obiad z twarogiem

15 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: obiad z twarogiem (15)

Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Lasagne z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W oryginalnej włoskiej wersji lasagne składa się z płatów makaronu, pomidorowego sosu bolognese z...
Kluski leniwe z fetą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Canelloni to włoski makaron, którego kształt przypomina rurki. To klasyczny rodzaj pasty, która n...
Naleśniki z cukinią i serem
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Crespelle to włoska wersja naleśników. Rzadko przyrządza się je na słodko, często za to nadziewa...
Słodka papryka nadziewana serem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Słodka papryka jest prawdziwym sprzymierzeńcem osób, które poszukują przepisów na proste i pyszne...
Placek z cukinii
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cukinia jest warzywem o wszechstronnym zastosowaniu. Idealnie smakuje wypełniona farszem i zapiec...
Rzymska pieczeń
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczeń rzymska z mięsa mielonego cieszy się ogromnym uznaniem smakoszy. Przygotowane według tego...
Pieczone pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Pierogi z serem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kolacja to jeden z naszych ulubionych posiłków, ale pamiętaj, by zjeść ją „z głową”! Znakomitą pr...
Szpinak w muszelkach
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

przepisy.pl - Obiad z twarogiemObiad z twarogiem

Jeśli obiad z wykorzystaniem twarogu kojarzycie jedynie z makaronem na słodko lub pierogami, czas spróbować innych propozycji. Jest ich naprawdę mnóstwo, a biały ser może być składnikiem pysznych dań w wersji deserowej, a także tych o wyrazistym i ostrym smaku. Potrawy z twarogu, które zaserwujecie na domowy lunch, to przekrój różnych kuchni świata oraz smaków, dopasowanych do indywidualnych gustów kulinarnych. Miłośnicy potraw roślinnych zachwycą się smakiem warzyw pieczonych w cieście, którego składnikiem jest właśnie twaróg. To ciekawa kompozycja, którą przygotujecie nie tylko na rodzinny obiad, ale także jako element menu każdej imprezy. Biały ser świetnie łączy się również z rybami, i to nie tylko pod postacią pasty. Jeśli zastanawiacie się, co można zrobić na obiad z twarogu, przygotujcie włoskie penne z tuńczykiem, zapiekane w sosie serowym. To pozycja wyjątkowa, której nie może zabraknąć w waszym domu!

Dla kogo?

Obiad z twarogiem to propozycja dla każdego smakosza białego sera. Potrawy z tym składnikiem powinny się znaleźć w menu wielbicieli dań mącznych, przede wszystkim pierogów i naleśników. Jeśli lubisz mięsne lub rybne posiłki, twaróg również musi na stałe zagościć twojej lodówce.

Na jaką okazję?

Przepisy z twarogiem to pomysł przede wszystkim na obiad rodzinny. Pierogi lub naleśniki z wykorzystaniem białego sera świetnie sprawdzą się także podczas imprez, jako element urozmaiconego menu.

Czy wiesz, że?

Pierogi ruskie, w których ważnym składnikiem jest twaróg, wywodzą się z Polski. Mylnie kojarzone są z Rosją, bo ich nazwa pochodzi od Rusi Czerwonej, czyli Małopolski Wschodniej. Znane są głównie w naszym kraju oraz na Ukrainie.

Dla urozmaicenia:

Twaróg, który stanowi składnik potrawy, możecie rozgnieść widelcem. Nie zawsze wymagane jest jego mielenie. Dzięki temu zmienicie strukturę dania, sprawiając, że ser będzie bardziej wyczuwalny.