piers z indyka
151 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: piers z indyka (151) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Pierś z indyka
Czy fantazyjne danie zawsze musi oznaczać skomplikowaną recepturę? Z kolei czy proste potrawy mogą nas czymkolwiek zaskoczyć? W kuchni wszystko może się zdarzyć! Szczególnie jeśli mowa o przyjemnym, nieskomplikowanym kucharzeniu, którego efekty są spektakularne. Nie ma takiego drugiego składnika, który łączyłby to wszystko w spójną całość, jak pierś z indyka. Bije rekordy popularności wśród smakoszy i trudno się temu dziwić! Jest otwarty na wszelkie propozycje – gotowanie, pieczenie, nadziewanie, smażenie i szaszłyki. Delikatny smak współgra z najróżniejszymi dodatkami. Wprost nie można się oprzeć przepisom na pierś z indyka!
Dla kogo?
Zapewne każdy ma swój ulubiony przepis na filet z indyka. Nie dajmy się monotonii – ten apetyczny kąsek może zabrać nas w niezapomnianą podróż. Kulinarni odkrywcy zachwycają się dalekowschodnimi sposobami na indyka. A co powiesz na amerykański styl? W Stanach jak nigdzie indziej docenia się to soczyste mięso! Pierś z indyka zadowoli wszystkich organizujących wystawne przyjęcia. Niezawodny sposób na zabłyśnięcie w towarzystwie!
Na jaką okazję?
Szybkie i łatwe przepisy na pierś z indyka sprawiają, że korzystamy z jego dobrodziejstw na co dzień. Pewniak na talerzach najmłodszych – zajadają, aż im się uszy trzęsą. Kiedy mamy w planach ważną uroczystość, chcemy podkreślić jej odświętny charakter specjalnym jadłospisem. Zmiana zaledwie kilku dodatków potrafi z obiadu dnia powszedniego uczynić elegancki rarytas.
Czy wiesz, że?
Kilka kęsów wystarczy, by przekonać się, jak smaczne jest indycze mięso. Istnieje jeden warunek – nie może być przesuszone. Wczytajmy się w przepisy na filet z indyka dokładnie. Nie krójmy go w zbyt cienkie plastry. Ten delikatny smakołyk jest wrażliwy na działanie temperatury. Najwięcej uwagi wymaga od nas smażenie – róbmy to szybko i nie spuszczajmy oka z patelni!
Dla urozmaicenia:
Idealna marynata? Warto sprawdzić sok z cytryny, majeranek, kurkumę i imbir. Do leciutkiej, gotowanej wersji piersi z indyka dodajmy ziele angielskie i liść laurowy. Doskonale oddają swoje aromaty! Wariantem pieczonym rządzą rozmaryn, tymianek, miód i musztarda. Inwencja własna mile widziana!