Filet z ryby pieczony w piekarniku | Przepisy.pl pixel

ryba pieczona w piekarniku filet

85 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: ryba pieczona w piekarniku filet (85)

Filet z łososia pieczony w rękawie
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso łososia podkreślone dodatkiem marynowanego imbiru, miodu i soku z cytryny to prop...
Ryba po podhalańsku
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Ryba z sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie p...
Kołacze z rybą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jak w niebanalny sposób podać rybę? Jeśli szukasz alternatywy dla smażonej, panierowanej lub piec...
Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz urozmaicenia codziennych dań obiadowych? Zainspiruj się i przyrządź zapiekaną rybę, która...
Ryba zapiekana w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowani...
Ryba zapiekana z pomidorowym pesto
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekana ryba z pomidorowym pesto to dobry sposób na przygotowanie smacznego rybnego dania. Sekr...
Ryba po marynarsku
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie...
Łosoś pieczony w boczku z sosem musztardowo-miodowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Łosoś w ostatnim czasie króluje na naszych stołach, jest rybą często i chętnie kupowaną przez Pol...
Mintaj pieczony z porem
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne kawałki mintaja, pieczone z porem i warzywami strączkowymi to potrawa nieskomplikowana...
Łosoś pieczony z koprem włoskim i pomidorami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Łosoś to ostatnio jedna z najpopularniejszych ryb. Nic dziwnego, da się go przyrządzić szybko i n...
Pieczeń rybna
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczeń to popularne danie, które możesz podać w oryginalny sposób. Wystarczy, że standardowo uży...
Kremowa zapiekanka rybna
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kremowa zapiekanka rybna to sposób na smaczny obiad lub efektowną przystawkę podczas spotkania w...
Zapiekanka z owocami morza
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym...
Rolada ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Wielu ludzi nie wyobraża sobie wigilijnego lub bożonarodzeniowego stołu bez dań, których głównym...
Zapiekany łosoś à la carbonara
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sos carbonara służyć może nie tylko jako baza do makaronu. Z powodzeniem możesz zaserwować go tak...
Zapiekany dorsz z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

183

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Dobrą propozycją na bożonarodzeniowy stół będzie zapiekany dorsz z ziemniakami przyrządzony wedłu...
Dorsz w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Nie masz pomysłu na niebanalne podanie ryby? Nie chcesz by po usmażeniu była sucha, a masz dość f...
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ryba i kasza gryczana? To naprawdę smaczne połączenie, które dobrze sprawdzi się jako danie na wi...
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc...
Grzanki z sardynkami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zapiekanka śląska
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli planujesz wykwintny obiad lub kolację, łosoś pieczony w cieście francuskim będzie doskonały...

przepisy.pl - Ryba pieczona w piekarnikuRyba pieczona w piekarniku

Ryba pieczona to doskonała alternatywa dla wersji smażonej, zazwyczaj w formie panierowanych filetów. Odpowiednio przyrządzona będzie soczysta, delikatna, a właściwie dobrane dodatki podkreślą jej smak. Do pieczenia nadawać się będą dowolne gatunki, np. łosoś, pstrąg, sandacz czy dorsz. Świeże ryby należy najpierw pozbawić niejadalnych części. Mrożone z kolei rozmrozić w naczyniu, ale nigdy w ciepłej wodzie. Najprostszy sposób na pieczoną rybę to przyprawienie jej ulubionymi ziołami i odrobiną soku z cytryny, a następnie zawinięcie w pergamin lub folię aluminiową – dzięki temu mięso nie wyschnie. Są jednak przepisy na pieczenie bez folii, np. razem z pomidorowym pesto. Pieczone ryby podawać możesz na wiele sposobów, z warzywami, frytkami lub sosami. Szukasz ciekawego i oryginalnego wariantu na przygotowanie jej w takiej formie? Wypróbuj przy najbliższej okazji przepis na pieczonego łososia z sosem pomarańczowym. Połączenie ryby z sosem na bazie owoców cytrusowych to danie łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie wykwintne, stanowiące świetną propozycję na szczególne okazje. By przyrządzić sos, wszystkie składniki (m.in. sok pomarańczowy, miód oraz starty imbir) dokładnie ze sobą wymieszaj. Upieczone i polane sosem filety podawaj razem z ryżem basmati oraz prostą sałatką ze świeżych warzyw. Jeśli jednak preferujesz bardziej klasyczne rozwiązania, dobrą propozycją będzie ryba zapiekana w sosie koperkowym. Do jej przygotowania najlepsze będą filety z białych ryb, np. dorsza czy mintaja. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Potem wstaw całość do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiecz (pod koniec pieczenia posyp wierzch ryby bułką tartą). Smaczną propozycją na przygotowanie pieczonej ryby jest też sandacz zapiekany w kaszy gryczanej – ta połączona z cebulą i grzybami doskonale sprawdzi się jako dodatek do delikatnego filetu. Pieczone ryby to jednocześnie ciekawy dodatek do różnego rodzaju makaronów czy ciasta francuskiego. Koniecznie wypróbuj nasze przepisy na oryginalne i smaczne dania rybne.