pieczenie kaczki

63 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pieczenie kaczki (63)

Galantyna z kaczki
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

średnie

90 min.
Jeśli szukasz eleganckiej potrawy na specjalne okazje, koniecznie wypróbuj przepis na pyszną gala...
Udka z kaczki
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

90 min.
Pierś kaczki w sosie owocowym
ratingratingratingratingrating

32

difficulty

łatwe

60 min.
W modnych restauracjach sos owocowy często jest wykorzystywany jako dodatek do mięs. Spróbuj przy...
Stroganoff z kaczki
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

45 min.
Piersi z kaczki wędzone w herbacie earl grey
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

45 min.
Słodko-wytrawna wersja kaczki przypadnie do gustu osobom lubiącym dania o nieco orientalnym chara...
Uda z kaczki w pomarańczowym sosie
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

45 min.
Mięso z kaczki, kiedyś bardzo popularne na polskich stołach, pojawia się na nich w nowej odsłonie...
Tatar z selera z marynowaną kaczką
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

trudne

90 min.
Masz ochotę na wykwintną mięsną przystawkę? Ten przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Tatar z seler...
Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie
ratingratingratingratingrating

34

difficulty

łatwe

90 min.
Ciemne i kruche kacze mięso to idealny wybór na wykwintne, eleganckie danie. Dzięki przepisowi na...
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

90 min.
Pieczona kaczka z sosem rodzynkowym jest wyrafinowanym daniem, którego nie powstydziłaby się eleg...
Kaczka po poznańsku
ratingratingratingratingrating

34

difficulty

łatwe

90 min.
Kaczka po poznańsku pieczona w czerwonej kapuście z dodatkiem słoniny, cebuli oraz soku z cytryny...
Kaczka z winogronami
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

trudne

90 min.
Kaczka z nadzieniem i dużą ilością przypraw to jedna z najpopularniejszych wersji potraw na bazie...
Pieczona kaczka z cytrynowym aromatem
ratingratingratingratingrating

33

difficulty

łatwe

90 min.
Pachnąca cytrusami, soczysta pieczona kaczka doskonale sprawdzi się jako główne danie na świątecz...
Pieczona kaczka z warzywami
ratingratingratingratingrating

148

difficulty

łatwe

90 min.
Pieczona kaczka z warzywami przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Zwłaszcz...
Kaczka pieczona w pomarańczach
ratingratingratingratingrating

48

difficulty

łatwe

90 min.
Kaczka pieczona w pomarańczach to świetny przykład na to, jak dobrze może smakować mięso w połącz...
Kaczka po pekińsku
ratingratingratingratingrating

25

difficulty

trudne

90 min.
Sposobem na przygotowanie pysznej, aromatycznej pieczonej kaczki jest zamarynowanie jej w odpowie...
Kaczka w sosie cytrynowym
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

90 min.
Lubisz pieczoną kaczkę w aromatycznym sosie? Od dzisiaj nie musisz iść do restauracji, żeby jej s...
Kaczka w sosie pomarańczowym
ratingratingratingratingrating

24

difficulty

łatwe

90 min.
Kaczka w sosie pomarańczowym to danie, które kojarzy się z najbardziej wykwintną restauracją. Spr...
Sałatka z  pieczoną kaczką
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

10 min.
Soczyste kawałki kaczki z owocowymi dodatkami i chrupiącą mieszanką sałat to propozycja efektowne...
Kaczka pieczona z jabłkami
ratingratingratingratingrating

45

difficulty

łatwe

90 min.
Mięso z kaczki charakteryzuje się kruchością oraz ciemną barwą. Dobrze komponuje się ze słodkimi...
Duszona kaczka z jabłkami
ratingratingratingratingrating

47

difficulty

łatwe

60 min.
Niezwykle szlachetne, a przecież powszechnie dostępne, mięso kaczki ma niesłuszną renomę trudnego...
Zupa ramen
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

łatwe

60 min.
Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponie...
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną
ratingratingratingratingrating

4

difficulty

łatwe

90 min.
Kacze udka faszerowane kaszą jaglaną, boczkiem i żurawiną to danie, które sprawdzi się na świątec...
Tarta z bananami i kremem z kaszki manny
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

45 min.
Dzięki temu przepisowi przygotujesz doskonałą tartę – o intensywnym bananowo-czekoladowym smaku...
Zrazy wołowe faszerowane wątróbką
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

60 min.
Zrazy wołowe faszerowane wątróbką to doskonała propozycja obiadowa dla wszystkich tych, którzy lu...
Drożdżowe kaczuszki
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

łatwe

60 min.
Sos cumberland
ratingratingratingratingrating

18

difficulty

średnie

15 min.
Sos cumberland, niekiedy nazywany też oksfordzkim, początkowo przeznaczony był niemal wyłącznie d...
 Kofte
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

30 min.

przepisy.pl - Pieczenie kaczkiPieczenie kaczki

Mięso z kaczki wykorzystasz do przygotowania eleganckiego dania, które idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych uroczystości oraz przyjęć. Choć sam proces pieczenia wymaga nieco czasu, to efekt końcowy z pewnością zadowoli gości. Kaczkę możesz piec zarówno w całości, jak i w kawałkach (najlepiej w dużym żaroodpornym naczyniu). Należy jednak pamiętać, by w trakcie pieczenia podlewać ją co kilka minut wytwarzającym się sosem – dzięki temu mięso będzie soczyste i miękkie. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wzbogacić smak kaczki, koniecznie obłóż ją dowolnymi owocami, m.in. jabłkami, pomarańczami czy brzoskwiniami. Doskonałym dodatkiem do upieczonego mięsa będzie także gęsty sos, na przykład owocowy lub rodzynkowy. Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Przyrządź pieczoną kaczkę w pomarańczowym sosie. Jej wnętrze nadziej pokrojonymi w ćwiartki jabłkami (jako farsz doskonale sprawdzi się słodko-kwaśna odmiana stołowa gloster). Upieczoną kaczkę podawaj razem z pikantnym sosem, który wykonasz na bazie m.in. świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, cebuli, suszonych moreli oraz przypraw korzennych, takich jak: cynamon, imbir czy goździki. Dobrym pomysłem będzie także przygotowanie pieczonej kaczki z cytrynowym aromatem. Kluczowym składnikiem tej potrawy są cytryny – zanim ich użyjesz, sparz je we wrzącej wodzie. Następnie pokrój je w cząstki i umieść we wnętrzu kaczki. Pamiętaj, że smak mięsa doskonale uzupełni cytrusowy sos z dodatkiem białej cebuli oraz płynnego miodu. Gotową kaczkę serwuj polaną sosem, z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Nie zapomnij również o kaczce w karmelu z jabłkami. Sekret tego dania tkwi w farszu – do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie dwóch składników: jabłek oraz majeranku. Idealnymi dodatkami do otrzymanej w ten sposób kaczki będą słodki karmel, a także lekko kwaśna żurawina. W tej kategorii znajdziesz mnóstwo porad dotyczących pieczenia kaczki – dzięki nim przygotowane przez Ciebie mięso będzie niezwykle soczyste i miękkie. Zapraszamy!