przystawki z ciasta francuskiego
156 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: przystawki z ciasta francuskiego (156) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
Przekąski i przystawki z ciasta francuskiego
Paszteciki, tarty, tartaletki, rolady, pierożki i suflety – kuszące przekąski z ciasta francuskiego to prawdziwe kulinarne przysmaki! Doskonale znamy chrupiące desery i croissanty, lecz ten rodzaj ciasta równie dobrze czuje się w wytrawnym wydaniu. Może być powiewem świeżości w tradycyjnym kulebiaku albo nowym patentem na pierogi. Do dzieła i bon appétit!
Dla kogo?
Jeden produkt – niezliczone możliwości! Przekąski z ciasta francuskiego to idealny sposób, by popuścić wodze kulinarnej fantazji. Czy użyjesz sezonowych warzyw do aromatycznej tarty, czy może nadziejesz ciasto ulubioną kaszą z dodatkiem wyrazistego sera? Wszystkie chwyty dozwolone, bo przekąski z ciasta francuskiego na zimno nikomu nie pozwolą na kulinarną nudę!
Na jaką okazję?
Miej kilka ulubionych przepisów pod ręką, gdy wygłodniali goście czekają przy stole, a danie główne jeszcze nie jest gotowe. Pulchne paszteciki sprawią, że biesiadnicy zapomną o „poślizgu czasowym”. Kilka sztuk zostało? Przygotowanie kolacji masz z głowy!
Czy wiesz, że?
Przed pieczeniem ciasto francuskie należy nakłuć w kilku miejscach widelcem. To prosta czynność, dzięki której wypiek będzie bardziej kruchy i puszysty.
Dla urozmaicenia:
Słychać dzwonek do drzwi, a przekąski na imprezę niegotowe? Ciasto francuskie przychodzi na ratunek! Wyczaruj błyskawiczne, kruche paluszki. Pokrojone na paseczki ciasto posmaruj żółtkiem, posyp parmezanem i dopraw do smaku np. papryką lub kminkiem. Kilkanaście minut w piekarniku i poczęstunek gotowy!