obiad domowy

29 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: obiad domowy (29)

Żurek domowy z ziemniaczkami
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Domowy żurek to niezwykle smaczna i uniwersalna zupa, która sprawdzi się serwowana na wiele okazj...
Pasztet domowy z indyka
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czasami warto poświęcić trochę czasu, by upiec domowy pasztet – jest dużo smaczniejszy od tego ku...
Krupnik domowy
ratingratingratingratingrating

192

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Krupnik to popularna w kuchni polskiej zupa, która w przeszłości sporą popularnością cieszyła się...
Domowy gyros bez soli
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Domowe burgery
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dziś na obiad znowu mielone? Dla odmiany przygotuj swoje ulubione mięso w nieco innej postaci. Do...
Domowe wonton
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pierożki wonton to klasyka kuchni chińskiej. Z pewnością spotkaliście je w restauracjach serwując...
Domowe mini burgery
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Żurek z kaszą i mięsno – grzybowymi kulkami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Żurek z pewnością będzie dobrym daniem obiadowym, jeśli podasz go z kaszą jęczmienną, mięsno-grzy...
Żurek z wasabi i trawą cytrynową
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Brzmi egzotycznie? Z pewnością! A jak smakuje? Przekonaj się na własnej skórze. Żurek z wasabi i...
Żurek z makaronem i grzybami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Żurek z makaronem i grzybami to danie, które sprawdzi się na wiele okazji. Podaj go na obiad lub...
Focaccia z pomidorkami, grillowanym kurczakiem i rukolą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Focaccia to popularna potrawa kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, który połączony z oliwą, pomid...
Żurek staropolski z grzybami
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Żurek staropolski z grzybami to klasyka polskiej kuchni. Jest gęsty i aromatyczny dzięki dodatkow...
Żurek z białą kiełbasą
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem, króluje na polskich stołach nie tylko podczas Świąt Wielkanocny...
Żurek śląski
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Żurek śląski to smaczna zupa, którą dość łatwo przygotować. Aby wyszedł doskonały, wykorzystaj do...
Żurek Wielkanocny
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Żurek to danie, bez którego ciężko wyobrazić sobie Święta Wielkanocne. Dobrze doprawiony, aromaty...
Pasztet z czerwonej soczewicy z sosem kolendrowym
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czerwona soczewica to niezastąpiony składnik wielu dań bezmięsnych. Przygotujesz z niej m.in. sma...
Greckie burgery wołowe
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Chrupiąca bułka z dodatkiem wołowiny, mięsa o intensywnym smaku, a także z pomidorami, czerwoną c...
Halibut z prawdziwkami i risotto z pęczaku
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest doskonałym sposobem na przygotowanie wykwintnego obiadu dla całej rodziny lub kolac...
Hamburgery w glazurze
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Masz ochotę na hamburgery? Z tym przepisem bez problemu przygotujesz je we własnej kuchni. Hambur...
Risotto z dyni
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wykorzystaj delikatną, słodkawą dynię do przyrządzenia znakomitego risotto. Najlepiej wybierz odm...
Zupa ryżowa
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Zupa ryżowa z rybą to danie inspirowane kuchnią azjatycką, z dodatkiem wyrazistego chili i łagodn...
Kurczak curry z wiórkami kokosowymi
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
55 min.
Kurczak curry z wiórkami kokosowymi to kulinarna podróż po świecie i orientalne urozmaicenie stoł...
Krupnik po Gdańsku
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z kiełków słonecznika z grillowanym kurczakiem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Proponowany przepis to doskonały sposób na smaczną przekąskę między posiłkami, kolację lub dodate...
Domowy kebab
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie...
Wstążki ze szczypiorkiem i schab z patelni
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Schab jest jednym z najpopularniejszych w naszym kraju elementów mięsa wieprzowego, który stanowi...
Świderki z warzywami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

przepisy.pl - Obiad domowyObiad domowy

Domowy obiad to najczęściej porcja mięsa, ziemniaki oraz surówka. Szukasz inspiracji na przygotowanie codziennych posiłków? Sprawdź więc nasze przepisy i wybierz coś dla siebie. Jeśli lubisz kulinarną klasykę, przygotuj dwudaniowy obiad, z zupą na pierwsze danie. Zaserwuj np. gęsty od kaszy i ziemniaków krupnik albo delikatny krem z zielonego groszku. Na drugie danie przygotuj dowolne mięso: wieprzowinę, kurczaka albo wołowinę. Z wieprzowiny wybierz miękkie i soczyste polędwiczki, które podasz na wiele sposobów, np. z gorgonzolą. Wolisz schab? Przyrządź z niego steki i serwuj je z pieczarkowym sosem, a jeśli masz ochotę na karkówkę, upiecz ją z chrupiącą musztardową skórką. To prosty, a dość oryginalny sposób na jej podanie. Z wołowiny przygotujesz nie tylko zrazy i rolady, ale także doskonałe steki. Polane sosem pieprzowym będą stanowiły efektowne, i przede wszystkim wyśmienite danie. Sos pieprzowy bardzo dobrze pasuje też do białych mięs, m.in. pieczonych pałek z kurczaka. Planując uroczysty domowy obiad, weź pod uwagę kaczkę w sosie rodzynkowym, podawaną w całości. Jako alternatywę dla ziemniaczanego purée, wybierz kopytka albo kluski śląskie. Doskonałym dodatkiem jest także aksamitne risotto, które może stanowić samodzielne danie. Risotto z prawdziwkami znakomicie będzie się komponowało z wołowiną i dziczyzną, a jeśli wolisz je bez dodatków, podaj je z płatkami parmezanu albo świeżą pietruszką. Na codzienny domowy obiad nadają się też wszelkie dania jednogarnkowe, które są łatwe do odgrzania. Pełen warzyw i mięsa bogracz, kociołek z ziemniaków, łopatki, papryki, ziemniaków i marchewki, a także klasyk polskiej kuchni, czyli bigos – możliwości jest bardzo dużo. Sięgaj też po ryby: mintaje, sole czy łososie. Szukając odmiany, wybierz halibuta na risotto z pęczaku – to znakomite połączenie smaków. Znajdź również inspirację w kuchniach z innych stron świata – wypróbuj przepisy na ostry makaron po seczuańsku albo ryż smażony po kantońsku. Mamy nadzieję, że spodobają Ci się nasze propozycje. Smacznego!