Pieczeń z piekarnika - zobacz na przepisy.pl | Przepisy.pl pixel

pieczen z piekarnika

1221 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pieczen z piekarnika (1221)

Młode ziemniaki pieczone w piekarniku
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Młode ziemniaki pieczone w piekarniku to propozycja na oryginalny i aromatyczny dodatek do mięs...
Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Placków ziemniaczanych z pewnością nie musimy wam przedstawiać. Ich tradycyjną wersję znają wszys...
Frytki z piekarnika
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Domowe frytki z piekarnika są wyśmienitym dodatkiem do wielu potraw, a podane z gęstym dipem dosk...
Pieczeń z karkówki
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawami, majerankiem, musztardą i otartą skór...
Omlet z rybą z piekarnika
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Omlet dał się poznać jako potrawa awaryjna, gdy masz ochotę na ciepłe śniadanie albo kolację, ale...
Soczysta karkówka z piekarnika
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przepis na karkówkę z piekarnika nie zawiera wielu składników, dlatego bardzo ważny jest wybór od...
Dorsz z piekarnika z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Karczek z piekarnika w śródziemnomorskim stylu
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso umyj, osusz i natrzyj z wierzchu Przyprawą do wieprzowiny Knorr, która nada wieprzowinie wy...
Pieczeń rybna
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczeń to popularne danie, które możesz podać w oryginalny sposób. Wystarczy, że standardowo uży...
Niedzielna pieczeń
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Boeuf a’la mode – klasyczna pieczeń wołowa
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Boeuf à la mode – ta klasyczna pieczeń wołowa jest godną polecenia propozycją dla osób, które sta...
Pieczeń z serem feta
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ser feta, o charakterystycznym słonym smaku, sprawdza się nie tylko jako jeden ze składników sała...
Pieczeń wołowa z sosem
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Stwórz pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Dodaj musztardę oraz pos...
Grecka pieczeń z warzywami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz w...
Pieczeń rzymska z jajkiem
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Urozmaić swoje menu, dodając do niego pyszną potrawę, jaką jest pieczeń rzymska z jajkiem. To mię...
Pieczeń rzymska z serem pleśniowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłk...
Chrupiące Bajgle z sezamem
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Masz ochotę na dodatek, który będzie uzupełnieniem przyrządzonej przez Ciebie potrawy lub bazą do...
Żeberka pieczone
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Aromatyczne żeberka marynowane w musztardowo-ziołowym sosie podawane z włoszczyzną to propozycja...
Pieczona karkówka wieprzowa
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Karkówkę umyj, oczyść z błon i przerostów mięsa.
Pieczony kurczak z bakaliami
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kurczak z bakaliami to połączenie słodyczy z pikantną nutą. Słodko-wytrawne danie pachnie cynamon...
Kaczka pieczona w pomarańczach
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kaczka pieczona w pomarańczach to świetny przykład na to, jak dobrze może smakować mięso w połącz...
Pieczona golonka w ciemnym piwie
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Przyprawy: cukier sól, czosnek i kostkę Knorr zalej 500 mililitrami wody i zagotuj. Wywar ostudź...
Pieczona szynka w pomidorowym cieście
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczona szynka w pomidorowym cieście to propozycja dania głównego, które będzie trafionym wybore...
Pieczony schab z chrzanowym sosem
ratingratingratingratingrating

158

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Kruche mięso polane wyrazistym sosem i pachnące majerankiem – to dobra propozycja na uroczysty ob...
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym jest wyrafinowanym daniem, którego nie powstydziłaby się eleg...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym są kruche i apetycznie prezentują się na talerzu. To dosk...
Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie cytrynowo-kaparowym
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki, które często pojawiają się na stołach podczas przyjęć i eleganckich kolacji, nabiorą...

przepisy.pl - Pieczeń z piekarnikaPieczeń z piekarnika

Piekarnik jest jednym z tych sprzętów, które traktujemy jako obowiązkowe wyposażenie kuchni. Czy wykorzystujecie go przede wszystkim do przygotowywania pysznych deserów, ciast i zapiekanek? Jeśli tak, to czas odkryć inne możliwości, jakie oferuje to urządzenie. Dzięki temu zrobicie wyjątkowy obiad, a także domowy dodatek do kanapek. Zwróćcie uwagę na fakt, że niektóre gatunki mięs wymagają krótkiego pieczenia, a innym musimy poświecić nieco więcej uwagi, dlatego też prawdziwą sztuką jest wiedzieć, jak zrobić pieczeń w piekarniku, która będzie krucha i soczysta. Skorzystajcie z naszych podpowiedzi, a łatwo skomponujecie danie, które zachwyci każdego. Może być serwowane na gorąco, w formie lunchu, a także na zimno, jako przystawka lub składnik kanapek. Pamiętajcie, że doskonała pieczeń z piekarnika to przepis na pyszny obiad!

Dla kogo?

Dla każdego! Przepis na pieczeń z piekarnika jest zwykle prosty, wymaga jedynie właściwego zamarynowania mięsa, dlatego też danie to sprawdzi się wśród osób, które cenią łatwość przygotowania i wyjątkowy smak potrawy. Dania zachwycą również miłośników domowych mięs, które można spożywać także na zimno.

Na jaką okazję?

Jeśli wiecie, jak zrobić pieczeń z piekarnika, przygotujecie ją na każdą okazję. Będzie doskonałym daniem obiadowym, imprezowym, a także przekąską na zimno, serwowaną podczas przyjęcia lub do śniadania, jako składnik kanapek.

Czy wiesz, że?

Podlanie pieczeni odrobiną wody podczas pieczenia znacznie poprawia jej soczystość. Niektóre dania najlepiej smakują, jeśli zamarynowane mięso umieścicie w foliowym rękawie. Dzięki temu uzyskacie także wyjątkowy sos, który świetnie połączy się z ziemniakami lub kaszą.

Dla urozmaicenia:

Pieczeń świetnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, którymi są owoce. W tej roli sprawdzą się między innymi borówki, żurawina, a także śliwki i jabłka. Sos, który powstał podczas pieczenia, możecie zagęścić odrobiną mąki lub zmielonego siemienia lnianego.