piersi z kurczaka
1484 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: piersi z kurczaka (1484) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Piersi z kurczaka
Przepisy na pierś z kurczaka to propozycja dla osób szukających nowoczesnych receptur na pyszne dania. To również pomysł na ciekawy, oryginalny i prosty obiad lub kolację. Jeśli chcecie przygotować piersi z kurczaka w różnych wersjach, z pewnością wybierzecie coś dla siebie spośród przepisów, które zaproponujemy. Kurczak jest niezwykle uniwersalnym składnikiem. Może współtworzyć delikatne dania, znane między innymi z polskiej kuchni, jak i aromatyczne potrawy o zdecydowanej nucie, nawiązujące stylem do kuchni orientalnej. Mięso doskonale sprawdzi się również w sałatkach, uzupełniających codzienne menu, zarówno śniadaniowe, obiadowe, jak i kolacyjne. Co istotne, nie musicie być mistrzami kuchni. Kurczaka z pewnością przyrządzi także osoba dopiero stawiająca swoje pierwsze kroki w gotowaniu. Nie pozostaje nic innego jak tylko opracować rodzinny jadłospis, w oparciu o pierś z kurczaka. Smacznego!
Dla kogo?
Przepisy na pierś z kurczaka to propozycja dla każdego, kto lubi delikatny smak mięsa, łączonego z różnorodnymi składnikami. Nasze propozycje przypadną do gustu również zwolennikom prostych i szybkich dań, które z powodzeniem wykorzystacie jako urozmaicenie codziennego menu.
Na jaką okazję?
Potrawy doskonale sprawdzą się jako propozycja na obiad, kolację oraz lunch do pracy. Przepisy o wyrazistym, egzotycznym charakterze to idealne rozwiązanie na domową imprezę lub oryginalny posiłek dla rodziny.
Czy wiesz, że?
Drób jest jednym z najchętniej przygotowywanych mięs w Polsce. Popularność zawdzięcza lekkości oraz neutralnemu, delikatnemu smakowi, który można dowolnie wzbogacać przyprawami i dodatkami. Piersi są również podstawą wielu kuchni świata, stanowiąc ważny składnik między innymi dań orientalnych.
Dla urozmaicenia:
Smażona, pieczona lub gotowana pierś z kurczaka jest doskonałym dodatkiem do lekkich kanapek. Wystarczy, że pokroicie ją w plasterki, ułożycie na bułce lub chlebie, wzbogacając delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego oraz ulubionymi warzywami i kiełkami. Będzie szybko, oryginalnie i pysznie!