obiad na kilka dni
12 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: obiad na kilka dni (12) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Obiad na kilka dni
Obiad na kilka dni to marzenie każdego, kto mierzy się z codziennym gotowaniem dla rodziny. Nie zawsze macie przecież czas czy ochotę stać przy kuchni, a posiłek trzeba przecież przygotować. Jeśli nie chcecie zmagać się z tymi problemami, zróbcie dania, które uzupełnią wasze cotygodniowe menu. Co gotować na obiad na kilka dni? Odpowiedź na to pytanie zależy od waszych indywidualnych preferencji kulinarnych oraz czasu, jakim dysponujecie. Gołąbki, risotto, pyzy czy pulpety to jedynie kilka propozycji. Wystarczy, że w jednym dniu poświęcicie nieco więcej czasu na gotowanie, aby w ciągu tygodnia jedynie serwować przyrządzone specjały. Obiad na kilka dni to wygoda, oszczędność czasu i pieniędzy! Jedyne, co trzeba zrobić, to ustalić wcześniej rodzinny jadłospis na cały tydzień, aby nie był monotonny. Codzienne jedzenie gołąbków zapewne szybko się znudzi, dlatego też urozmaicajcie obiady, aby zawsze smakowały! To, co na kilka dni na obiad przygotujecie, zależy również od waszej kreatywności kulinarnej. Skorzystajcie więc z naszych podpowiedzi, aby szybko zrobić dania na lunch.
Dla kogo?
Obiad na kilka dni to pomysły przede wszystkim dla osób zabieganych, które nie mogą lub nie chcą zbyt dużo uwagi poświęcać gotowaniu.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na obiad. Pamiętajcie jednak, że większość potraw doskonale sprawdzi się również w porze kolacji. To świetne rozwiązanie dla osób, które lubią celebrować z rodziną wieczorne posiłki.
Czy wiesz, że?
Naturalną metodą konserwowania posiłków, aby można było je zjeść za kilka lub kilkanaście dni, jest mrożenie oraz pasteryzowanie. Do dziś wykorzystuje się słoiki, które napełnione potrawą umieszcza się w gorącej wodzie. Wysoka temperatura skutecznie hamuje wzrost drobnoustrojów, mogących przyczynić się do psucia jedzenia.
Dla urozmaicenia:
Poszczególne potrawy możecie różnicować sosami. Gołąbki doskonale smakują zarówno z sosem pieczarkowym, jak i pomidorowym. Ten prosty zabieg sprawi, że danie szybko się nie znudzi.