Pomysły na karkówkę pieczoną w piekarniku | Przepisy.pl pixel

pieczona karkowka w piekarniku

15 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pieczona karkowka w piekarniku (15)

Soczysta karkówka z piekarnika
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przepis na karkówkę z piekarnika nie zawiera wielu składników, dlatego bardzo ważny jest wybór od...
Pieczona karkówka w grzybowym sosie
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Potrzebujesz inspiracji na smaczny mięsny obiad? Pieczona karkówka w grzybowym sosie, która zaska...
Karkówka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Karkówka z pieczarkami sprawdzi się jako potrawa serwowana na specjalne okoliczności. Możesz ją j...
Karkówka z cebulą i tzatziki
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Smaczne połączenie kuchni polskiej i greckiej w jednym daniu? Polecamy znakomitą karkówkę z cebul...
Pieczona karkówka w sosie rozmarynowym
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rozmaryn to przyprawa o mocnym, nieco sosnowym smaku z nutką imbiru. Sprawdzi się do przygotowani...
Karkówka z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Dobrej jakości karkówka sprawdzi się zarówno smażona, pieczona, jak i grillowana. Na rodzinny obi...
Karkówka z wątróbką
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w cząstki i całość podsmaż na patelni...
Pieczeń karkowa z grzybami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Grzyby suszone zmiksuj w malakserze lub moździerzu na drobny puder.
Karkówka z musztardową skórką - VIDEO
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Pieczone mięso z chrupiącą skórką? Jeśli lubisz takie dania, dobrą propozycją dla Ciebie będzie k...
Karczek z piekarnika w śródziemnomorskim stylu
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso umyj, osusz i natrzyj z wierzchu Przyprawą do wieprzowiny Knorr, która nada wieprzowinie wy...
Pieczony schab ze śliwką w rękawie
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczysty i aromatyczny – taki jest schab pieczony ze śliwkami w rękawie. Jak się za niego zabrać...
Letnia pieczeń
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

przepisy.pl - Pieczona karkówka w piekarnikuPieczona karkówka w piekarniku

Gdy słyszymy hasło „karkówka”, od razu oczyma wyobraźni widzimy grilla rozpalonego w przyjemne, wakacyjne popołudnie. Samo wspomnienie sprawia, że aż ślinka cieknie! Nie musimy czekać do lata, by niezrównany karczek cieszył nas swoimi walorami. Każdy kawałek daje szerokie pole manewru. Karkówka z piekarnika jest krucha, soczysta i aromatyczna. Niezależnie od pory roku! Zaszalejmy z dodatkami i zaprośmy na obiad przyjaciół, bo ta część wieprzowiny jest wyjątkowo towarzyska. Tęsknota za przyjęciami w plenerze przestanie nam doskwierać!

Dla kogo?

Każdy kucharz, nawet amator, posiada swój własny przepis na karkówkę z piekarnika, którym zachwyca gości. Nic dziwnego, że na ten rarytas znajdziemy tysiące sposobów i szybko się nim nie znudzimy! Leśne zioła i grzyby w ułamku sekundy przeniosą nas na urokliwą, zaciszną polankę. Mamy przy stole podróżników? Z łatwością połączymy karczek z kuchnią śródziemnomorską.

Na jaką okazję?

Danie w sam raz, gdy chcemy zaimponować wymagającemu smakoszowi. To mięso nie boi się najsurowszych ocen, bo zawsze obroni się smakiem. Na uroczystość w gronie rodziny karkówka pieczona w piekarniku będzie jak znalazł. Wymarzony obiad na gorąco potrafi zamienić się w wyborną, domową wędlinę. Prawie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale magia nie ma z tym nic wspólnego – karkówka z piekarnika i przepis, który nie zawodzi nigdy – w tym tkwi sekret!

Czy wiesz, że?

Karkówki nie należy popędzać. Lepiej od razu zarezerwujmy przynajmniej godzinę na jej pieczenie. Wszystko zależy od kawałka, jakim dysponujemy. Im większy przekrój mięsa, tym więcej czasu będzie potrzebowało. Jak to wstępnie oszacować? Szefowie kuchni polecają założyć, że na każdy centymetr połowy szerokości wybranej porcji przypada 15 minut w piecu.

Dla urozmaicenia:

Dobrze zrobiona karkówka z piekarnika będzie szlachetnym zwieńczeniem każdego posiłku. W porze obiadowej serwujmy ją z ziemniakami, kluseczkami, kaszą albo ryżem. Na kolację sprawdzi się pokrojona na drobniejsze kawałki i wrzucona do sałatki. Całkiem już wystygła? Plastry karkówki będą doskonałym dodatkiem.