paluszki krabowe

51 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

przepisy.pl - Paluszki krabowePaluszki krabowe

Ten japoński produkt cieszy się popularnością również w Polsce. Paluszki krabowe surimi posłużą do przygotowania sałatek, placuszków, a nawet zup. Świetnie komponują się z wieloma warzywami. Ogórki, pomidory, rzodkiewka, sałata, awokado będą tu idealne. Zarówno sałatka, jak i placuszki z paluszkami krabowymi staną się ciekawym urozmaiceniem rodzinnego przyjęcia lub spotkania z przyjaciółmi. Nie tylko fani orientalnych potraw będą zadowoleni. Paluszki krabowe trafią w niejeden gust, bo są naprawdę smaczne!

Dla kogo?

Paluszki krabowe polubią wielbiciele azjatyckich smakołyków. Ten dobrze znany fanom sushi produkt można serwować solo albo dodać do zupy czy sałatki. To propozycja dla każdego, kto chciałby spróbować czegoś nowego. Zdecydowanie warto posmakować paluszków krabowych!

Na jaką okazję?

Przepisy na paluszki krabowe to dobry pomysł na przyjęcie lub imprezę w gronie znajomych. Aromatyczna sałatka czy ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym wprowadzą powiew świeżości w tradycyjne przepisy. A dzięki surimi z łatwością zachwycisz swoich gości.

Czy wiesz, że?

Paluszki krabowe, inaczej surimi, wbrew swojej nazwie nie powstają z krabów. To po prostu zmielone mięso ryb. Mają biało-różowy kolor i owalny kształt, przypominający paluszki. Można je kupić głównie w postaci mrożonej. Jeśli dotąd od ich spróbowania powstrzymywał cię fakt, że nie lubisz owoców morza – nie musisz się już obawiać. To tylko ryba!

Dla urozmaicenia:

Do sałatki z paluszków krabowych pasują przede wszystkim świeże warzywa. Pomidor, ogórek, cukinia, sałata, awokado, cebula, papryka – skomponujesz z nich smaczną sałatkę. A do polania sos majonezowo-jogurtowy. Będzie pysznie!