pieczen z piekarnika
2396 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: pieczen z piekarnika (2396) 
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
średnie
Pieczeń z piekarnika
Piekarnik jest jednym z tych sprzętów, które traktujemy jako obowiązkowe wyposażenie kuchni. Czy wykorzystujecie go przede wszystkim do przygotowywania pysznych deserów, ciast i zapiekanek? Jeśli tak, to czas odkryć inne możliwości, jakie oferuje to urządzenie. Dzięki temu zrobicie wyjątkowy obiad, a także domowy dodatek do kanapek. Zwróćcie uwagę na fakt, że niektóre gatunki mięs wymagają krótkiego pieczenia, a innym musimy poświecić nieco więcej uwagi, dlatego też prawdziwą sztuką jest wiedzieć, jak zrobić pieczeń w piekarniku, która będzie krucha i soczysta. Skorzystajcie z naszych podpowiedzi, a łatwo skomponujecie danie, które zachwyci każdego. Może być serwowane na gorąco, w formie lunchu, a także na zimno, jako przystawka lub składnik kanapek. Pamiętajcie, że doskonała pieczeń z piekarnika to przepis na pyszny obiad!
Dla kogo?
Dla każdego! Przepis na pieczeń z piekarnika jest zwykle prosty, wymaga jedynie właściwego zamarynowania mięsa, dlatego też danie to sprawdzi się wśród osób, które cenią łatwość przygotowania i wyjątkowy smak potrawy. Dania zachwycą również miłośników domowych mięs, które można spożywać także na zimno.
Na jaką okazję?
Jeśli wiecie, jak zrobić pieczeń z piekarnika, przygotujecie ją na każdą okazję. Będzie doskonałym daniem obiadowym, imprezowym, a także przekąską na zimno, serwowaną podczas przyjęcia lub do śniadania, jako składnik kanapek.
Czy wiesz, że?
Podlanie pieczeni odrobiną wody podczas pieczenia znacznie poprawia jej soczystość. Niektóre dania najlepiej smakują, jeśli zamarynowane mięso umieścicie w foliowym rękawie. Dzięki temu uzyskacie także wyjątkowy sos, który świetnie połączy się z ziemniakami lub kaszą.
Dla urozmaicenia:
Pieczeń świetnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, którymi są owoce. W tej roli sprawdzą się między innymi borówki, żurawina, a także śliwki i jabłka. Sos, który powstał podczas pieczenia, możecie zagęścić odrobiną mąki lub zmielonego siemienia lnianego.