10 przepisów na: pędy bambusa z grzybami
Zawężanie wyników

Sandacz w sosie
45''
Łatwe
Smażony sandacz w sosie to połączenie delikatnej ryby z wyrazistym smakiem przypraw i dodatków. Danie doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na uroczystą kolację lub przyjęcie....
zobacz przepis

Zupa kwaśno-pikantna
30''
Łatwe
Jeśli masz ochotę na zupę pełną warzyw, ale jednocześnie szukasz alternatywy dla popularnej jarzynowej, przygotuj jej kwaśno-pikantną wersję. Zacznij od przyrządzenia bulionu. Nabierze on...
zobacz przepis

Makaron po chińsku
30''
Średnie
Makaron po chińsku to jedno z najłatwiejszych do przygotowania i najbardziej popularnych dań kuchni orientalnej. Chiński makaron jajeczny gotuje się szybciej niż klasyczny włoski, a warzywa...
zobacz przepis

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku
30''
Łatwe
Krok 1: Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans. Krok 2: Sparz i pokrój...
zobacz przepis

Zupa ramen
60''
Łatwe
Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponieważ ramen to nie tylko bulion z makaronem, ale bulion z wieloma orientalnymi dodatkami....
zobacz przepis

Indycze pulpety z chińskim smaczkiem
30''
Łatwe
Krok 1: Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym...
zobacz przepis

Pędy bambusa z grzybami
30''
Łatwe
Krok 1: Grzyby zalej ciepłą wodą, mocz przez 20 minut. Krok 2: Odcedź i pokrój kapelusze. Zostaw 350 ml wody z gotowania grzybów. Krok 3: Jak cebula zrobi się rumiana dodaj pędy bambusa...
zobacz przepis

Kurczak czosnkowy z grzybami Mun
45''
Łatwe
Krok 1: Pokrój pierśz kurczaka , posól, popieprz i nasmaruj pierś czosnkiem w granulkach. Odłóż do lodówki na 15 minut. Krok 2: W czasie gdy pierś leży w lodówce przygotuj pozostałe...
zobacz przepis

Wieprzowina po chińsku z makaronem
45''
Łatwe
Krok 1: Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski. Krok 2: Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki....
zobacz przepis

Kurczak sambal oelek
45''
Łatwe
Krok 1: Namocz grzyby mun i ugotuj do miękkości. Krok 2: Skrój kurczaka w paski i skrop go sosem sojowym i posyp przyprawą Knorr. Następnie odstaw do lodówki na pół godziny. Krok 3:...
zobacz przepis