piers z kurczaka z mozzarella
66 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: piers z kurczaka z mozzarella (66) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Pierś z kurczaka z mozzarellą
Pierś z kurczaka to jeden z najpopularniejszych pomysłów na obiad. Każdy ma na nią sprawdzony sposób, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Przygotowanie jej na sposób włoski wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości. Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami to wyrazisty smak, który odmieni Twój codzienny obiad i przeniesie Cię w śródziemnomorskie klimaty. Warto spróbować!
Dla kogo?
Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie, którego powinni spróbować miłośnicy włoskich smaków. Rozpływający się w ustach ser i aromatyczne pomidory nadają potrawie smak, któremu trudno będzie się oprzeć. Nawet zwykły z pozoru kurczak przemieni się w kulinarną ucztę, a Twoja rodzina nie odmówi sobie dokładki. Nie daj się dłużej namawiać!
Na jaką okazję?
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami to idealny pomysł na obiad – zarówno codzienny, jak i ten świąteczny. Możesz ją podać na różne sposoby, pamiętając o sosie, który znakomicie podkręca smak potrawy. Sos grzybowy, jasny kremowy, a może pomidorowa salsa? Wybierz swój ulubiony smak!
Czy wiesz, że?
Mozzarella to włoski ser podpuszczkowy. Może być wytwarzany z mleka bawolego, krowiego lub mieszanki obu rodzajów. Często dodaje się go do pizzy. Jednak jest niezastąpionym elementem mnóstwa innych przepisów, serwowanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dla urozmaicenia:
Jak każde danie, również pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą dobrze smakuje wzbogacona o rozmaite dodatki. Boczniaki, brokuły, kasza jaglana, awokado, szpinak – możliwości jest naprawdę wiele. Wybierz to, co lubisz najbardziej, a stworzysz potrawę, do której będziesz chętnie wracać.