piersi z indyka na patelni
47 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: piersi z indyka na patelni (47) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Piersi z indyka na patelni
Smażenie drobiu nie wymaga mistrzowskich umiejętności, jednak mimo wszystko nie każdemu udaje się przygotować mięso delikatne i soczyste. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić miękką pierś z indyka, czyli jak nie przesuszyć mięsa. Sprawdźcie nasze przepisy na pierś z indyka na patelni, które precyzyjnie wskazują nie tylko składniki dania, których musicie użyć, ale także czas obróbki termicznej. To klucz do sukcesu potraw z drobiu. Wśród propozycji na soczystą pierś z indyka z patelni znajdziecie proste przepisy na obiad oraz pyszne sałatki, które świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie menu imprezowego. Przykładem tradycyjnej kuchni, która posmakuje miłośnikom górskich smaków, są medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną. Zachwycają bogactwem smaku oraz prostotą przygotowania. Jeśli natomiast preferujecie amerykańskie dania – pierś z indyka smażona na patelni w formie steków będzie doskonałym wyborem. Przekonajcie się sami, że dania z indyka to nie tylko klasyczne warzywne potrawki, ale mięso to daje wręcz nieograniczone możliwości w kuchni, do których wykorzystania was zachęcamy. Będzie smacznie i inspirująco!
Dla kogo?
Soczysta pierś z indyka z patelni to propozycja dla każdego smakosza drobiu zarówno w klasycznym, jak i nowoczesnym wydaniu. Potrawy cechuje ogromna różnorodność, dzięki czemu każdy z was znajdzie wśród przepisów na pierś z indyka smażoną na patelni coś dla siebie!
Na jaką okazję?
Indyk na patelni sprawdzi się przede wszystkim jako urozmaicenie menu obiadowego, nie tylko na co dzień, ale także podczas świąt. Pierś z indyka z patelni zaserwujcie także podczas domowej imprezy, kiedy liczy się oryginalny smak dania oraz szybkość jego przygotowania.
Czy wiesz, że?
Indyk jest świąteczną potrawą Amerykanów. Pieczony w całości podawany jest podczas Święta Dziękczynienia, przypadającego w czwarty czwartek listopada. Narodowy charakter Dniu Dziękczynienia nadał prezydent Abraham Lincoln, w 1863 roku.
Dla urozmaicenia:
Pierś z indyka smażona na patelni świetnie smakuje z sałatkami ze świeżych warzyw. W tej roli doskonale sprawdzi się między innymi sałata lodowa, pomidory oraz cebula. Jako drugi dodatek, z którym łączy się filet z indyka na patelni, wybierzcie ryż lub puree ziemniaczane.