (45) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Mieszanka warzyw na patelnię
Powszechnie wiadomo, że warzywa są podstawą zróżnicowanej diety. Każdy z nas ma swoje ulubione i co roku czeka, aż rozpocznie się na nie sezon. Kolorowe i chrupiące nie tylko wyśmienicie smakują, ale prezentują się atrakcyjnie. Jednak nie zawsze jesteśmy w stanie zakupić upragnioną mieszankę warzyw. W sezonie zimowym część z nich, o ile jest dostępna, nie zachęca już samym wyglądem. Gotowe potrawy z zamrażarki nie wzbudzają naszego zaufania, ale o warzywne mieszanki możemy być spokojni. Stanowią najlepsze wyjście z sytuacji, gdy tęsknimy za ulubionymi produktami i lubimy różnorodną kuchnię.
Dla kogo?
Warzywną mieszankę z powodzeniem przygotujesz samodzielnie, ale gotową warto mieć w zamrażarce na wszelki wypadek. Smak brokułu, cukinii i szparagów może zawsze, niezależnie od pory roku, towarzyszyć mięsu i rybom jako dodatek do dania głównego.
Na jaką okazję?
Zdarza się, że gotowanie to wyścig z czasem. Warzywa na patelnię to przepisy, które wyciągną cię z opresji. Z porcją makaronu albo ryżu obiad prosto z kuchni śródziemnomorskiej przygotujesz naprawdę szybko. Zdradzimy ci sekret… Taki posiłek zawsze wychodzi!
Czy wiesz, że?
Korzystając z mrożonych warzyw, zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Nie musisz myśleć o ich rozmrażaniu na kilka godzin przed przystąpieniem do gotowania. Do garnka powinieneś wrzucić je zaraz po wyjęciu z zamrażalnika.
Dla urozmaicenia:
Czy masz już swój ulubiony pomysł na warzywa na patelnię? To nie jedyne naczynie kuchenne, którego warto użyć. Inny sposób obróbki termicznej – inny smak! Warzywa gotuj w wodzie albo na parze i przekonaj się, jak potrafią zaskoczyć smakiem.