obiad jednogarnkowy
8 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: obiad jednogarnkowy (8) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Obiad jednogarnkowy
Jeśli sen z powiek spędza ci góra naczyń do umycia i bałagan w kuchni po przygotowaniu posiłku, rozwiązaniem są obiady jednogarnkowe. Dzięki określonym etapom gotowania wszystkie składniki w ustalonej kolejności trafiają do jednego naczynia, finalnie tworząc wyjątkowe danie. Nie musisz martwić się o ubogie menu potraw jednogarnkowych. W ten sposób przygotujesz nawet wykwintne potrawy, nawiązujące do kuchni z niemal całego świata. Jeśli lubisz tuńczyka w egzotycznym wydaniu, spróbuj curry z tą rybą, które zrobisz w dwadzieścia minut. Zwolennicy zup również odnajdą propozycje dla siebie, przygotowując, choćby węgierską zupę z miasta Szeged, gotowaną w jednym naczyniu. W większości obiady jednogarnkowe cechuje także szybkość przygotowania. Korzystając z naszych propozycji, możesz zapomnieć o wielogodzinnym staniu przy kuchni, a oryginalne potrawy zaserwujesz gościom już w kilkadziesiąt minut.
Dla kogo?
Przepisy jednogarnkowe dedykowane są wszystkim, którzy cenią swój czas, poświęcany na gotowanie i sprzątanie w kuchni. Są także idealną propozycją dla osób dysponujących niewielką przestrzenią, w której tradycyjne gotowanie jest prawdziwym wyzwaniem.
Na jaką okazję?
Dania jednogarnkowe na obiad to podstawa każdego menu. Mogą być przygotowane na wszelkie okazje. Przychodzą niespodziewani goście? Skorzystaj z naszych przepisów, aby szybko i bez zbędnego bałaganu przygotować smaczne potrawy.
Czy wiesz, że?
Polskim daniem jednogarnkowym jest bigos. Wystarczy wcześniej zebrać składniki i dodać je do naczynia w odpowiedniej kolejności. Tę tradycyjną potrawę ugotujesz bez mozolnego zmywania sterty garnków, patelni i rondelków.
Dla urozmaicenia:
Danie jednogarnkowe na obiad możesz podać prosto z naczynia, w którym było gotowane. Dzięki temu nie tylko zmniejszysz liczbę naczyń używanych do obiadu, ale zaserwujesz też potrawę w atrakcyjny sposób. Do wielu potraw przygotowywanych w ten sposób możesz podać chleb jako dodatek.