23 przepisów na: pasztet z miesem mielonym
Zawężanie wyników

Pasztet domowy z indyka
90''
Łatwe
Czasami warto poświęcić trochę czasu, by upiec domowy pasztet – jest dużo smaczniejszy od tego kupionego w sklepie. Możesz go przechowywać w lodówce kilka dni i serwować na śniadanie i...
zobacz przepis

Pasztet z żurawiną i rozmarynem
90''
Łatwe
Pasztet z żurawiną i rozmarynem to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Zwłaszcza w okresie świąt. Do jego przygotowania potrzebujesz m.in. mięsa – podgardla wieprzowego, wołowiny oraz...
zobacz przepis

Pasztet domowy
90''
Średnie
Jaki jest pasztet idealny? Zawiera różnorodne mięso, wieprzowe i wołowe, trochę boczku lub słoniny, sporo delikatnej wątróbki i gotowanej włoszczyzny. Po upieczeniu na wierchu jest rumiany i...
zobacz przepis

Pasztet z suszonymi pomidorami
90''
Łatwe
Przyrządzony według tego przepisu świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami wyróżnia się wyrafinowanym smakiem i pięknie prezentuje na stole. Jego podstawowym składnikiem jest...
zobacz przepis

Pasztet domowy z leśnymi grzybami
90''
Średnie
Pasztet z dodatkiem grzybów leśnych jest bardziej kremowy od tego zrobionego wyłącznie z mięsa i obłędnie pachnie! Nieodłącznym składnikiem każdego pasztetu jest oczywiście wątróbka, która...
zobacz przepis

Pasztet z królika z ziołami i słoniną
90''
Łatwe
Pasztet z królika z ziołami i słoniną jest bardzo delikatny oraz kremowy. Sprawdzi się zarówno jako elegancka przystawka, jak i dodatek do kanapki. Do jego przyrządzenia potrzebujesz m.in....
zobacz przepis

Tradycyjny pasztet z sosem majonezowo-chrzanowym
90''
Łatwe
Dobry pasztet stanowi doskonałe urozmaicenie śniadania, kolacji, a także imprezowego menu, które stworzysz na wizytę gości. Jest alternatywą dla wędlin i pieczeni. Przygotowanie tradycyjnego...
zobacz przepis

Pasztet z wątróbek a la foie gras
90''
Średnie
Krok 1: Pokrojoną w kostkę szalotkę zeszklij na kilku łyżkach klarowanego masła, dodaj przyprawy, całość smaż chwilę, dodaj sok pomarańczowy, otartą skórkę i esencję do sosu. Krok 2:...
zobacz przepis

Pasztet z warzywami
90''
Średnie
Krok 1: Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut...
zobacz przepis

Bardzo kremowy pasztet słoikowy
45''
Średnie
Krok 1: Wieprzowinę i podgardle pokroić w kostkę ok. 3x3 cm, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić do miękkości w niewielkiej ilości wody (zajmuje to około 1,5 godziny).
W razie...
zobacz przepis

Pasztet z kurczaka w marchewce
90''
Średnie
Krok 1: Marchewkę obieramy, kroimy na bardzo cienkie plastry wzdłuż (najlepiej obieraczką do warzyw), wrzucamy na wrzątek i blanszujemy 2 minuty. Odcedzamy i studzimy. Groszek gotujemy 5...
zobacz przepis

Pasztet drobiowy
90''
Średnie
Nie wiesz, co zrobić z udkami z kurczaka, które gotowały się wraz z warzywami w rosole? Zwróć uwagę na tę smaczną propozycję – pasztet drobiowy. Ugotowane uprzednio, obrane ze skóry,...
zobacz przepis

Świąteczny pasztet
90''
Łatwe
Krok 1: Boczek kroimy na nieduże kawałki, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 25 minut, studzimy.
Krok 2: Wątróbkę przesmażamy na...
zobacz przepis

Wielkanocne mini paszteciki ze śliwką
90''
Łatwe
Krok 1: Łopatkę kroimy na małe kawałki, zalewamy letnią wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, około1/4 łyżeczki soli i zielem angielskim. Krok 2: Wieprzową wątróbkę...
zobacz przepis

Pasztet z kaczki
90''
Trudne
Pasztet z kaczki jest wykwintnym daniem, które uświetni świąteczny stół lub przyjęcia. Jego wykonanie jest co prawda dosyć pracochłonne, ale wyszukany smak mięs i przypraw będzie warty...
zobacz przepis

Pasztet w kruchym cieście
0''
Trudne
Krok 1: Ze składników na ciasto - mąka, margaryna, jajko - zagnieć ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Krok 2: Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i...
zobacz przepis

Fleischkase- tradycyjna niemiecka pieczeń z mielonego mięsa
60''
Średnie
Krok 1: Mięso umyj, osusz i oczyść z błon. Zmiel przez maszynkę i zmieszaj z 0,4 mleka. Krok 2: Mleko powinno być bardzo zimne, najlepiej tyle co wyciągnięte z lodówki. Krok 3: Słoninę...
zobacz przepis

Pasztet alzacki
90''
Łatwe
Krok 1: Oczyszczone wątróbki drobiowe obsmaż na łyżce masła a po wyjęciu zalej winem i odstaw. Krok 2: Pozostałe mięso pokrój w kostkę i obsmaż na tym samym tłuszczu. Pod koniec smażenia...
zobacz przepis

Pasztet z drobiu z kaparami
90''
Łatwe
Krok 1: Połowę wątróbki pokrój w plastry, usmaż na łyżce masła i a połowę pokrój w kostkę. Krok 2: Nać selera i cebulę obierz, pokrój i ugotuj na w wodzie z dodatkiem jednej łyżki masła....
zobacz przepis

Pasztet w cieście
90''
Łatwe
Krok 1: Do przesianej mąki dodaj posiekane 200 g masła, żółtka, szczyptę soli, zarób pośpiesznie ciasto i odłóż je do schłodzenia. Krok 2: Wieprzowinę, cielęcinę, polędwiczki i pierś z...
zobacz przepis

Pasztet z morszczuka
90''
Łatwe
Krok 1: Posiekaną cebulę zeszklij na 2 łyżkach oleju. Odciśnij bułkę wcześniej namoczoną w mleku. Krok 2: Rybę razem z cebulą i odciśniętą bułką zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Tak...
zobacz przepis

Gołąbki z sosem pomidorowym
60''
Średnie
Krok 1: Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem. Krok 2: Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj. Krok 3:...
zobacz przepis

Pasztet z kurczaka
90''
Średnie
Mięsna przekąska, która pojawia się na stole zwłaszcza przy okazji świąt, ale jest też smacznym dodatkiem do pieczywa na co dzień. Pasztet z kurczaka z marchewką i fasolką szparagową jest...
zobacz przepis