Filet z ryby pieczony w piekarniku | Przepisy.pl

ryba pieczona w piekarniku filet

97 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ryba pieczona w piekarniku filet (97)

Filet z łososia pieczony w rękawie
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to prop...
Ryba po podhalańsku
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Ryba z sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie p...
Kołacze z rybą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jak w niebanalny sposób podać rybę? Jeśli szukasz alternatywy dla smażonej, panierowanej lub piec...
Ryba zapiekana w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowani...
Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz urozmaicenia codziennych dań obiadowych? Zainspiruj się i przyrządź zapiekaną rybę, która...
Ryba zapiekana z pomidorowym pesto
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekana ryba z pomidorowym pesto to dobry sposób na przygotowanie smacznego rybnego dania. Sekr...
Ryba po marynarsku
ratingratingratingratingrating

99

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie...
Mintaj pieczony z porem
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne kawałki mintaja, zapieczone z porem i warzywami strączkowymi to potrawa nieskomplikowan...
Łosoś pieczony w boczku z sosem musztardowo-miodowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Łosoś w ostatnim czasie króluje na naszych stołach, jest rybą często i chętnie kupowaną przez Pol...
Łosoś pieczony z koprem włoskim i pomidorami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Łosoś to ostatnio jedna z najpopularniejszych ryb. Nic dziwnego, da się go przyrządzić szybko i n...
Pieczony morszczuk z cytryną
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ryba, niezależnie od jej gatunku, i cytryna to połączenie doskonałe. Owoc zmienia smak delikatneg...
Pieczeń rybna
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczeń to popularne danie, które możesz podać w oryginalny sposób. Wystarczy, że standardowo uży...
Kremowa zapiekanka rybna
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w...
Zapiekanka z owocami morza
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Zapiekany łosoś à la carbonara
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sos carbonara służyć może nie tylko jako baza do makaronu. Z powodzeniem możesz zaserwować go tak...
Dorsz w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nie masz pomysłu na niebanalne podanie ryby? Nie chcesz by po usmażeniu była sucha, a masz dość f...
Zapiekany dorsz z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

146

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Dobrą propozycją na bożonarodzeniowy stół będzie zapiekany dorsz z ziemniakami przyrządzony wedłu...
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ryba i kasza gryczana? To naprawdę smaczne połączenie, które dobrze sprawdzi się jako danie na wi...

przepisy.pl - Ryba pieczona w piekarnikuRyba pieczona w piekarniku

Ryba pieczona to doskonała alternatywa dla wersji smażonej, zazwyczaj w formie panierowanych filetów. Odpowiednio przyrządzona będzie soczysta, delikatna, a właściwie dobrane dodatki podkreślą jej smak. Do pieczenia nadawać się będą dowolne gatunki, np. łosoś, pstrąg, sandacz czy dorsz. Świeże ryby należy najpierw pozbawić niejadalnych części. Mrożone z kolei rozmrozić w naczyniu, ale nigdy w ciepłej wodzie. Najprostszy sposób na pieczoną rybę to przyprawienie jej ulubionymi ziołami i odrobiną soku z cytryny, a następnie zawinięcie w pergamin lub folię aluminiową – dzięki temu mięso nie wyschnie. Są jednak przepisy na pieczenie bez folii, np. razem z pomidorowym pesto. Pieczone ryby podawać możesz na wiele sposobów, z warzywami, frytkami lub sosami. Szukasz ciekawego i oryginalnego wariantu na przygotowanie jej w takiej formie? Wypróbuj przy najbliższej okazji przepis na pieczonego łososia z sosem pomarańczowym. Połączenie ryby z sosem na bazie owoców cytrusowych to danie łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie wykwintne, stanowiące świetną propozycję na szczególne okazje. By przyrządzić sos, wszystkie składniki (m.in. sok pomarańczowy, miód oraz starty imbir) dokładnie ze sobą wymieszaj. Upieczone i polane sosem filety podawaj razem z ryżem basmati oraz prostą sałatką ze świeżych warzyw. Jeśli jednak preferujesz bardziej klasyczne rozwiązania, dobrą propozycją będzie ryba zapiekana w sosie koperkowym. Do jej przygotowania najlepsze będą filety z białych ryb, np. dorsza czy mintaja. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Potem wstaw całość do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiecz (pod koniec pieczenia posyp wierzch ryby bułką tartą). Smaczną propozycją na przygotowanie pieczonej ryby jest też sandacz zapiekany w kaszy gryczanej – ta połączona z cebulą i grzybami doskonale sprawdzi się jako dodatek do delikatnego filetu. Pieczone ryby to jednocześnie ciekawy dodatek do różnego rodzaju makaronów czy ciasta francuskiego. Koniecznie wypróbuj nasze przepisy na oryginalne i smaczne dania rybne.