potrawy z miesa gotowanego
78 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: potrawy z miesa gotowanego (78) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
trudne
średnie
łatwe
Potrawy z mięsa gotowanego
Przygotowując zupę, solidna wkładka mięsna pozostaje zwykle niewykorzystana, ponieważ brakuje nam pomysłów na potrawy, jakie można z niej przyrządzić. Jeśli i wam znudziły się już krokiety czy pierogi z farszem mięsnym, skorzystajcie z naszych podpowiedzi na potrawy z mięsa gotowanego, które posmakują każdemu! Gotowany drób będzie idealnym składnikiem potrawki chińskiej, wieprzowina natomiast świetnie połączy się z ryżem i warzywami, tworząc nowoczesny i oryginalny obiad. Wśród propozycji znajdziecie również potrawy kuchni meksykańskiej, a także klasyczne polskie dania z mięsa gotowanego. Co istotne – większość przepisów nie wymaga długotrwałego gotowania oraz mistrzowskich umiejętności kulinarnych. Z przygotowaniem potraw gotowanych z mięsa poradzi więc sobie każdy, nawet osoby, które dopiero stawiają swoje pierwsze kroki w kuchni. Smacznego!
Dla kogo?
Potrawy gotowane z mięsa przypadną do gustu każdemu, kto lubi nowoczesną i kreatywną kuchnię. Zaproponowane przez nas dania znajdą więc swoich zwolenników wśród osób ceniących tradycję kulinarną, jak i miłośników oryginalności i nieoczywistego łączenia smaków.
Na jaką okazję?
Danie z mięsa gotowanego to idealna propozycja na codzienny obiad. Przepisy wykorzystajcie również podczas planowania menu domowych uroczystości czy świątecznych spotkań. Zakąski z mięsa gotowanego z kolei zaserwujcie podczas imprez – będą ogromnym zaskoczeniem dla waszych gości.
Czy wiesz, że?
Aby uzyskać esencjonalny wywar, mięso należy włożyć do zimnej wody i stopniowo podgrzewać. Warzywa warto dodawać dopiero w momencie, gdy mięso będzie już miękkie. Kiszonki z kolei utrudniają proces gotowania, dlatego też kapustę czy ogórki dodajemy do zupy, kiedy mamy pewność, że mięso jest ugotowane.
Dla urozmaicenia:
Każde danie z mięsa gotowanego doskonale smakuje z warzywami. Ich rodzaj dobierzcie do potrawy, którą przyrządzacie. W przypadku orientalnych dań z gotowanego mięsa świetnie sprawdzą się surówki z białej kapusty, z dodatkiem pikantnego dipu.