35 przepisów na: placek rumowy
Zawężanie wyników

Puszyste placki z makiem
15''
Łatwe
Krok 1: Zawartość opakowania Fix Knorr połącz z mlekiem i odstaw na 10 minut. Krok 2: Rodzynki namocz w rumie i również odstaw na 10 minut. Krok 3: Połącz ciasto z rodzynkami i makiem....
zobacz przepis

Placek tatarski
30''
Średnie
Krok 1: Margarynę rozpuść na małym ogniu. Krok 2: Dodaj przesiane razem cukier i kakao, utrzyj na krem lub zmiksuj. Podgrzewaj na maleńkim ogniu stale mieszając przez 2 - 3 minuty. Odstaw...
zobacz przepis

Rumowy placek z bakaliami
60''
Łatwe
Krok 1: Rodzynki i żurawinę zalać rumem i odstawić. Krok 2: Żółtka oddzielić od białek. Miękką Kasię utrzeć z połową cukru pudru. Krok 3: Ciągle ucierając dodawać najpierw po jednym...
zobacz przepis

Placuszki z owocami
30''
Łatwe
Ten przepis na placuszki z owocami pochodzi z hiszpańskich Wysp Kanaryjskich, na których zwane są one jako „tortitas de carnaval”. Jak wskazuje nazwa oryginału, przyrządza się je w okresie...
zobacz przepis

Ciasteczka orzechowe
60''
Łatwe
Ciasteczka orzechowe to uniwersalna propozycja na słodką przekąskę w ciągu dnia. Tym razem przygotuj takie, które swoim kształtem będą imitowały misie. Powinny charakteryzować się wyrazistym...
zobacz przepis

Placek z gruszkami
60''
Łatwe
Krok 1: Czekoladę zetrzyj na tarce o małych oczkach (włóż wcześniej do lodówki, nie będzie się rozmazywała). Krok 2: Kasię utrzyj z cukrem i szczyptą soli, nie przerywając ucierania,...
zobacz przepis

KOKOSOWY PLACEK
30''
Łatwe
Krok 1: Ubij jajka z cukrem i zimną wodą. Krok 2: Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z olejem. Krok 3: Ciasto wlej do blaszki i piecz około 25 minut w 180°C. Krok 4:...
zobacz przepis

Bananowy placek
30''
Łatwe
Krok 1: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, stopniowo po jednym żółtku. Krok 2: Pianę wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia, dodać olej. Biszkopt upiec w...
zobacz przepis

Placek na Ciastkach
15''
Łatwe
Krok 1: Pół litra mleka postawić na ogień, w reszcie mleka rozrobić kaszę mannę. Krok 2: W podgrzanym mleku rozpuścić kostkę Kasi, dodać cukier i cukier waniliowy. Krok 3: Dodać...
zobacz przepis

Placek z jagodami
15''
Łatwe
Krok 1: Kasię ociepl lekko w pokojowej temperaturze. Gdy będzie miękka utrzyj za pomocą miksera nastawionego na najwyższe obroty z 3/4 porcji cukru pudru (resztę odłóż) z jajkami . Krok...
zobacz przepis

Mazurek miodowy z masą cytrynową
30''
Łatwe
Krok 1: Miód roztopić, dodać smalec, a gdy się rozpuści, ostudzić. Krok 2: Jaja utrzeć z cukrem. Krok 3: Do przesianej mąki dodać utarte jajka, miód, sodę i aromat. Krok 4: Zarobić...
zobacz przepis

Cynamonowe racuchy ze śliwkami
30''
Łatwe
Krok 1: Fix mieszamy z cynamonem, a następnie dodajemy mleko i rum. Mieszamy. Krok 2: Śliwki przekrawamy i wyjmujemy pestki. Zanurzamy w cieście. Krok 3: Smażymy na rozgrzanym oleju i...
zobacz przepis

Eklerek
60''
Łatwe
Krok 1: Wodę zagotować ze szczyptą soli, gdy zawrze dodać Kasię i gotować przez chwilę na małym ogniu. Krok 2: Następnie dodać mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Podgrzewać na...
zobacz przepis

Mazurek
60''
Łatwe
Mazurek to popularne słodkie ciasto kuchni polskiej, które przyrządza się w okresie świąt wielkanocnych. Przyrządzenie tego deseru jest na tyle proste, że poradzą sobie z nim nawet osoby,...
zobacz przepis

Ciasto miodowe z masą grysikową
60''
Łatwe
Krok 1: Z podanych składników upiec 3 placki. Krok 2: Przygotować masę: grysik wsypać na zimne mleko. Krok 3: Gotować, ciągle mieszając, po ugotowaniu dobrze wystudzić. Krok 4: Wstawić na...
zobacz przepis

Karmel
60''
Łatwe
Krok 1: Przygotować w kąpieli wodnej wszystkie składniki. Wymieszać, na końcu dodać żółtka. Krok 2: Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa osobne placki. Krok 3: Przełożyć kremówki z...
zobacz przepis

Bajaderka
60''
Łatwe
Sekret pysznej bajaderki kryje się w masie, którą należy przygotować na bazie dowolnego wypieku. Do ciasta wykorzystaj więc pozostałości z innych placków lub herbatniki i biszkopty....
zobacz przepis

Biszkopt kakaowy z masą śmietankową
15''
Łatwe
Krok 1: Żółtka utrzeć z 1,5 szklanki cukru pudru do białości. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Krok 2: Białka ubić na sztywną pianę,...
zobacz przepis

Kruchy tort czereśniowy
60''
Łatwe
Krok 1: Przygotować ciasto: Kasię posiekać z mąką i cukrem. Krok 2: Dodać skórkę cytrynową, zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. Krok 3: Ciasto podzielić na pół,...
zobacz przepis

Mój tiramisiak
60''
Łatwe
Krok 1: Z pierwszej grupy produktów pieczemy ciasto biszkoptowe, następnie placek po wystudzeniu kroimy wzdłuż. Krok 2: Ubijamy gotowy krem tiramisu (można też zrobić własny z serka...
zobacz przepis

Piernikowe ludziki
30''
Łatwe
Krok 1: Włóż do salaterki miód, jajko, wsyp cukier, cukier waniliowy, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową, wlej zapach cytrynowy i rumowy. Krok 2: Zmiksuj wszystkie składniki. Krok 3:...
zobacz przepis

Rozkoszny JEŻYK
15''
Łatwe
Krok 1: Z 3 białek i połowy cukru ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, solą i rumem. Do utartych żółtek dodawać stopniowo pianę z białek i mąkę, cały...
zobacz przepis

"Alkoholik"
15''
Średnie
Krok 1: Biszkopt: 7 białek ubić z 1 szklanką cukru, a następnie dodać 2 szklanki wiórków kokosowych, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Krok 2: Całość...
zobacz przepis

Tort malaga
60''
Łatwe
Krok 1: Białka, cukier z szczyptą soli i 10 łyżek przegotowanej gorącej wody ubić na sztywno. Krok 2: Dodać żółtka, dalej ubijając dodać mąkę krupczatkę, kakao i proszek do pieczenia...
zobacz przepis