Pieczenie kaczki | Przepisy.pl

pieczenie kaczki

49 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pieczenie kaczki (49)

Udka z kaczki
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pierś kaczki w sosie owocowym
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W modnych restauracjach sos owocowy często jest wykorzystywany jako dodatek do mięs. Spróbuj przy...
Galantyna z kaczki
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz eleganckiej potrawy na specjalne okazje, koniecznie wypróbuj przepis na pyszną gala...
Stroganoff z kaczki
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Piersi z kaczki wędzone w herbacie earl grey
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Słodko-wytrawna wersja kaczki przypadnie do gustu osobom lubiącym dania o nieco orientalnym chara...
Tatar z selera z marynowaną kaczką
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Masz ochotę na wykwintną mięsną przystawkę? Ten przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Tatar z seler...
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym jest wyrafinowanym daniem, którego nie powstydziłaby się eleg...
Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Ciemne i kruche kacze mięso to idealny wybór na wykwintne, eleganckie danie. Dzięki przepisowi na...
Kaczka pieczona w pomarańczach
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kaczka pieczona w pomarańczach to świetny przykład na to, jak dobrze może smakować mięso w połącz...
Kaczka po pekińsku
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Sposobem na przygotowanie pysznej, aromatycznej pieczonej kaczki jest zamarynowanie jej w odpowie...
Pieczona kaczka z cytrynowym aromatem
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pachnąca cytrusami, soczysta pieczona kaczka doskonale sprawdzi się jako główne danie na świątecz...
Kaczka z winogronami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Kaczka z nadzieniem i dużą ilością przypraw to jedna z najpopularniejszych wersji potraw na bazie...
Kaczka po poznańsku
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kaczka po poznańsku pieczona w czerwonej kapuście z dodatkiem słoniny, cebuli oraz soku z cytryny...
Duszona kaczka z jabłkami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Niezwykle szlachetne, a przecież powszechnie dostępne, mięso kaczki ma niesłuszną renomę trudnego...
Sałatka z  pieczoną kaczką
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Soczyste kawałki kaczki z owocowymi dodatkami i chrupiącą mieszanką sałat to propozycja efektowne...
Kaczka w sosie cytrynowym
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Lubisz pieczoną kaczkę w aromatycznym sosie? Od dzisiaj nie musisz iść do restauracji, żeby jej s...
Kaczka pieczona z jabłkami
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso z kaczki charakteryzuje się kruchością oraz ciemną barwą. Dobrze komponuje się ze słodkimi...
Kaczka w sosie pomarańczowym
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kaczka w sosie pomarańczowym to danie, które kojarzy się z najbardziej wykwintną restauracją. Spr...
Zupa ramen
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponie...
Sos cumberland
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Sos cumberland, niekiedy nazywany też oksfordzkim, początkowo przeznaczony był niemal wyłącznie d...
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną, boczkiem i żurawiną to danie, które sprawdzi się na świątec...
 Kofte
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kaczka po staropolsku
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

przepisy.pl - Pieczenie kaczkiPieczenie kaczki

Mięso z kaczki wykorzystasz do przygotowania eleganckiego dania, które idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych uroczystości oraz przyjęć. Choć sam proces pieczenia wymaga nieco czasu, to efekt końcowy z pewnością zadowoli gości. Kaczkę możesz piec zarówno w całości, jak i w kawałkach (najlepiej w dużym żaroodpornym naczyniu). Należy jednak pamiętać, by w trakcie pieczenia podlewać ją co kilka minut wytwarzającym się sosem – dzięki temu mięso będzie soczyste i miękkie. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wzbogacić smak kaczki, koniecznie obłóż ją dowolnymi owocami, m.in. jabłkami, pomarańczami czy brzoskwiniami. Doskonałym dodatkiem do upieczonego mięsa będzie także gęsty sos, na przykład owocowy lub rodzynkowy. Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Przyrządź pieczoną kaczkę w pomarańczowym sosie. Jej wnętrze nadziej pokrojonymi w ćwiartki jabłkami (jako farsz doskonale sprawdzi się słodko-kwaśna odmiana stołowa gloster). Upieczoną kaczkę podawaj razem z pikantnym sosem, który wykonasz na bazie m.in. świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, cebuli, suszonych moreli oraz przypraw korzennych, takich jak: cynamon, imbir czy goździki. Dobrym pomysłem będzie także przygotowanie pieczonej kaczki z cytrynowym aromatem. Kluczowym składnikiem tej potrawy są cytryny – zanim ich użyjesz, sparz je we wrzącej wodzie. Następnie pokrój je w cząstki i umieść we wnętrzu kaczki. Pamiętaj, że smak mięsa doskonale uzupełni cytrusowy sos z dodatkiem białej cebuli oraz płynnego miodu. Gotową kaczkę serwuj polaną sosem, z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Nie zapomnij również o kaczce w karmelu z jabłkami. Sekret tego dania tkwi w farszu – do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie dwóch składników: jabłek oraz majeranku. Idealnymi dodatkami do otrzymanej w ten sposób kaczki będą słodki karmel, a także lekko kwaśna żurawina. W tej kategorii znajdziesz mnóstwo porad dotyczących pieczenia kaczki – dzięki nim przygotowane przez Ciebie mięso będzie niezwykle soczyste i miękkie. Zapraszamy!