podudzie z kurczaka
48 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: podudzie z kurczaka (48) 
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Podudzie z kurczaka
Podudzia to jedna z najbardziej lubianych części kurczaka. Nic dziwnego! Są mniejsze od udek, a dzięki temu łatwiejsze w obsłudze i szybsze do przyrządzenia. Można je piec lub dusić oraz podawać na różne sposoby. Pieczone podudzia z kurczaka z frytkami i sosem czosnkowym to danie, któremu trudno się oprzeć. Z kolei podudzia zaserwowane z ryżem i surówką stanowią idealny obiad na każdy dzień. Znajdź najlepszy przepis dla siebie!
Dla kogo?
Przepis na podudzia z kurczaka przyda się każdemu, kto nie wyobraża sobie tygodnia bez obiadu z kurczakiem. To również dobry zamiennik udek. Ich przygotowanie nie sprawi Ci problemu i łatwo przyrządzisz z nich szybki obiad. Nie daj się dłużej namawiać!
Na jaką okazję?
Podudzia z kurczaka to przede wszystkim znakomite danie na obiad. Można je przygotować na rozmaite sposoby, za każdym razem wybierając inne dodatki. Trudno będzie się znudzić! Odpowiednio przyrządzone podudzia z kurczaka będą też doskonałą przekąską na imprezę z przyjaciółmi. A może urządzasz grilla? Wypróbuj je zamiast skrzydełek i ciesz się nowym smakiem!
Czy wiesz, że?
Lubisz tradycyjne przepisy? Podudzia z kurczaka, zwane też pałkami, możesz przygotować dokładnie tak samo jak udka. Dzięki temu, że są mniejsze i delikatniejsze, będą szybciej gotowe, więc wystarczy skrócić czas przyrządzenia. To jeden z najszybszych mięsnych obiadów!
Dla urozmaicenia
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne pomysły, wypróbuj orientalny przepis na podudzia z kurczaka. Trawa cytrynowa, mango, limonka – to tylko niektóre dodatki, jakich możesz użyć. Warto eksperymentować!