obiad z miesem mielonym i cukinia
42 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: obiad z miesem mielonym i cukinia (42) 
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Obiad z mięsem mielonym i cukinią
Cukinię kojarzycie zapewne z dań z makaronami, które najczęściej zawierają ten dodatek. I prawidłowo, ponieważ jest to warzywo wywodzące się z Włoch, gdzie ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Świetnie łączy się z różnymi produktami, zarówno warzywnymi, jak i mięsnymi. Jest także doskonałą bazą do nadziewania. Wystarczy ją przekroić, wydrążyć pestki i zastąpić je wyśmienitym farszem. Mięso mielone z cukinią to atrakcyjny pomysł na szybki obiad. Doprawcie mięso ulubionymi dodatkami, dzięki czemu uzyskacie ciekawy aromat i wyrazisty smak. Nadzienie, umieszczone następnie w cukinii zapieczonej z posypką serową, stworzy danie wyjątkowe, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięsnych obiadów.
Dla kogo?
Cukinia i mięso mielone to idealny obiad dla każdego! Dzięki łatwemu doprawieniu dania, można stworzyć wersje dla osób lubiących ostre smaki, a także dla zwolenników delikatnych i łagodnych potraw.
Na jaką okazję?
Przepis na mięso mielone z cukinią sprawdzi się przede wszystkim na obiad. Danie może stworzyć także ciekawą przekąskę imprezową, serwowaną na zimno lub na gorąco. To połączenie tak uniwersalne, że możecie z niego przygotować niemal każdy posiłek, bez względu na okazję, z jakiej ma być podawane.
Czy wiesz, że?
Cukinia to inaczej kabaczek. Jeśli lubisz buszować w sklepach z warzywami, poszukując inspiracji kulinarnych, niech nie zniechęca cię brak cukinii w ofercie. Jeśli znajdziesz kabaczek – będzie to dokładnie to samo warzywo, ale pod inną nazwą.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcecie urozmaicić przepisy na dania z cukinii i mięsa mielonego, wykorzystajcie różne dodatki. Potrawy świetnie komponują się z pomidorami, papryką, a także serem. W tym zakresie ogranicza was jedynie wyobraźnia i poczucie smaku.