117 przepisów na: np watrobka drobiowa
Zawężanie wyników

Wątróbka drobiowa podana z jabłkami i śliwką
30''
Łatwe
Delikatne drobiowe wątróbki z patelni świetnie komponują się z owocami.
zobacz przepis

Wątróbka drobiowa z papryką
30''
Łatwe
Wątróbkę można przyrządzać na wiele sposobów. Pod francuską pierzynką stanie się naprawdę wykwintnym daniem. Ma swój specyficzny smak i zapach, ale wiele osób za nią przepada. Wątróbka...
zobacz przepis

Wątróbka drobiowa z jabłkiem
30''
Łatwe
Najsmaczniejsze i najchętniej jedzone podroby w Polsce to drobiowa i wieprzowa świeżutka smażona wątróbka, o smaku i aromacie nie do podrobienia. Nawet drapieżniki zaczynają pożerać swoje...
zobacz przepis

Wątróbka drobiowa
45''
Łatwe
Wątróbka to prawdziwy rarytas dla wielbicieli podrobów. W dobrych sklepach mięsnych dostaniesz wątrobę cielęcą, wieprzową lub drobiową. Różnią się one nieco pod względem walorów smakowych....
zobacz przepis

Pasztet z wątróbki
60''
Średnie
To delikatny, mięciutki pasztet, który z łatwością zrobisz w domu w zaledwie godzinę, ponieważ nie wymaga pieczenia! Taki pasztet będzie doskonałym uzupełnień świątecznych przyjęć czy...
zobacz przepis

Pasztet z wątróbki drobiowej
30''
Łatwe
Pasztet z wątróbki drobiowej to delikatna wersja popularnego dania. Ta część kurczaka lub indyka doskonale nadaje się do przygotowania kremowego i delikatnego pasztetu. Mięso podsmaż razem z...
zobacz przepis

Pasztet z wątróbek a la foie gras
90''
Średnie
Krok 1: Pokrojoną w kostkę szalotkę zeszklij na kilku łyżkach klarowanego masła, dodaj przyprawy, całość smaż chwilę, dodaj sok pomarańczowy, otartą skórkę i esencję do sosu. Krok 2:...
zobacz przepis

Zrazy wołowe faszerowane wątróbką
60''
Łatwe
Zrazy wołowe faszerowane wątróbką to doskonała propozycja obiadowa dla wszystkich tych, którzy lubią połączenia mięsa i soczystych owoców. Potrawa idealnie nadaje się na różne okazje –...
zobacz przepis

Udka z wątróbką
60''
Trudne
Krok 1: Zdejmij z udek skórę, rozetnij mięso pośrodku i za pomocą ostrego noża usuń kości. Krok 2: Posyp mięso Przyprawą Knorr i odstaw. Krok 3: Podsmaż na patelni cebulę, dodaj połowę...
zobacz przepis

Indycze sakiewki z wątróbką
45''
Średnie
Krok 1: Oczyść wątróbki i pokrój na średnie kawałki. Pokrój również cebulę. Krok 2: Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę, dodaj wątróbkę i smaż około 10 minut. Dopraw farsz...
zobacz przepis

Rosół z watróbką i boczkiem
60''
Średnie
Krok 1: Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem. Krok 2: Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Krok...
zobacz przepis

Karkówka z wątróbką
60''
Średnie
Krok 1: Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni. Krok 2: Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość...
zobacz przepis

Wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej duszona z cebulą
35''
Łatwe
Wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej to idealna przekąska na przyjęcia. Zanim jednak zaczniesz przygotowywać to danie, wątróbkę namocz w mleku. Następnie obtocz ją w mące wymieszanej z...
zobacz przepis

Tatar żydowski
60''
Łatwe
Tatar to popularna potrawa, która może stanowić bardzo smaczną przystawkę na przyjęciu. Jednak żeby go przygotować, należy znać kilka sprawdzonych trików. Przede wszystkim mięsa nie należy...
zobacz przepis

Pasztet domowy z indyka
90''
Łatwe
Czasami warto poświęcić trochę czasu, by upiec domowy pasztet – jest dużo smaczniejszy od tego kupionego w sklepie. Możesz go przechowywać w lodówce kilka dni i serwować na śniadanie i...
zobacz przepis

Rosół królewski
60''
Średnie
Musi gotować się długo, im dużej tym lepiej. Musi być tłusty – tak, by pływały na nim tzw. oka. Kolor ma mieć żółtozłoty, a serwować go należy, gdy jest naprawdę bardzo gorący. Tak można...
zobacz przepis

Pasztet z królika
90''
Średnie
Królik, kiedyś goszczący na polskich stołach regularnie, dziś jest mięsem bardzo niedocenianym. A szkoda, bo jest delikatny i wykwintny, pyszny i daje się przyrządzić na różne sposoby....
zobacz przepis

Pasztet domowy z leśnymi grzybami
90''
Średnie
Pasztet z dodatkiem grzybów leśnych jest bardziej kremowy od tego zrobionego wyłącznie z mięsa i obłędnie pachnie! Nieodłącznym składnikiem każdego pasztetu jest oczywiście wątróbka, która...
zobacz przepis

Pasztet domowy
90''
Średnie
Jaki jest pasztet idealny? Zawiera różnorodne mięso, wieprzowe i wołowe, trochę boczku lub słoniny, sporo delikatnej wątróbki i gotowanej włoszczyzny. Po upieczeniu na wierchu jest rumiany i...
zobacz przepis

Pieczona gęś z kasztanami (lub jabłkami)
90''
Trudne
Pieczona gęś z kasztanami lub jabłkami to bardzo elegancka potrawa, które z pewnością sprawdzi się podana jako danie główne na uroczystej kolacji. Aby ją przygotować, użyj świeżej lub...
zobacz przepis

Kurczak po polsku
90''
Łatwe
Faszerowane mięso to świetny sposób na wystawne danie. Zainspiruj się i przygotuj kurczaka po polsku. Sekret jego smaku kryje się w odpowiednio przygotowanym nadzieniu. Wykorzystaj do niego...
zobacz przepis

Wołowina z wątróbką drobiową pod pierzynką
60''
Łatwe
Krok 1: Pokrój mięso wołowe wraz z wątróbką drobiową w drobną kostkę o jednakowym rozmiarze i zamarynuj w czerwonym winie, najlepiej przez całą noc. Krok 2: Wyciągnij mięso z winnej...
zobacz przepis

Pasztet z królika z ziołami i słoniną
90''
Łatwe
Pasztet z królika z ziołami i słoniną jest bardzo delikatny oraz kremowy. Sprawdzi się zarówno jako elegancka przystawka, jak i dodatek do kanapki. Do jego przyrządzenia potrzebujesz m.in....
zobacz przepis

Tradycyjny pasztet z sosem majonezowo-chrzanowym
90''
Łatwe
Dobry pasztet stanowi doskonałe urozmaicenie śniadania, kolacji, a także imprezowego menu, które stworzysz na wizytę gości. Jest alternatywą dla wędlin i pieczeni. Przygotowanie tradycyjnego...
zobacz przepis