obiad z ciecierzyca
77 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: obiad z ciecierzyca (77) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
Obiad z ciecierzycą
Obiad z ciecierzycy kojarzy się przede wszystkim z kuchnią wegetariańską, w której warzywo to odgrywa ogromną rolę. Nic bardziej mylnego! Ciecierzyca jest także doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, budując ich niepowtarzalny smak i aromat. Co więcej – cieciorka jest szeroko stosowana w kuchni orientalnej, szczególnie w połączeniu z wyrazistymi przyprawami i świeżymi ziołami. Jeśli jeszcze nie odkryliście wszystkich właściwości kulinarnych tego warzywa – skorzystajcie z naszych podpowiedzi na wyjątkowe obiady z ciecierzycy, które trafią w gusty osób ceniących tradycyjne potrawy oraz miłośników egzotycznych smaków. Pamiętaliśmy także o sałatkach, które są doskonałym pomysłem na szybki obiad z ciecierzycy. Wystarczy kilka popularnych składników, przyprawy i delikatny sos, aby stworzyć lekkie i nowoczesne danie, które możecie zabrać ze sobą do pracy czy na plenerowe przyjęcie. Ciecierzyca na obiad to również niemal nieograniczone możliwości w zakresie przygotowywania zup w marokańskim i indyjskim stylu. Zachwycą tych z was, którzy lubią ostre i aromatyczne dania.
Dla kogo?
Dla wegetarian, osób preferujących mięsne dania, a także dla poszukiwaczy oryginalnych smaków! Ciecierzyca to przepis na obiad, który przypadnie do gustu każdemu, kto lubi proste i aromatyczne potrawy – zarówno o orientalnym, jak i klasycznym charakterze.
Na jaką okazję?
Jeśli szukacie inspiracji na ciekawe dania, rozwiązaniem jest ciecierzyca! Obiad, kolacja, domowa impreza, przekąska do pracy czy wykwintny lunch w rodzinnym gronie – warzywo to sprawdzi się zawsze i wszędzie!
Czy wiesz, że?
Nasiona ciecierzycy odkryto w wykopaliskach sprzed 9200 lat przed naszą erą. Cieciorka była jednym z głównych składników dań kuchni starożytnych Greków i Rzymian. Dziś jest ogromnie popularna na całym świecie i zdobywa zwolenników przede wszystkim wśród wegetarian.
Dla urozmaicenia:
Każdy obiad z ciecierzycą możecie przemienić w iście orientalne danie. Wystarczy wzbogacić je aromatycznymi przyprawami, takimi jak kumin, sumak czy kolendra. Będzie naprawdę pysznie i nowocześnie!